Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarka- można kupić tanio.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no tak ten frez do sciec ma ograniczony zakres.
    mozna to zrobic bez problemu zwyklym palcowym, trzeba pokombinowac

Skomentuj

mIKI, a miales porownanie tej frezarki z jej odpowiednikami z allegro?? bo w identycznej obudowie jest spory wybor za nieco ponad 100zl...

czy w tej TOYi iskrzy na komutatorze?? bo jezeli tak to tez poszedl wirnik a nie stojan

Skomentuj

Pawel S., nie wiem co z ta toya, zmienilem szczotki i nic to nie dalo wiec zostawilem i lezy na balkonie, myslaisz ze da sie cos z niej zrobic?

chodzilem po kilku sklepach i ogladalem inne frezarki, fakt ze jest kilka w tej samej obudowie ale jednak roznia sie troche, ta ma wszystkie wstawki gumoane, plastik tez nie jest zwykly tylko grubszy i taki specyficzny, do tego wyzsza moc i naprawde nieporownywalnie wieksze obroty.

znajomy stolarz ma dewalta, raz nia robilem sciecia i powiem moja o wyzszych obrotach sama zbiera fornir, 19mm mbf na raz bez wysilku bierze. ma tez duzego hitashi no i to wymiata ale kosztuje ok 3k pln

dlatego polecam DWT dobra jakosc za rozsadna cene, wkretarke tez mam DWT i jestem bardziej niz zadowolony.

[ Dodano: 2007-08-19, 20:57 ]
        a najwieksza ronica to kraj pochodzenia.

Skomentuj

wydaje mi sie ze nieoplaca sie bawic juz toya - sprzedaj na allegro

ja uzywam od wielu lat wiertarki ojca B&D i jestem bardzo zadowolony ale frezarka z tej firmy to wlasnie ok 400zl
          jak tylko kupie aparat i mi zostanie kasa to kupie. a gdzie ja kupiles bo na tej stronie 250zl to cena netto...

Skomentuj

kupilem w metalmaxie u siebie w meiscie. cena to jakies 290pln ale od czego sa upusty

poszukaj w necie tez widzialem cene ok 250, nawet dzwonilem i chcialem zamowic jednak dogadalem sie w miescie od reki:)

Skomentuj

A co myslicie o elektronarzedziach einhella albo ferm??
              CHodzi mi o einhela z seri bavaria czyli najnizsza Np tu 1200W za ok 250zl
              http://www.tomax.biz.pl/produkty.php?parent_id=11
              A i zapytam tez jaka byscie polecali wyrzynarke oczywiscie toya i te inne pierdoly odpadaja bo chce zeby posluzyla jakis czas a nie tylko budowa 1 suba :razz:
              Myslalem nad einhelem tylko nie wiem co wybrac bo niektore maja taka funkcje jak regulacja skoku, inaczej podrzynanie i nie wiem czy przy budowie kolumn ta funkcja sie przyda???
              Czy warko doplacic za taki bajer czy lepiej wziac za ta sama cene cos mocniejszego?
              Co to jest rto podrzynanie??
              Pozdrawiam!

Skomentuj

ta frezarka wyglada podobnie jak ta ktora ma miki tak wiec niemusisz ryzykowac i kup sprawdzony towar.

do budowy kolumn wyrzynarka bedzie zbedna jezeli kupisz frezarke. bo niby do czego bedziesz uzywal wyrzynarki?? do ciecia plyt po prostej?? ona sie do tego nie nadaje!! a otwory i inne pierdoly ktore wczesniej robilem wyrzynarka teraz robie zdecydowanie lepiej frezarka!!

Zamieszczone przez dulin7
                Co to jest rto podrzynanie??
                ostrze wykonuje jeszcze dodatkowy ruch przod-tyl co pozwala na zdecydowanie szybsze ciecie

Skomentuj

raz zdarzylo mi sie nawet docinac mdf frezarka:)

Skomentuj

ja jutro idę na pocztę odebrać to: http://www.allegro.pl/item225137087_...etui_nowa.html myślę że na moje frezowanie mi starczy.

Skomentuj

Gilotyn@, jak juz pisalem wyzej mam identyczna frezarke (ale nieznanego producenta i mocy) oraz identyczny zestaw frezow.
                      dam Ci jedna rade: nie frezuj nia tak jak sie powinno frezowac. tzn nie ustawiasz glebokosci i jedziesz po okregu. ustaw sobie ogranicznik na zadana glebokosc i wykonuj szybkie wachadlowe ruchy powoli stopniowo obnizajac frez. pozwoli to na szybsze wyfrezowanie otworu a takze uchroni frezy przed zniszczeniem (2 frezy mam ztepione od "klasycznego" frezowania)

Skomentuj

Pawel S., hmmm u mnei nawet w toyce poki dzialala nie musialem tak sie bawic, mdf bralem na 2/3 razy i tyle:) wazny jest tylko kierunek posuwu;ppp

Skomentuj

to moze u mnie tak sie dzialo przez ten krzywy wirnik?? ale taka metoda jest szybsza :P

Skomentuj

Pawel S.- raczej to przez ten krzywy wirnik musiałeś tak kombinować. Mimo wszystko obroty to ma konkretne i jak jest wałek minimalnie krzywy to ma już bicie. Zresztą w niedługim czasie zdam relację tutaj co to za cudo może nawet dziś/jutro

[ Dodano: 2007-08-21, 12:40 ]
                            właśnie frezarka lezy w domu i kompletnie nie wiem jak tym się obsługiwać. Może ktoś mi pomoże. moge robic fotki tego ustrojstwa na życzenie jakie tylko chcecie, ale niech ktos mi powie jak tym się obsługuje.

[ Dodano: 2007-08-21, 14:22 ]
                            Panowie sprawa jasna już. Z pracy wrócił mój ojciec i rozjaśnij mój czarny umysł hehehe

Frezarka przeszła wstępne testy i powiem że w drzewo szło to jak w masło robiłem frezy do 2cm i szło lux żadnych bić itd. Wszystko gładka i idealnie prosto.

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                              niektore maja taka funkcje jak regulacja skoku
                              jak masz tępe ostrza to ta funckja sie przydaje :P Ogólnie pozwala to na szybsze cięcie tak ze wyrzynarka praktycznie sama wchodzi w płyte bez koniecznosci wywierania dużej siły w przesówanie tego sprzetu, ale za to "kaleczy" troche płyte.

No i tak jak kolega wspomniał wyrzynarka słabo sie nadaje do ciecia płyt. Ja raz próbowałem nawet zrobiłem z tych płyt monitorki ale szkoda na to nerwów, papieru sciernego i szpachl no i czasui ale... i tak wole wycinać otwory wyrzynarka zamiast frezarki.

Jerzeli chcesz wycinać tylko otwory czasami dociać pojedyńcze płyty, lub wyciać jakiś wzór bierz wyrzynarke tak do 100zł i odrazu zakup sobie kilka dobrych brzeszczotów np Boscha,a do wycinania płyt tylko piła tarczowa (jeżli ma być dokładnie)

Skomentuj

Wlasnie sie przekonalem na wlasnej skorze ze wycinanie plyt wyrzynarka to nieporozumienie wycielem troche na probce no i niestety za duzo musialem wlozyc pracy tarnikiem zeby miec zamierzone wymiary zdecydowalem ze szukam stolaza bo szkoda by bylo zmarnowac mdf ktory mam w domu. Szukam stolarza i do dzieła :razz:
                                A zyrzynarka to einhell b 600 czy cos w tym stylu 600W regulacja obrotow i te podcinanie 2 stopnie jednak mi sie to nie widzi bo rwie materiał. Ogolnie chodzi ladnie kupilem od razu brzeszczoty irwina i do wyciania otrowow sie przyda.
                                Jednak einhella nic juz nie kupie przejechalem sie 2 raz juz pierwszy na szlifierce stolowej a teraz troche na tej wyrzynarce dalem za nia 89 zl ale po namysle to lepiej bylo chyba dac 139 za B&D bo u einhella to z dokladnoscia cieniutko tak przy szlifirerce jak i wyrzynarce ale co sie spodziewac po made in china :razz:
                                Ogolnie nie polecam kupujmy narzedzia renomowanych firm chociaz z najnirzszej polki zamiast jakies toye einhele itp z bajerami a sporo tansze bo szkoda potem nerwow to tylko pozorna oszczednosc dopiero po 2 wpadkach nauczylem sie ale lepiej pozno niz wcale.
                                Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Jak chcesz miec naprawde dobry sprze to już trzeba sporo kasy włożyć. A tania wyrzynarka też mozna dobrze dociac płyte ale tu trzeba poeksperymentowac i wogle dużo zabawy jest wiec do hurtowego ciecia sie nie nadaje

BTW. Ja mam taką http://allegro.pl/item224722848_wyrz..._w_gratis.html i jeszcze działa grunt to dobre i ostre brzeszczoty

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                                    i tak wole wycinać otwory wyrzynarka zamiast frezarki.
                                    widze tylko jedna zalete - czysciej :grin:

dulin7, rozumiem Cie ale watpie abys przynajmniej w polowie wykozystal mozliwosci profesjonalnego sprzetu. wez pod uwage np wiertarke - mi w domu w zupelnosci wystarcza B&D ze sredniej polki. natomiast moj ojciec bawi sie wiertarkami za min 1,5kPLN i jak mialem taka w domu to stwierdzilem ze by sie poprostu marnowala... (az chce sie taka pracowac :twisted: )
                                    poprostu trzeba kupic sprzet dla majsterkowiczow ale juz odpowiedniej jakosci

Skomentuj

racja, dlatego polecam DWT, takie semi profi narzedzia za dobra cene,

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                        widze tylko jedna zalete - czysciej
                                        no własnie czemu mnie nikt nie ostrzegł :( po frezowaniu w pomieszczeniu zamkniętym myślałem że w powietrzu siekiere powiesze :P

Skomentuj

ŁukaszN, a wez sobie teraz wyobraz ze ja w mieszkaniu frezuje :P
                                          4otwory do frezowania a pol dnia sprzatania... :???:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X