Właśnie są chęci na robienie ale jak już się zrobi to...... to człowiek chce więcej i na lepszych głośnikach ale co wtedy ze starymi?? Jak je sprzedać, wiadomo że ludzie kupują jakieś kiczowate firmówki niż porządne diy :razz: Jaki macie sposób na ten problem, jakiś opis z księżyca czy co ? Pomóżcie ..... Proszę......
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jak Sprzedać Kolumny DIY?
Collapse
X
-
he, nom to tez trzeba zrobić z głową i pomysłowością.. ale i z umiejętnością wciskania ludziom kitu ( żadnej aluzji do ciebie)
ja wiem jedno ktoś woli zapłacić ze 200zl więcej i mieć jeszcze gorsze kolumny ale " ze sklepu" i z oryginalnym logo firmy "krzak"
nom ale cóż trzeba się pogodzić że tak to już jest..
Skomentuj
-
Pod zamówienie idzie jeszcze wycisnąć kasę,gorzej z gotowcami.Najczęściej ida po kosztach bądź nawet po niżej ich.I raczej sam tego nie odczułem sądząc po opiniach w trakcie luźnych rozmów.Niestety,takie są realia i raczej nie ma się co łudzić że cos się zmieni.Marka,gwarancja,paragon...A ogólnie to stwierdzę że nie warto robić sprzętu pod mikrofon na handel,nie sprzeda się.Ogólnie najlepiej jak "syka' i "kopie" :lol:
Skomentuj
-
a ze to totalne badziewie, to nikt tego nie zauważa,,i w tej cenie co ktoś kupi gotowe to jeśli ktoś się zna i ma możliwość i przede wszystkim chęci to zrobi spokojnie samemu o wiele wiele lepszy zestaw..
Kiedyś jak gadałem z jednym dziadkiem w sklepie, to sam nawet zachęcał do tego aby robić, "bo to co nieraz trafia się do sklepu, to w tej cenie zrobi sobie pan o 100% lepszy zestaw..
Skomentuj
-
Ogólnie wersje handlowe robię wyżej strojone jak i nie oszczędzam na tłumieniu góry tak aby sykało i z lekka kopało.I to się sprzedaje,ba,nawet otrzymuję słowa uznania cholera...
Zestaw "pod linijke" sprzedawałem ponad pół roku,nikomu sie nie podobał,cud że trafił sie amator normalnego brzmienia.Reszta bazuje na korekcjach i loudach.I nie ważne że zestaw dostaje zadyszki przy 1/4 mocy.
Skomentuj
-
Ja bym zrobił tak:
Musisz jakoś nazwać swoje kolumny bo nikt nie bedzie przecież chciał kupić kolumn no-name, więc wymślasz jakaś fajna nazwe i model kolumn. Nastepnie dajesz jakis ciekawy opis, ale nie ryzykował bym z takim zbyt bajeranckim, zalezy do jakiego grona ludzi chcesz trafić. Jak zrobić opis?? Kupujesz nowy numer miesiecznika Audio wybierasz któreś kolumny i przepisujesz co fajniejsze kawałkiże tam miód w uszach itp.... Nastepna sprawa robisz dobre zdjecia i miło by było zajać sie oprawa graficzna strony allegro. Chodzi o to ze jak Pan Kowalski wejdzie na twoją aukcje był przekonany, ze ma doczynienia z profesjonalista. Mozesz dopisac ze kolumny maja np rok gwarancji zakładajac ze nic nie powinno sie tam popsuć z twojej winy :P
Aha jeżli masz mozliwośc, możesz zrobić jakieś grawerowane logo na kolumny, nic tak nie przyciaga klijenta jak ładne logo i tablickza znamionowa z napisem 500W
Mi sie udało tak sprzedać moje kolumny, ze mało co na nich straciłem, ale do tego doszła drobna manipulacja aukcja (cii nikt nie wie:P) i do ostatniej chwili nakrecałem gościa. Zreszto co jak co był zadowolony :]
Skomentuj
-
jeśli ktoś chce na allegro wyjść ze swoimi kolumnami to może się nieźle pomylić...
monitorki na scanach chodzą w cenach podłogówek o których wspomniał dj_zibi - jakiś vk lub jeszcze gorzej z dwoma 12' na boku i mocą 1000watttt
Tam w większości kupują drechy lub ludzie którzy po prostu się na tym nie znają i kierują się zasadą "więcej za mniej $ = lepiej", smutne to ,ale prawdziwe...
Generalnie dlatego zrezygnowałem z allegro, lepiej jest zareklamować się wśród znajomych, jeśli naprawde mamy się czym pochwalić to po pewnym czasie mamy naprawde tyle zamówień że ciężko jest nadążać :)
Wtedy istnieje realna możliwośc zarobienia - w przeciwieństwie do allegro gdzie loteria jest straszliwa, raz się uda raz nie...
Ważnym jest też dobranie grupy docelowej - można pójśc w strone jakości, albo w strone łupania i piaszczenia :)
Najlepiej jest imho wypośrodkować i zrobić coś nieźle grającego, ale z dużą ilością basu, coś bez dołu ma nikłe szanse na sprzedaż...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wojtusSamochodowe rzeczy (subwoofery, głosniki, wzmacniacze) lepiej sie sprzedają od domowych
Skomentuj
Skomentuj