Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CAD nie CAD,cos do rysunku technicznego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CAD nie CAD,cos do rysunku technicznego

No właśnie,jakieś narzędzie rysujące,proste,ale dające mozliwość wymiarowania prostych jak i krzywych.Kąty,długość łuku i takie tam.No i żeby sie emeryt w tym połapał :mrgreen:
    Jest coś takiego?
    Tylko nie mówcie że takie promocje to tylko w erze :lol:

sciagnij sobie auto cada banalne w obsludze osobiscie polecam wersje 2004...nie wiem czego wiecej szukac

Skomentuj

Zamieszczone przez Kudłaty
      nie wiem czego wiecej szukac
      Bez komend dupa,ćwiczyłem,nawet wychodziło ale nie mam czasu na szkolenia,naukę.Potrzebuję czegos banalnego,prostego aby wstępnie przygotować sobie projekt pod piłę.CAD-y odpadają,zbyt zakręcone.

Skomentuj

uMBERTO:] Polecam blok techniczny ołówki H2 HB i B2 :) I jazda:)

Skomentuj

umberto, ja Ci polece Autodesk Inventor 9 PL. posiada tutoriale , dzieki ktorym uda Ci sie w kilka godzin robic niezbyt skomplikowane rysunki. waznym aspektem moze byc to ze jest w jezyku polskim, lacznie z tutorialami.

pozatym mozna robic projekty w 3D a nawet cale prezentacje np. montazu w 3D. jutro wkleje kilka zdjec.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
            Polecam blok techniczny ołówki H2 HB i B2 I jazda:)
            tak wlasnie robie bo tez nieumiem sie poslugiwac autoCADem - jeszcze

djrobo, a darmowy??

Skomentuj

Mam w swoich zbiorach jakiś program typu CAD, bardzo prosty w obsłudze. Kompletnie sie na tym nie znam, a dałem sobie radę. Jakoś teraz nie pamiętam nazwy ale jak będziesz zainteresowany to poszukam gdzieś, a jak będzie trzeba to nawet mogę udostępni. To darmówka dla studentów jest.

Skomentuj

Pawel S każdy inzynier powinien swoje przejść na kreskach czy rys. tech. właśnie z ołówkiem:)

Skomentuj

dj_zibi, na drodze do inzyniera stanela mi matma... z pierwszego semestru :oops:
                  a tak pozatym... "DOWNLOAD in progress" :mrgreen:

Skomentuj

Paweł Mi też analiza matematyczna I:) No nic ale ide dalej zobacze jak dam rade z Fiza, Elektrotechnika, Mechaniką, i Merologią :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                      Pawel S każdy inzynier powinien swoje przejść na kreskach czy rys. tech. właśnie z ołówkiem:)
                      Inżynierem nie jestem co prawda ale z rysunku technicznego zawsze byłem nie do zagięcia.Może brzmi to jak samochwalstwo ale taka jest prawda.Lecz nie o to chodzi,chodzi o to że papier milimetrowy nie ma choćby opcji "cofnij" na przykład :lol:

zook, jesli możesz i to nie kłopot to poprosił bym o jakiś namiar czy cokolwiek.Z góry dziekuję za poświęcony czas ale być może nie tylko ja skorzystam.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                        papier milimetrowy nie ma choćby opcji "cofnij" na przykład
                        a gumka?? a w przypadku kreslenia w tuszu to zyletka :razz: jedyna wada to czystosc rysunku...

Skomentuj

umberto, AutoCAD nie jest taki straszny jak go rysują, nie trzeba wpisywac komend bo wszystko jest na ikonach - jedynie umiejętność wprowadzania wymiarów i kilka takich podobnych rzeczy - jeśli "emeryt" nie boi się GRZESIA to zapraszam na GG na krótkie szkolenie z AutoCada.

Skomentuj

Jeśli ktoś miał styczność z programem Corel DRAW i w miarę sprawnie się nim posługuje to najprościej będzie skorzystać z programu Corel DESIGNER - identyczna obsługa jak w DRAW tyle, że program przeznaczony jest do rysunków technicznych. Sam z niego czasem korzystam i uważam, że jest bardzo przyjemny w obsłudze. OFC nie daje takich możliwości jak AutoCAD, ale jest wystarczający do tworzenia prostej dokumentacji technicznej.

Skomentuj

a nie wiecie skad moge sciagnac pelna wersje autocada??

Skomentuj

jeżeli jesteś studentem to możesz mieć legalna za darmo, przynajmniej ja moge na mojej uczelni :)

Skomentuj

nistety mam 15lat

Skomentuj

torenty , oczywiscie tylko jako kopia zapasowa oryginalnego autocada

Skomentuj

jest też nieco darmowego softu , który do nauki starcza w zupełności.

Skomentuj

http://www.darmoweprogramy.org/programy/cad.php

Skomentuj

Czaruję...
                                        X