Ile płaciliście za płyte wiórową i jaki miała ona rozmiar.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Płyta wiórowa
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Hitachipotrzebuje około 4 m2 płyty wiórowej
jezeli niemasz dobrej pily w posiadaniu to lepiej doplacic do pociecia wszystkiego na odpowiedni rozmiar bo to znacznie skraca czas budowy
Skomentuj
-
nawet jak masz dobra to lepiej niech oni potna, oni maja maszyny ze co do milimetra rowno moga pociac, raczej w domu takich mazyn sie sie tryzma:)
[ Dodano: 2006-12-24, 20:59 ]
dodam jeszcze ze raz cialem reczna krajzega, to po sklejeniu wszystkich scianek, musialem dac jeszcze jakas jedna plyte, kupilem sklejke za ktora zaplacilem tyle co za rowno pocieta wiorowa, a ile roboty mniej :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez greg00nawet jak masz dobra to lepiej niech oni potna, oni maja maszyny ze co do milimetra rowno moga pociac, raczej w domu takich mazyn sie sie tryzma:)
Zamieszczone przez greg00dodam jeszcze ze raz cialem reczna krajzega, to po sklejeniu wszystkich scianek, musialem dac jeszcze jakas jedna plyte
A jeśli przy okazji ma się nieco pomyślunku to koszt gotowych bud może wynieść tyle co klej i wkręty ;]
Skomentuj
-
takero, masz racje, umiejetnosci trzeba, ja jak cialem to pierwszy raz taki sprzet w reku trymalem w sumie, ale nawet jak masz umiejetnosci to co do milimetra nie wytniesz rowno po calej dlugosci plyty, nie wiem jakabys musial miec wprawiona reke do tego zeby ci sie to udalo, ja tam wole zaplacic te 10 -15zł wiecej i niech rowno potna, mniej problemow pozniej i nerwow;
jak cialem to akurat swoj material mialem w domu i chcialem sprobowac, ale rowniej by mi wyszlo wyzynarka niz ta reczna krajzega
Skomentuj
-
bo to jest ojca a nie moje ;] jak bym mógł to bym korzystał z tego co dziennie ale niestetyon ma własną robotę i nie ma czasu aby przyciąć kilkanaście płyt zrobić wcięcie (frezem) na głośniki mi chodzi tylko po ile jest płyta wiórowa bo jeszcze nie kupowałem bo nie była mi potrzebna. docięcie płyty zrobienie frezu i położenie na kolumienki forniru nie będzie problemu bo to zrobię u ojca forniru też mam pełno dąb, orzech, sosne itd. thx za wszystkie odpowiedzi teraz mniej więcej wiem czego mam się spodziewać pozdro ;]
Skomentuj
-
Zamieszczone przez greg00ale nawet jak masz umiejetnosci to co do milimetra nie wytniesz rowno po calej dlugosci plyty, nie wiem jakabys musial miec wprawiona reke do tego zeby ci sie to udalo, ja tam wole zaplacic te 10 -15zł wiecej i niech rowno potna,
To primo, a secundo to mam już materiał w domu - 30mkw płyt (wiórowych i mdfu) więc nie bardzo chce mi się wozić to do pocięcia ;]
Zamieszczone przez greg00ale rowniej by mi wyszlo wyzynarka niz ta reczna krajzega
Pozatym ja to chyba rodzinne mam bo mój Ojciec był kiedyś stolarzem ;]
Skomentuj
Skomentuj