Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prośba o radę

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prośba o radę

Właśnie skończyłem swoje pierwsze DIY ale że jest to zestaw do auta poczułem niedosyt w pokoju. Teraz jestem na etapie zbierania funduszy na zestaw pokojowy, i tu moje pytanie i prośba na czym to budować? Jak narazie mam takie mgliste koncepcje, wiem napewno mają to być podłogówki ale na czym? Doradźcie. zastanawiałem sie nad tesla ewentualnie stx. Troszkę boje sie droższych przetworników bo mało wiem jeszcze o DIY i boje sie je sprofanować. Licze na waszą pomoc :roll:

wszystko zalezy ile masz kasy i co chcesz osianac.

Skomentuj

Budżet i oczekiwania to podstawa - jeśli tego nie podasz to nie licz na rzetelną pomoc.
      Druga sprawa: nie obawiaj się o profanację przetworników lepszej klasy - jeśli Cię na nie stać to szkoda Twojego czasu na low-end. Zawsze możesz skonsultować swoje zamierzenia na forum zanim zaczniesz działać. W ten sposób ustrzeżesz się błędów konstrukcyjnych jak i błędów w założeniach. Niemniej nie licz na gotowe rozwiązania - zaproponuj swoje, a bardziej doświadczeni wskażą Ci błędy w założeniach. W ten sposób możesz mieć naprawdę dobry zestaw wykonany samodzielnie.

Skomentuj

gdybym byl cierpliwy i to bardzo cierpliwy w zbieraniu funduszy moglbym przeznaczyc na jedna sztuke ok 700 - 800 pln plus wzmak bo jak narazie nie posiadam zadnego zastanawialem sie nad jakos yamacha/ harmanem bo niestac mnie by bylo na syma choc kto wie wszystko zalezy od cierpliwosci a u mnie z tym ciezko :wink:

co do oczekiwan chce miec nisko schodzacy basik ale taki dynamiczny i soczysty (niewiem czy mozna to osiagnac jednoczesnie?) srednice na przyzwoitym poziomie i ladna gore (nie samym basem czlowiek zyje) :razz:

Skomentuj

1600pln to już konkretna kwota, myślę ze spokojnie można uderzyć w 3way.
          przejrzyj gotowe konstrukcje, może coś ci sie spodoba.
          wykaż też trochę własnej inicjatywy. Poszukaj głośników i pokaż nam jakieś pomysły do konsultacji.
          może coś na usherach?

Skomentuj

myslalem o 3 way ale nie wiem czy podolam jak na druga konstrukcje
            kwot ktora podalem jest maksymalna mam nadzieje ze uda mi sie ja zebrac. w aucie robilem na teslach: arn 150, arv 104 i arx. arn i arv zasilane carpowere'm arx pod radio

Skomentuj

tesla do auta to tak średnio pasuje:)
              jak boisz się 3way to może jakieś haj-end'owe 2way, może visaton AL170?
              jednak jesli zależy ci na głębokim i dosadnym basie robiłbym 3 drożne. lub zestaw 2.1
              rzuć okiem na ofertę akkusa

Skomentuj

wybor tesli do auta byl jakby kompromisem po pierwsze jest to maluszek wiec brak miejsca po drugie cena. Tak szczerze gdyby nie kumpel (smarcus) to by sie nie udalo byl dla mnie kopalnia wiedzy pomyslow i wiedzy. jak narazie jestem zadowolony i mile zaskoczony tesla. :grin:

Skomentuj

Zamieszczone przez Rogal
                  jak narazie jestem zadowolony i mile zaskoczony tesla.
                  wyrośniesz

generalnie zdecydowanie bardziej niż 2.1 polecam 3way, tyle że trzeba mieć kogoś z zanadrzu kto zaprojektuje zwroty :)
                  ew dogadać się z kimś z forum żeby wysłać choćby same głośniki...

Skomentuj

Czaruję...
                  X