Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płyta wiórowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Płyta wiórowa

Ile płaciliście za płyte wiórową i jaki miała ona rozmiar.

coś około 20zł mkw płyty 18mm płyty wiórowej surowej

Skomentuj

Hitachi, wpadnij do miejscowej castoramy czy innego tego typu sklepu...

Skomentuj

Castorama

22mm=21 zł
        18mm=16 albo 18 zł

Płacisz tylko za wykorzystany materiał/ciecie gratis jesli kupujesz ich materiał

Skomentuj

Z cenami to różnie bywa...
          Nawet w tej sami sieci sklepów różnią się nieraz znacząco.

Skomentuj

tak to prawda,zapomnialem dodac.
            U mnie w sosnowcu ceny sa wyzsze niz w katowicach,choc sklepy sa od siebie oddalone o jakies 15 km...

Skomentuj

ja u siebie plailem 80zł za cala plyte wX2,5 m (chyba), tyle ze za pociecie musialem placic 2,5zł za kazda plytke :/

Skomentuj

Chcę niedługo zrobic swój pierwszy diy audio ;] i potrzebuje około 4 m2 płyty wiórowej. niestety u mnie w mieście nie ma Castoramy a najbliżej mam do bydgoszczy godzine jazdy w 1 strone wiedz sie nie opłaca jak już to pojade do Brico Marche tam maja wiórówe tylko chyba troche drogą ;/

Skomentuj

napewno masz jakas firme prywatna co robia meble na zamowienie, jedz do nich zagadaj, ja wlasnie w takich miejscach kupuje

Skomentuj

Zamieszczone przez Hitachi
                    potrzebuje około 4 m2 płyty wiórowej
                    przeciez to prawie cala plyta!! (ta mniejsza) wiec spokojnie udezaj do jakiegos skladu budowlanego... napewno bedzie w Twoim miescie.
                    jezeli niemasz dobrej pily w posiadaniu to lepiej doplacic do pociecia wszystkiego na odpowiedni rozmiar bo to znacznie skraca czas budowy

Skomentuj

nawet jak masz dobra to lepiej niech oni potna, oni maja maszyny ze co do milimetra rowno moga pociac, raczej w domu takich mazyn sie sie tryzma:)

[ Dodano: 2006-12-24, 20:59 ]
                      dodam jeszcze ze raz cialem reczna krajzega, to po sklejeniu wszystkich scianek, musialem dac jeszcze jakas jedna plyte, kupilem sklejke za ktora zaplacilem tyle co za rowno pocieta wiorowa, a ile roboty mniej :)

Skomentuj

Zamieszczone przez greg00
                        nawet jak masz dobra to lepiej niech oni potna, oni maja maszyny ze co do milimetra rowno moga pociac, raczej w domu takich mazyn sie sie tryzma:)
                        wystarczy odrobina dobrych chęci i dobra pilarka tarczowa i tniesz sobie jak chcesz...
                        dodam jeszcze ze raz cialem reczna krajzega, to po sklejeniu wszystkich scianek, musialem dac jeszcze jakas jedna plyte
                        no i jeszcze jakiś tam minimalnych umiejętności trza :P
                        A jeśli przy okazji ma się nieco pomyślunku to koszt gotowych bud może wynieść tyle co klej i wkręty ;]

Skomentuj

trudności z pocięciem nie będzie ojciec ma 2 tonową piłę tarczową, wyrówniarko-grubościówkę, wiertarkę na kilka wrzecion więdz kłopotu z pocieciem nie bedzie ;]

Skomentuj

takero, masz racje, umiejetnosci trzeba, ja jak cialem to pierwszy raz taki sprzet w reku trymalem w sumie, ale nawet jak masz umiejetnosci to co do milimetra nie wytniesz rowno po calej dlugosci plyty, nie wiem jakabys musial miec wprawiona reke do tego zeby ci sie to udalo, ja tam wole zaplacic te 10 -15zł wiecej i niech rowno potna, mniej problemow pozniej i nerwow;
                            jak cialem to akurat swoj material mialem w domu i chcialem sprobowac, ale rowniej by mi wyszlo wyzynarka niz ta reczna krajzega

Skomentuj

Zamieszczone przez Hitachi
                              trudności z pocięciem nie będzie ojciec ma 2 tonową piłę tarczową, wyrówniarko-grubościówkę, wiertarkę na kilka wrzecion więdz kłopotu z pocieciem nie bedzie ;]
                              dziwne ze majac takie zaplecze sprzetowe jeszcze pytasz tutaj o zwykla plyte...

Skomentuj

bo to jest ojca a nie moje ;] jak bym mógł to bym korzystał z tego co dziennie ale niestety on ma własną robotę i nie ma czasu aby przyciąć kilkanaście płyt zrobić wcięcie (frezem) na głośniki mi chodzi tylko po ile jest płyta wiórowa bo jeszcze nie kupowałem bo nie była mi potrzebna. docięcie płyty zrobienie frezu i położenie na kolumienki forniru nie będzie problemu bo to zrobię u ojca forniru też mam pełno dąb, orzech, sosne itd. thx za wszystkie odpowiedzi teraz mniej więcej wiem czego mam się spodziewać pozdro ;]

Skomentuj

ale nawet jak masz umiejetnosci to co do milimetra nie wytniesz rowno po calej dlugosci plyty, nie wiem jakabys musial miec wprawiona reke do tego zeby ci sie to udalo, ja tam wole zaplacic te 10 -15zł wiecej i niech rowno potna,
                                  tne wzdłuż diyowej prowadnicy i na długości 3m materiału mam co do 1mm, a nawet pewnie jeszcze lepiej - ostatnio meble robiłem do siebie do wołomina to wiem ;]
                                  To primo, a secundo to mam już materiał w domu - 30mkw płyt (wiórowych i mdfu) więc nie bardzo chce mi się wozić to do pocięcia ;]
                                  ale rowniej by mi wyszlo wyzynarka niz ta reczna krajzega
                                  to strasznie kijową krajzege masz ...
                                  Pozatym ja to chyba rodzinne mam bo mój Ojciec był kiedyś stolarzem ;]

Skomentuj

hehe mój ojciec jest stolarzem od dzieciaka u swojego ojca (mojego dziadka) robił w warsztacie i ma już sporą wiedzę więc z konstruowaniem obudowy kłopotu nie będzie tylko z kupnem płyty bo u mnie tylko 1 sklep z takimi rzeczami i nie chce przepłacić ;]

Skomentuj

ale skoro masz taki zajebisty sprzęt to nie wierze ze twój ojciec nie miał dostępu do materiału. To co piszesz jest nielogiczne.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                        tne wzdłuż diyowej prowadnicy i na długości 3m materiału mam co do 1mm,
                                        pochwal sie fotami :) z checia to zobacze,
                                        a krajzega nie moja byla :) - pozyczona

Skomentuj

Czaruję...