Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak Sprzedać Kolumny DIY?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

do samochodu to wystarczy że ma dużo cali , a jeszcze jeśli to 3000w buszmen lub sony to już wogóle bajka :P

Skomentuj

takero masz w 100% racje. Jeśli chce się zarobić na DIY to tylko robić dla kogoś kto wie czego chce.

Allegro odpada ponieważ można usłyszeć teksty jakie ja usłyszałem :"że co że 1200zł za takie byle co bez firmy?" Chodziło np o potworki:) Nie firmowe byle co Peerlessa. lol

Skomentuj

I tak jest. Ludzie wolą jakieś BRX'y, bo mają dwa wielki niskotonowe. Żenada, niestety.
        Z robieniem pod klienta to już lepiej, no ale zawsze to presja :)

Skomentuj

a mi wlasnie przyszedl do glowy pomysl...
          co gdyby ogolnie na forum wymyslic jakas ciekawa kuszaca nazwe, zalozyc zagraniczna strone 'firmowa' gdzie byloby kilka kolumn i oczywiscie CENY;]
          kazdy kto ma cos do sprzednia na w miare dobrym poziomie moglby dodac tam swoje zdjecia i wystawic na allegro i podlinkowac taka stronke:)
          oczysiscie jakies grawerowane tabliczki i kosmiczne nazwy

Skomentuj

mIKI, respekt :P Pomysł baaardzo ciekawy i moze by coś z tego wyszło. Jeżeli nie ma żadnych przeciwskazań (np.prawnych) jeztem za :!:

Co o tym reszta userów mysli??

P.S Jak wam sie podoba nazwa "mojej firmy" (wykorzystywałem to przy sprzedaży kolumn)
            Załączone pliki

Skomentuj

Hmm wiesz co może nie mam dużo do powiedzenia w porównaniu z innymi ale to może wypalić :smile:

Skomentuj

a co prawo ma do tego... kazdy moze nazwac jak chce swoje DIY a strony tezmozesz dowolne miec... prawda?:)

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                  kosmiczne nazwy
                  - już się boje pomyśleć jakie :razz:

Skomentuj

mIKI, dopóki skarbowego byś nie miał na progu domu ;]
                    Żeby móc firmować trzeba mieć firme , bez tego to jest nielegalne :P

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      dopóki skarbowego byś nie miał na progu domu ;]
                      To trzeba to tak zrobic, zeby nie naginać zbytnio prawa. Można by coś zrobić w stylu reklamy... no w sumie nie wiem ale ja bym coś pokombinował z tym pomysłem jednak :P

Skomentuj

masz problem :) , idziesz do grawera żeby zrobił płytki z jakąs tam nazwą a na allegro piszesz że to mało znana haj endowa firma z jakiegoś odległego miejsca, np kanadyjska lub japońska i tyle... :)

Skomentuj

niczego się nie uda jeśli nie założysz firmy nie zarejstrujesz się że prowadzisz działolność gospodarczą.. inaczej można sporo więcej do tego interesu dołożyć.. lecz sam pomysł bardzo ciekawy, trzeba by tylko kogoś obcykanego z prawem, i można by to jakoś obejść..

można by to zrobić jako komis, że ktoś do ciebie wstawia, a ty to sprzedajesz pod swoim logiem, ale to też trzeba pewnie coś gdzieś zgłaszać..

Skomentuj

albo popostu zarelkamowac siebie w opisie aukcji ze jest sie specem, siedzi sie w tym od 20 lat i reprezentuje sie soba cos, encyklopedyczne nazwy, jakies wykresy :P no i oczywiscie reklama swojego sprzeciku jako hi-end albo "prawie" hi-end, nie moze sie oczywiscie obyc bez dopisku ze seryjnie produkowane kolumny sa badziewne(materialy, wykonanie itp. ) charcza, a moc jaka widnieje na etykietkach to mazenie producenta :)

Skomentuj

Domena audiocomponents.pl nie przejdzie,wiem coś o tym.

Skomentuj

nie mialem na mysli czegos takiego ze to moja firma itp... po prostu mam okazyjnie kupione np za oceanem super kolumny i chce je sprzedac, a w aukcji pokazuje link do pieknej strony producenta od ktorego niegdys ja je kupilem... gwalce tu prawo?:)

Skomentuj

hm... no ale w skrócie to jest oszustwo, ktos kupi od was koumny, po miesiacu przyjdzie z policja ze go oszukaliscie bo takia firma nigdy nie istniala, a to raczej mozna udowodnic...
                                  warto kombinowac za pare groszy?

Skomentuj

Zamieszczone przez greg00
                                    warto kombinowac za pare groszy?
                                    dokładnie, już lepiej ten czas przeznaczyć na zrobienie ładnej strony na allegro :)
                                    Ktoś od Was kupi, pocieszy się pare dni, wejdzie na jakieś forum , popyta ludzi i dowie się żę takiej firmy nie ma , a kolumny to kupa z ładnym opisem ...
                                    Negatyw itd, a całość za pare zł :P
                                    Jak kraść to miliony

Skomentuj

Pamietacie ta sprawe co koles nakleił sobie znaczek stx'a na raydeny czy co to tam bylo? stx sie ta sprawa zajal,niedlugo zapytam sie co mu zrobili.

Skomentuj

ja popieram pomysl mIKI'ego ze "stworzeniem" marki. tylko ze jedynie w formie loga i nazwy. przeciez zrobienie takiego logo to grosze - no raczej zlotowki.

pomoze ktos moze sprzedac kolumny kolegi wisniewskiego??

Skomentuj

Ja nawet pomyślałem o faktycznym założeniu firmy pod nazwą DIYAUDIO i tam można by sprzedawać wszystko: kolumny, wzmacniacze i co tam jeszcze dusza ludzka zapragnie. Jak na razie jakieś reklamy na zaprzyjaźnionych stronach www i oczywiście aukcje allegro. Nie wiem jak to wygląda ze strony prawnej ale myślę że taka prawie wirtualna firma (czyt. internetowa strona i jakaś siedziba u kogoś w domu) mogła by wypalić. Można myśleć i dyskutować.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X