Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Muzyka z komputera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zna może ktoś program przez który mozn spowrotem przekonwertowac pliki flac na AudioCD bo przez Nero chyba nie pójdzie??

Skomentuj

Ja słysze nawet róznice pomiedzu 320kbps a CD pomimo ze mam kolumny na teslach,amplituner stereo denona i Cd-ka pioneera.

Skomentuj

Łukaszu jest taki program dBpoweAMP, on tam ma możliwość zgrywania i konwertowania do czego chcesz. Musisz tylko na stronie producenta poszukać odpowiednich kodeków i wtyczek. Myśle że coś tam znajdziesz.

Skomentuj

lukaszn: mozesz albo foobarem wpierw przekonwertowac do wave i nagrac na plyte (jest tam tez opcja wypalania plyt korzystajaca z bibliotek nero), albo do nera sciagnac plugin do flaca - klik

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
            widocznie zle je kompresujesz. FLAC czy APE to kompresje bezstratne tak jak rar czy zip, wiec zadnych danych sie nie traci(...)
            Czy ja napisałem że coś tracę ? :) (jedynie, że dostaję plik trochę cichszy niż wynikowy).

Korzystam głównie z tego (konwersja w obie strony): http://members.home.nl/w.speek/flac.htm

Skomentuj

to jesli dostajesz cichszy plik niz oryginal to znaczy ze tracisz. sprobuj sciagnac stad program, albo w foobarze konwertowac. nie powinno byc zadnej zmiany. no chyba, ze twoj odtwarzacz ma wlaczony replaygain.

Skomentuj

Cd a mp3?? ja zauważyłem że słuchając cd mogę sporo więcej podkręcić gałkę "volume" niż przy słuchaniu muzy kompresowanej.... empetrzy wprowadzają niesamowite zniekrzyałcenia....

Skomentuj

tutaj pewnie chodzi o rozne wzmonienie sygnalu.

Skomentuj

O ile w ogóle w ogóle słucham muzyki z kompa, to na foobarze.

ŁukaszN, ja wszystko przerabiam za pomocą Blaze Media Pro, fajny programik, wiele opcji.

Skomentuj

Jak chceci przerobic FLAC-i na wav bez straty zeby to nagrac na AudioCd to sciagnijcie sobie FLAC Frontend

Skomentuj

Zamieszczone przez Ariel616
                        Ja słysze nawet róznice pomiedzu 320kbps a CD pomimo ze mam kolumny na teslach,amplituner stereo denona i Cd-ka pioneera.
                        nawet 458kbps mozna se o kant obic.
                        Zamieszczone przez greg00
                        ja bym chcial jakas dobra oryginalna CD posluchac, ale nikt z moich znajomych nie ma takowych,a podobno spora roznica niz z mp3
                        O Bosze :mrgreen:

Skomentuj

A no mozna.NAwe pona 1000kbps mozna se wsadzic jesli to odsluch z kompa.Chyba ze mamy sciagnietego FLAC-a na kompa i wypalamy to na płytke to wtedy to brzmi jak oryginal.

Skomentuj

Ariel616, to moze warto zainwestowac w lepsza karte dzwiekowa...bo speaker w kompie to nawet przy sacd niewiele zdziala.

Skomentuj

Co zew tego ze lepsza karta ale to i tak nie bedzie to co z cd.Chocbyś sobie złozył pcm2702 i połaczył super kabelkiem to i tak nie bedzie to to co stacjonarne cd połaczone dobym interkonektem ze wzmakiem.To nie ma porownania.

Ja poprostu sciagam FLAC-i z neta i wypalam na płytce i puszczam na cd.

Skomentuj

foobar2000 v0.9.2

Skomentuj

harman, co foobar2000 v0.9.2 :?:

Skomentuj

Ariel616, przeczytaj jeszcze raz temat, bo zrobiliście OFFa

Skomentuj

Zamieszczone przez Ariel616
                                      Co zew tego ze lepsza karta ale to i tak nie bedzie to co z cd.Chocbyś sobie złozył pcm2702 i połaczył super kabelkiem to i tak nie bedzie to to co stacjonarne cd połaczone dobym interkonektem ze wzmakiem.To nie ma porownania.
                                      czemu? nie ma to jak silna autosugestia jaka maja "audiofile". nie slysze roznicy w odtwarzaniu bezstratnych formatow z komputera przy uzyciu wyjscia cyfrowego karty od odtwarzania takiej samej plyty cd z stacjonarnego odtwarzacza tez uzywajac wyjscia cyfrowego. co wiecej dobrze zripowane plyty z komputera beda lepiej brzmialy bo nie bedzie zadnego korygowania bledow, a plyta jak ma jakies ryski to zawsze moze gorzej zabrzmiec...

Skomentuj

Czaruję...
                                      X