Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

bsw pod łóżko

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bsw pod łóżko

witam
    głupie pytanie nie mające sensu istnieć w dziale akustyka

mam zamiar zrobić suba na bsw 12 albo 15'
    sub ma być umieszczony pod łóżkiem z powodu braku miejsca w pokju
    membrana do góry w strone materaca a b-r na pokój
    pytanie czy bedzie to przyzwoicie grać
    nad głośnikiem jakieś 5cm przestrzeni

no skoro juz chcesz takie rozwiazanie stosowac( chociaz nie madre... , poniewaz łozko najprawdopodobniej bedzie wchodzic w rezonanse ) to proponował bym skierowanie br i glosnika w strone pokoju!

Skomentuj

maxdila, tak jak mowi dalex1, postaraj sie dac w strone pokoju, w innym wpadku beda podbicia... tak jak postawilbys suba pod biurko:)
      jak masz miejsce pod lozkiem to rob tube

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
        jak masz miejsce pod lozkiem to rob tube
        Dokladnie:)

Skomentuj

Ale materac ma w środku sprężyny? Jak tak to bedą grać razem z głośnikiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Barthez
            Jak tak to bedą grać razem z głośnikiem.
            napisałem to juz wyzej :P

Skomentuj

materac bez sprzężyn
              tuby nie zrobie bo pod łóżkiem jest strzelina o wysokości ~20cm

Skomentuj

http://home.versatel.nl/chiararomee/diy/indexeng.htm to moze troche pomoc :) pozdrawiam
                i po prawej wybierz flatline sub

Skomentuj

jeśli nie był by membraną do góry to jedyna opcja wygląda tak - przednia ścianka pochylona w ten sposób zeby głośnik był skierowany na niej w strone pokoju, z tym że przy 15 calach może być problem czysto techniczny... te 20cm to on chyba ma od kosza do magnesu :/

Skomentuj

ostrzegam, bsw ma wentylowana cewke i jesli obudowa za nim bedzie za plytka bedzie slychac dziwne dzieki... na poczatku w moim 124II bylem przezony, okazalo sie ze wzmocnienie bylo za blisko 'plecow' glosnika...

Skomentuj

maxdila, to nie lepiej zrezygnowac z łóżka i powalić materac na budce?Wiem,troszke wysokie wyjdzie ale to co oferuje...w dupie z BR :cool:

Skomentuj

w zasadzie to jest zaj-ebisty pomysł !!!!
                        moje łóżko jest na tyle mobilne że spokojnie można go przerobić :]
                        wstawiam pudło i montuje tylko na koncach stare poprzeczki
                        tylko miał bym je 40cm nad ziemią.. czyli gdzieś 10cm wyżej

chyba że ma ktoś projekt na tosilu 20/80 a dokładniej na 2'wóch, może być bandpas

Skomentuj

chyba że ma ktoś projekt na tosilu 20/80 a dokładniej na 2'wóch, może być bandpas
                          Ale to nigdy nie będzie to,nigdy.Zanim sie te tonsilki bujna to bsw w tubce je powgniata w kosze.Powaga.

Skomentuj

http://home.arcor.de/lionking16/betthornbilder/

Skomentuj

mIKI, stare,i na dodatek z lekka skaszanione.Był temat,albo tu albo na elce,nie pamietam.Ale ogólnie koncepcja podobna pod warunkiem że tuba będzie włąściwie policzona i wykonana.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                                Ale to nigdy nie będzie to,nigdy.Zanim sie te tonsilki bujna to bsw w tubce je powgniata w kosze.Powaga.
                                czemu w tubce ?
                                dawno mnie na forum nie było może4 coś przeoczyłem ?

Skomentuj

maxdila, przeoczyłeś najlepszego w historii forum suba, tubę na BSW :wink:

Skomentuj

i tak powstaje oto mit... Langusta,moze najlepszy dla Ciebie,i dla kilku innych osob,ale z tego co wiem to niewszystkim sie on podoba.

Skomentuj

Zamieszczone przez Langusta
                                      przeoczyłeś najlepszego w historii forum suba
                                      a słuchałeś go chociaż lub czy widziałeś gdzieś indziej niż na fotach tylko ?
                                      Bo jak dla mnie to wazelinowato brzmi nieco...

Skomentuj

dajcie ktoś linka do tej tuby :]
                                        za cholere jej robić nie bede ale popatrzeć/poczytać moge

Skomentuj

Czaruję...
                                        X