jak bede miał kase to se zrobie suba na focal utopia i wtedy tonsil gdn 20 to bedzie gówno takie jak alphard.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
SUBWOOFER na ALPHARDZIE SW803 Z
Collapse
X
-
a ja podzielam Altona, i nikt niemówi ze teraz robią na lepszych przetwornikach ... tylok z biegiem czasu i doświadczenia chce sie wiecej ... nieznam nikogo kto by zaczynał od głosnika za 700 złoty chyba ze go naprawde stać, żal mi takiej osoby bo wtedy mają mniejszą chęc na własną prace bo wiadomo ze TATA zawsze kase DA, to sa własnie takie dresy, i lepiej wydac na dobrego alfreda bo wiaodmo ze alfred to szit ale ma takze pare dobrych 0cena/jakośc) przetworników niż isc do komisu i kupic sobie debilnatube za 100 zoty i szpanowac jaki to mamy sprzet :| porazka totalna,
taki cw zaoze sie ze w kategori cena/jakośc powalan iejednego drozszego i lepszej firmy głosnika, wiadomo ze im lepsza jakośc tym cena rośnie z charakterystyką jak to sie zwie logarytmiczną , podaje przykład o co mi chodzi np w spl powiedzmy ze jakis, głośnik przy 100W wyciagne 90 db to przy 200bedzie 93, żeby było 96 czyli o 3 wiecej jak poprzendio niewystarczy 300 W ale 400 .... tak samo jest z cenami ... o ile wyzsza jakośc tym cena proporcjonalnie wyższa :] a jak mnie nie rozumiecie to zaciagnijcie troche lekcji logiki to bedziecie kumac.. pozatym co tu z logiki wwszystko jak kawa na ławe
dlatego wole alfreda za 100 złoty niż jakieś g.. za 1000 który biorąc naszą kategorie najwazniejsza w budzetówkach (cena/jakośc) wypada o wiele niżej ;]
dziekuje
[ Dodano: 2004-10-09, 19:52 ]
małe sprostowaniepoco mi głosnik za 3 tysiace skoro i tak bedzie leciał w zwyklym pokoju na zwykłym wzmacniaczu (scalonym) i w dodatku na karcie muzycznej i w DODATKu bedzie leciało mp3 ... nic tylko sie smiac z siebie i swojej głupoty .. a tak apropo jak kolega wyzej napisał o marzeniach to moim marzeniem w audio naraziejest np es300
lub zeby dowalić mocniej 380
i tyle by mi starczyło , a z drugiej strony skoro mam mp3 to za takakase robie suba na kilku stxach 30 cm i es300 sie kryje pod względem głośności na której mi najbardziej zalezy kupujac głosniki(i) za większą kase kilkuset złoty
Skomentuj
-
tez tak mysle. wiekdszosc słucha muzyki z mp3. .robiąc suba za kilkaset zł trzeba miec odpowiednie "towarzystwo". na drogim sprzecie. a najlepiej to nie porównywac głosników ze sobą i unikac mozliwosci odsłuchu dobrych głosników czy kolumn wtedy zaoszczedzimy duzo pieniedzy wczasu i nerwów. bez odniesienia do ineej konstrukcj nasz sub lub kolumna bedzie wzorem . do czasu...
Skomentuj
-
Ej że Budzik nie przesadzasz?Dresy to dresy,dla nich sie polysk tylko liczy ale wśród nas są ludzie normalni.I to porównanie mi nie pasuje,głośnik za 100zł,daj spokój,dla przykładu Alfred SW1202Z kosztuje 150zł a Hertz ES300 490zł,czy to taka przepaść?Porównaj jakość,parametry a dojdziesz do wniosku że taniej wyjdzie konstrukcja na ES.Dlaczego?Bo na Alfredzie NIGDY nie osiągniesz takich parametrów co na markowych przetwornikach!Zresztą,zapytajcie jednego z moderatorów,On sie już nawrócił i made in china nie tknie.Prawda?Jakby kogoś ceny Hertza przerażały to zapraszam na stronke elmuza,znajdziecie tam fajne głośniczki Beymy,a o Fane nie wspomne.
PZDR
Skomentuj
-
umberto a porównaj cw1202c a sw1202 i co ty na to cw bije go na łeb, ty wybrałes kiche w cenie do 150 zoty a jedne z najlepszych jak nie najlepszy głosnik w cenie do 500 złoty wiec co ty porównujesz , chyba ci sie co pomieszałoja porównuje NAJLEPSZe przetworniki w swojej cenie a nie gówno za 100 złoty z czymś dobyrm za 500 , porównumy dobry tak ze wybierzmy najlepszy za 150 i najlepszy za 500 i wtedy zoabczymy czy cena/jakośc przemawia tak na strone droższego, pozatym TAk to ogromna różnica bo za 500 zoty masz 4 alfredy cw1202c a one pewno tego eska rozniosą w p... :)
Skomentuj
-
Nie no Budzik masz racje,owszem.Ale jak patrze na te forniry,okleiny,lakiery a w środku alfred to sie zastanawiam czy nie lepiej kase przeznaczoną na wykończenie dołożyć do lepszego głośnika.Ja tak przynajmniej zrobiłem i budke okleiłem zwykłą okleiną PVC.Jak bedzie fundusz to pomyśle o czymś lepszym a na razie ciesze sie że serduszko w nich siedzi porządne.Może taka droga jest lepsza?
PZDR
Skomentuj
Skomentuj