nom to takero reprezentuje ruch oporu... :grin:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Forum schodzi na psy... Poziom spada z każdą godziną...
Collapse
X
-
ale jak wy chcecie to przejac :) no ludzie pomylscie... jezeli quester zdecyduje sie oddac to forum to za kase ktorej nikt pewnie nie wylozy :) ale pomyslcie... Q przejmujac diyaudio mysle ze nie zrobil tego za darmo, nie mowiac o serwerze, bo to akurat maly % kosztow. Na jego miejscu chcac zarobic na swoim forum to zrobilbym tu burze, zamknal to wpi...u i pod tym adresem umiescil rowniez audiomanie - powstal by potezny serwis, wtedy pozostaje utrzymanie porzadku i juz, a jezeli admin bedzie chcial to by to zrobil :) A to ze adres diyaudio jest bardzo popularny to dziala tylko na korzysc.
Tak nie chce byc nie mily i wogole, ale jezeli jest tak jak mysle to Q nie mysli glupio :)
Sam kiedys napisalem do 'js' czy by nie chcial oddac forum, jasne... odpisal :) ze nie ma zadnego problemu, wszystko jest kwiestia 'ile dasz', biorac pod uwage popularnosc domeny, tanio by nie bylo :)
Skomentuj
-
Witam wszystkich "zbuntowanych" :)
Wielkie teorie spiskowe tu snujecie, ale chyba zapominacie, że macie wpływ na formę tego forum. Staram się spełniać jak najwięcej pojawiających się z Waszej strony postulatów.
Dla wszystkich maniaków teorii spiskowych raz na zawsze wyjaśniam: DIY AUDIO nie zostanie zlikwidowane - ten serwis przedstawia sobą zbyt dużą wartość. Gdybym chciał zniszczyć DIY AUDIO już by go nie było - nie inwestowałbym swojego czasu na zmianę mechanizmu by był bezpieczniejszy, nie traciłbym czasu na przenoszenie całej zawartości bazy z poprzedniej wersji serwisu dostosowując ją do nowych wymagań, nie prosiłbym o zgodę JS na publikację jego artykułów w tym serwisie i nie zmieniałbym ich postaci by mogły się pojawić w nowym mechanizmie. Wierzcie mi, że aktualizacja tego serwisu na starcie to nie było 15 minut przyjemnego stukania w klawiaturę.
Powstał dział ogłoszenia i śmietnik, bo takie prośby się pojawiły z Waszej strony. Na życzenie userów tego forum zmodyfikowany został regulamin działu ogłoszenia. Pojawiły się emoty. Utrzymuję absolutny brak reklam w tym serwisie, ponieważ taka była Wasza wola - nie chcecie reklam - nie macie reklam. Dodany został pierwszy od wieeeelu miesięcy artykuł.
Zamiast się "gotować" w nerwach przedstawcie swoje propozycje, a wspólnymi siłami coś z tego na pewno się uda nam stworzyć.
Do tej pory zauważyłem, dwa postulaty:
- zwiększenie liczby Moderów
- danie komuś większych uprawnień
Co do Moderów to od ręki proponujcie kogo byście widzieli jako moderów, zrobimy głosowanko i za tydzień grono Moderskie się powiększy.
W sprawie zwiększonych uprawnień dla określonych osób musicie uściślić swoje oczekiwania.
Czekam na odzew.
P.S. Na przyszłość wysyłajcie mi wiadomości na e-mail, bo z komunikatorów korzystam naprawdę sporadycznie, a maile odbieram codziennie.
Skomentuj
-
no to poki co trzebra wybrac kilku modow. mysle ze powinny to byc osoby ktore na forum pojawily sie juz jakis czas temu. ktore beda w stanie poswiecic czas i newry.
mysle ze nie wszyscy musza wykazywac sie wielka wiedza, najwazniejszy jest porzadek.
ja typuje poki co:
-takero
-Umberto
dobrze im to szlo:)
Skomentuj
-
mIKI, zgadzam sie z osobami ktore zaproponowales jednak sam jesli wykarzesz checi rowniez bys sie nadawal,
ponadto mowisz ze nie trzeba osoby z wielka wiedza - moge w takim razie zaproponowac siebie, gdyz jestem tutaj
bardzo czesto w bardzo nietypowych godzinach (czesto w nocy kiedy wiekszosc ludzi spi)
Skomentuj
-
Ja bym proponował shout-box'a. Wprawdzie można myśleć, że to tylko jakieś badziewne i bzdurne miejsce na pogawędki, ale nie dość, że można tam zadawać "małe" pytania niegodne zakładania nowego tematu, to jeszcze integruje on ze sobą ekipę forumowiczów. IMO sb tutaj się przyda. Co do modów - nie wypowiadam się, zbyt drażliwy temat.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibiwg mnie i nie tylko mnie wykorzystywał on swoją funkcję moderatora do własnych celów zarobkowych.
Jeśli chodzi o czerpanie korzyści majątkowych z bycia modem to jest to po prostu śmiesze i żałosne zarazem - to 2 stosunku do Ciebie.
Chciałbym przypomnieć taką dyskusje gdy za czasów Igoda nie było jeszcze działu ogłoszeń i gdy Łukasz zaproponował aby ogłoszenia mogli zamieszczać tylko moderatorzy, na co ja z całą stanowczością zaprzeczyłem mówiąc że albo wszyscy, albo nikt.
Pozatym ciekaw jestem na jakiej zasadzie wykorzystywałem tą funkcje moderatora do niecnych celów ;] Aż się uśmiać można z takich zarzutów.
Przy okazji nie wspomne to napewno bardzo chciałby zostać moderatorem bo w domu otworzył już produkcje wzmacniaczy itp ;] (choć jeszcze może się do tego nie przyznał...)
"wg mnie i nie tylko mnie" - co to miało znaczyć ? Jeśli ktoś ma coś do mnie to niech to powie (napisze), a nie skrywa za Twoimi ogólnikami.
Dla mnie to proste i oczywiste, lubie wiedzieć co ktoś o mnie myśli, za to nie lubie obłudy, zakłamania i obgadywania za plecami - widać niektórzy mają inne poglądy.
Żałuje że za moich czasów nie było opcji pokazujących kto ile godzin spędza na forum i ile razy je odwiedza - podejrzewam że niektórzy mogli by doznać szoku...
Zresztą częściowo świadczy o tym liczba moich postów, które nie "powstały" podczas jakiegoś tam spamowania, tylko są owocem pomocy wielu ludziom i utrzymywania całego forum w ryzach.
Tak to może nieskromnie zabrzmi , ale wydaje mi się że sprawdzałem się na tym stanowisku, kto pamięta te czasy pewnie potwiedzi. Prowadziłem wielokrotnie boje z Igodem o coraz to nowe usprawnieniana forum, nowe działy itp itd. Zaprzeczy ktoś ?
Cala ta gadka nie sluży temu żeby zachęcić kogokolwiek do być może zagłosowania na mnie w jakiś tam ew wyborach moderatorów, chce tylko odeprzeć zarzuty człowieka który pare ładnych miesięcy ,dziesiątki tygodni, setki godzin spędzone na tym forum streścił w 1 zdaniu...
Każdy kto był kiedyś moderatorem w serwisie tych rozmiarów wie z czym to się wiąże - pare godzin dziennie spędzonych na czytaniu setek nieraz naprawde bardzo głupich rzeczy , których normalnie napewno nie chciałby czytać, wyłapywaniu bluzgów, obrażania innych, zatwardziałego spamowania, robotów których kiedyś było naprawde dużo, tematów w zlych działach, postów w złych tematach itp itd.
Czy robiłem to wszystko tylko po to żeby rzekome "czerpać korzyści majątkowe" ze sprzedaży czegoś tam za 50zl raz na miesiąc - brzmi to dość mało wiarygodnie ;]
Nie mam zamiaru nikogo do siebie przekonywać, kto pamięta ten wie jak było...
Kto ma coś do mnie - jego problem , mi to wisi, moje życie nie kończy się na forum, wręcz przeciwnie ;]
i to by było na tyle ode mnie na ten temat - nie mam zamiary wdawać się w jakieś głupie dyskusje z ludźmi niewartymi moich nerwów.
Skomentuj
Skomentuj