Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak Sie Wymigać Od Woja....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A wie Ktoś jak wygląda sprawa z odpracowaniem wojska np. w straży miejskiej bądź pożarnej słyszałem też że można iść do szpitala jako salowy czy cos takiego.

W lutym czeka mnie komisja :/ jak by była możliwość to bym odpracował a jak nie to trudno do woja.

Skomentuj

Zamieszczone przez Urban
      A wie Ktoś jak wygląda sprawa z odpracowaniem wojska np. w straży miejskiej bądź pożarnej słyszałem też że można iść do szpitala jako salowy czy cos takiego.
      To się nazywa służba zastępcza :)
      Ale chętnych na to sporo jest jak nietrudno się domyśleć :)

Skomentuj

taaaa tylko ze miejsca odbycia słuzby zastepczej sie nie wybiera :P , wysyłają cie tam gdzie im sie spodoba albo gdzie jest miejsce

moze byc to koscioł (jezeli ma tam jakies wpisy ze moze byc miejscem w ktorym mozna odbywac słozbe zastepczą czy cos tam takiego)
        szpital ,
        straz miejska itp itd ...
        jest tego wiele

i musze was zmartwic bo wedługo nowego prawa poboru (czy jak sie to tam zwie) biora wszystkich do woja , i karanych i nie karanych :P a wiec lipa :)
        to jedno, a drugie to to ze przedłuzyli troche wiek odbycia słuzby , nawet jak bedziesz miał 40 lat to cie moga do woja wząsc i taki gówniarz 20sto letni bedzie pomiatał takim 40sto latkiem .. paranoja...
        jaki jest dokłądnie wiek to nie wiem , trzeba by było sprawdzić ... ale w kazdym bądz razie lipa

a co do pracy z kategorią E czy D to jest to niestety mit ze nie biorą bo ma yyy dupną kategorie :)

kategoria jest sprawą drugorzędną ponieważ kazdy pracodawca i tak wysyła na badania ktore kwalifikuja lub nie daną osobe na stanowisko pracy wiec o co chodzi ? nie rozumiem. tak straszą w WKU .
        u mnie w WKU jak czekałem na badania przylazł taki major czy ppłk i starszył zeby nie kombinowac bo jak dostanie taki kat. D to bedzie miał problemy ze znalezieniem pracy bo to sie tez bardzo liczy co jest nieprawdą

wszyscy cos słyszą , pozniej dalej to rozpowiadają... wiekszosc jest nie prawdą ,a tylko plotki roznosza zeby ludzi starszyc :|

ja osobiscie mam kat.D

i nie mowcie ze ten kto sie miga od wojska to od razu baba czy jakis ktos kto jest wogóle jaksi pokręcony ... co to cie obchodzi ? nie chce to niech nie idzie.wielu takiemu zazdrosci ze nakombinował i dostał tą kategorie ktorą chciał , a ten co nie kombinował albo mu sie nie udało potrafi zjechac go za to . taki kraj nasz, tacy ludzie :|
        chcesz odbyc słuzbe to idz , ogolnie w polskim wojsku jest syf i nie dziwie sie wielu ludziom ktorzy nie chca isc do wojska .
        a cico wyjezdzają na misje pokojowe to juz chyba wogule nie myslą , co z tegoz e dostanie kase skoro moze nie wrocic ? walczy sie z reguły w nie swojej wojnie (irak , afganistan) wiec po co jechac? tylko dla kasy ?załosne to jest

Skomentuj

jechowych i cyganow do wojska nie biora,wiec kombinuj :grin:

Skomentuj

marian, dlaczego??

hmm jak byłem na rejestracji przedpoborowych to był jeden cygan Ciekawe czy go wezma

Skomentuj

A Ja Mam PYtanie,chce isc odrabiac wojsko do policji i moze tam zostac.Jakie czynosci mam poczynić?A Na dodatek chce sstudiowac zaocznie

Skomentuj

wronka, idziesz do pracy do policji i zapisujesz sie na studia niestacjonarne na ten kierunek ktory chcesz studiowac...
                nic prostszego :razz:

Skomentuj

ŁukaszN, bo im wiara niepozwala trzymac broni (strzelac) ...tak slyszalem.
                  wronka, nie rob tego.

Skomentuj

http://mateusza.w.staszic.waw.pl/~ma.../ulomnosci.pdf

Skomentuj

No to C***j bombki strzelił i choćbym niewiem jak sie starał to o czołgistach moge sobie pomażyć.
                      Przez pieprzoną kostke (złamanie w 3 miejscach) mam "D"

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                        marian, dlaczego??

hmm jak byłem na rejestracji przedpoborowych to był jeden cygan Ciekawe czy go wezma
                        TO JESZCZE NIC!! JA SPOTKAŁEM TRANSIORA Z BILECIKIEM NA KOMISYJE :-) Patrze od tylka strony... dupa z bilecikiem.... a z przodu :-) Też dupa :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez wronka
                          A Ja Mam PYtanie,chce isc odrabiac wojsko do policji i moze tam zostac.Jakie czynosci mam poczynić?A Na dodatek chce sstudiowac zaocznie
                          wejdź na stropnę policji i po sprawie

Skomentuj

Czaruję...
                          X