Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

cw1202c (bazarowy wyglad)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

cw1202c (bazarowy wyglad)

wie ktos moze jak sie pozbyc tego oblechowego nadruku z kopulki glosnika. moze acetonem albo czyms. moze ktos juz przeprowadzal podobny eksperyment i mu wyszlo. pytam bo nie chcial bym uszkodzic jakimis srodkami chemicznymi mebrany czy kopulki lub doprowadzic do ich odbarwienia, a robie do dlatego ze doprowadza mnie do ku.....cy ten napis pomijajac juz ta odblaskowa membrane...

a ja w sklepie dzisij widzialem fioletowy glosnik a dotego brokatowany to dopiero wies

Skomentuj

taki glosnik to moze sobie kupic ken i barbi ktozy nie maja narzadow rozrodczych, mieszkaja w rozowym domku i zamiast mozgow maja powietrze :)

Skomentuj

to fakt:-)

Skomentuj

Mnie to samo zastanawia jak sie pozbyć tego napisu.Może macie jakieś pomysły bo zamalowanie opdpada.Mam 4 sztuki EW a na każdym ten paskuuudny napis :).

Skomentuj

jak ci przeszkadza jego wyglad to zrob maskownice

Skomentuj

no to tez jest swojego rodzaju rozwiazanie:) ale mimo wszystko jak by ktos wiedzial jak to usunac to niech napisze. pozdro

Skomentuj

jak się nie da żadnym środkiem tego napisu zetrzeć to odklej te osłonki i wklej nowe bez napisu

Skomentuj

no to juz jest dosyc drastyczna metoda. ale jeszcze poczekam moze ktos probowal to zetrzec a jak nie to bede pionierem w tej dziedzinie modyfikacji alfredow:)

Skomentuj

zamaluj

Skomentuj

nie grzesiu, to jest gupi pomysl i ty dobrze o tym wiesz, a ja mowie calkiem powaznie ze mnie ten napis troszke irytuje i chetnie jakims prostym sposobem bym sie go pozbyl.

Skomentuj

czemu glupi?? raczej nie jakosci dzwieku raczej nie zmienisz a zamalowac moze na kazdy kolor jaki chcesz :P ( nawet rozowy:P ) zwiekrzy sie tylko delikatnie masa membrany ale to nie bedzie przeszkadzalo :P

Skomentuj

Masa sie nie zmieni wogule - nie przesadzajcie.Czyli z tego co mówisz to zapisany zeszyt 80K byłby cięższy od tego samego zeszytu niezapisanego :/.Maskownica odpada...zamalowanie też bo nie osiągne tego samego koloru co kopułka :(.Wymana na innąodpada ponieważ jest to CW1002C a tam raczej tego nie wymienisz.

Skomentuj

widze ze dyskusja sie rozwija ale nikt jeszcze nie napisal czym to zetrzeć:-) aceton, lub rozpuszczalnik nitro.

Skomentuj

No cóż,widze jak sie męczycie więc podpowiem.Szlifierka kątowa,dobra tarcza i po sprawie,po głośniku też,zresztą,na tyle zasługuje.
                              PZDR
                              P.S.
                              Sorki,ale alfredy mnie dobijają.

Skomentuj

umberto daruj sobie taką odpowiedź.Jak żeś kasiasty to niech cie dobijają.Dla szarego człowieka takiego jak ja to jedyne źrudło dźwięku bo na nic innego mnie nie stać !!!!.Jasne wież mi jakbym, miał na miesiąc 3000zł to bym osrał te alphardy!! i kupił conajmniej scana albo Focal-a.Powracając do tematu aceton chyba odpada bo nie zmyje tylko napisu ale i farbe z kapselka :).

Skomentuj

powiem ci na pocieszenie umberto ze jak mi sie ten głośnik znudzi to sprobuje twojego sposobu zobaczymy moze i jest to jakas metoda pozdro

Skomentuj

a może "szprajem" go potraktować. od razu lepiej zagra...

Skomentuj

no zagra zapewnie "szprietnie" :) ale mnie jakos ten nurt dzwieku nie dokonca satysfakcjonuje:) pozdro...

Skomentuj

aceton rozpusci kapsel. spróbuj jaką igła delikatnie zdrapac sam napis, albo na głe wez troche tylko troche acetonu i sprubuujw wubarwic.
                                        albo mozesz naklic inny kapsel

Skomentuj

Czaruję...
                                        X