Zapewnę większość z Was widziała subwoofer TatoTurbo i jego wykonanie. Czy zna ktoś się na tych żywicach i matach szklanych? Chodzi mi o to np. ile warstw maty trzeba położyć, jakiej żywicy stosować itp. Chodzi mi o praktyczne porady dotyczące tej metody
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mata szklana + żywica
Collapse
X
-
dziwny zbieg okoliczności ale wlasnie sie nad tym zastanawiam od rana, wiec dolaczam sie do prośby. Na razie mam to; http://www.c-l.pl/
-
spoko wszytko opisze tylko odrobine cierpliwosci [jezlie potrzebny jest szybciej opis] to zrobie to wczesniej BTW na opisie mojego suba wszystko jest opisane w miare jasno jezeli nie przedstawiaja tego slowa to foty napewno! :)
co do zywicy to wystarczy zeby pojsc do sklepu szkutniczego albo modelarskiego i napewno kazdy Wam pozmoze bo bedzie zainteresowany tym co chcecie zrobic (to sa ludzie z dziedziny takiej ze zyja grupowo wspolzawodnicza grupowo i chetnie wam pomoga)
jeszcze sam VIT wiedzial o ile sie nie myle na temat samej zywicy
kurde jak bede naprawde zly to przebuduje tylne gloniki w stylu suba... bedzie jasne :)
bo juz od paru dni chodzi to za mna
Skomentuj
-
Tak ale niestety caly wontek polegl z poprzednim forum, sam go zakaldalem i sie o malo co nie poplakalem :(
Ale wiadomości troche zostało: do zabawy potrzebujemy żywice (do nabycia np w sklepie malarskim) i włókno szlane (są różne gęstorści siatek), oraz wałek metalowy. Najpierw forme pokrywamy jakims materiałem izolacyjnym (np grubsza folia budowlana, inni uzywaja wazeline zalezy od form) nastempnie kladziemy włókno nasączone żywicą. nastempnie walkiem walcujemy wlokno w formie (lub na niej).
Wlokno zanim polozymy nasaczamy zywica, mozna to zrobic kladac na tekturce,malujemy zywica a potem walkujemy zeby pozbyc sie nadmiaru zywicy.
Proponowali koledzy zeby pomiedzy polozeniem kolejnych warst wlokna odczekac kolo 6 godzin i matowic papierkiem.
To wszytsko co pamietam z tamtego watku.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
spoko spoko ...maly luzik bo ja kurde nie wiem co chcesz zrobic ??:)
czy to mabyc taka zabudowa jak mniej wiecej w moim subie ?
bo jezeli tak to pocholere ta folia
co do gestosci mat szklanych to im jest wiksza tym mniej jej trzeba klasc ... a co do walka to nie metalowy tylko pendzel zwykly ci wystarczy ...walek jest ok jak ukladasz maty wew. formy a tu maty nakladasz za rajstope albo material ktorym jest obciagniety sub :)
Skomentuj
Skomentuj