Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lakierowanie opryskiwaczem ogrodniczym :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dokladnie....

teraz zart>co wy na spryskiwacz z plynem do np szyb? to bylby hit

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
      pozatym cisnienia takeigo bys nie wytworzyl chyba ze bys sie zesral,
      LoL, śmiałem się z tego z 5 minut, wspaniały komentarz do najbardziej idiotycznego posty niejakiego qpy, który wydaje mi się być nowym starym forumowiczem, się uśmiałem, na mnie nie działa żadna prowokacja dziubasku :]

Skomentuj

Myśle ze pistolet , nawet tani taki za kilkadziesiat czy powyzej 100 zł bedzie lepszą inwestycją. Zastanawiałem sie nad zastosowaniem butli nabitej dwutlenkiem do napędu takiego pistola. Zrobić reduktor ciśnienia i jazda. Spręzarka to spory koszt a nabicie butli to pewnie pare zł i na jak długo starczy !

Skomentuj

Yoshi_80 albo butle z acetylenem :razz: :mrgreen: :twisted: :cool:

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
            qpa,niewiem czy masz wycwiczone tak usta zeby utworzyc taka mgielke jak opryskiwacz,pozatym cisnienia takeigo bys nie wytworzyl chyba ze bys sie zesral,

wiec jak masz zamiar cos porownywac to z sensem kupo.
            ktoś tu nie wie co to ironia.

Skomentuj

Yoshi_80, prawdopodobnie zadziałałoby to, ale butli starczy na bardzo krótko. Ja mam mały pistolecik za 30zł z allegro, zużywający 60l/min i jak nabiję kompresor 25l to starcza na kilka minut ciągłego malowania.
              Pistolet wygląda tak: http://www.allegro.pl/item180175728_...mm_f_vat_.html

Skomentuj

ble, czemu zmieniles nicka z qpa? ostrzezenie sie nie spodobalo ? :!:

Skomentuj

Tasior, szkoda czasu na rozmowy z takimi pawianami.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                    Zastanawiałem sie nad zastosowaniem butli nabitej dwutlenkiem do napędu takiego pistola. Zrobić reduktor ciśnienia i jazda. Spręzarka to spory koszt a nabicie butli to pewnie pare zł i na jak długo starczy !
                    kiedyś używałem takiej do areografu modelarskiego, nie była tania ani w zakupie, ani w użytkowaniu, no i na długo też nie starczała.
                    Kompresor przydatna rzecz, nie tylko do malowania ,a drogi też specjalnie nie jest :)

Skomentuj

jest jakis sens kupowania np takiego pistoletu?
                      http://www.allegro.pl/item180089439_...olerowany.html

Skomentuj

damiani, wygląda bardzo badziewnie.

Skomentuj

Używam opryskiwacza do nanoszenia unigruntu przed malowaniem itp.Zasila go kompresorek zbudowany z agregatu lodówkowego i starej gaśnicy.Fajna sprawa, nic nie kapie i nie leje się po ścianie i po podłodze.

Skomentuj

damiani, to jest starsza wersja (z inną dyszą) tego pistoletu co ja mam. Nie jest rewelacyjny, przede wszystkim nie pomalujesz nim dużych powierzchni bo szerokość wachlarza to około 5cm. Poza tym nie nadaje się do farb i lakierów nitro, bo zapychają dyszę. Do lakierów dłużej schnących nadaje się, ale kładzie bardzo cieniutką warstwę, co nie zawsze jest zaletą.
                            Zalety są tylko dwie - tani i zużywa mało powietrza w stosunku do normalnych pistoletów, wystarczy do niego kompresor 25l.

Skomentuj

Zamieszczone przez Langusta
                              damiani, wygląda bardzo badziewnie.
                              no sorki - napewno będzie lepszy od opryskiwacza ogrodowego... Bo to dla mnie już szczyt desperacji ...

Skomentuj

damiani, on w sklepie kosztuje 70 zł.Co prawda 3 wyrzuciłem ale jak na początek daje radę.Tylko ostrożnie przy czyszczeniu/rozkrecaniu.Latwo cos popsuć.I to jest ich ból.

[ Dodano: 2007-04-04, 21:08 ]
                                Zamieszczone przez ventor
                                damiani, to jest starsza wersja
                                Nie prawda,one występują z dwoma rodzajami dysz,ten na zdjęciu "sieje" na około.Ale jest wersja z wachlarzem choć bardzo mało precyzyjna w pracy.Jeśli już to polecam ten z linki.Idzie to wyregulować i jako tako pracować.Ja nim zaprawki na aucie zrobiłem i wstydu fachowcowi narobiłem :mrgreen:

Skomentuj

no sorki - napewno będzie lepszy od opryskiwacza ogrodowego... Bo to dla mnie już szczyt desperacji ...

Skomentuj

to moze lepiej by bylo wywalic z opryskiwacza wszstko oprucz pompki i zbiornika, zabawic sie w McGaywer'a (niewiem jak to sie pisze :P ) podlaczyc jakis wezyk z szybkozlaczka i pobawic sie z pistoletem ktory zuzywa malo powietrza? jezeli ktos nie ma kompresora to w sam raz dla niego :)

Skomentuj

Lepiej byłoby poszukać znajomego który dysponuje jakimś tam sprzętem,
                                      kupić 6paka, albo 3/4 i mieć problem z głowy.

Skomentuj

dokładnie tak... a nawet jeśli komuś bardzo zależy można wypożyczyć taki sprzęt za parę groszy!

Skomentuj

wszystko mozna ale wez pd uwage fakt ze nie wszyscy mieszkaja w wiekich miastach w ktorych kazdy sasiad ma sprezarke a wypozyczajnia jest na co drugiej ulicy....

Skomentuj

Czaruję...
                                          X