Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

MIVOC FGW 168, sluchal ich ktos?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

MIVOC FGW 168, sluchal ich ktos?

zobaczylem dzis je na allegro i zastanawiam sie czy beda ok do monitorow

http://allegro.pl/item186937235_high...d_ss_lodz.html

moze ktos juz je testowal albo czytal na ich temat gdzies cos w necie

UKA kupil 2 sztuki ale niestety ani on ani ja niemamy czasu aby ich posluchac

Skomentuj

aha to jak bedziecie cos wiedziec to dajcie znac, albo tez je kupie na chybil trafil moze beda ok

Skomentuj

wlasnie wrocilem od kolegi UKA z reklamowka glosnikow...

mivoc od poczatku prezentuje sie ladnie bo jest zapakowany w ladne biale pudelko z nadrukowana nazwa i parametrami.

glosnik ma gigantyczny magnes jak na 16-tke. do nabiegunnika dolnego wcisniety jest rdzen w ktorym jest otwor wetylacyjny szczerze mowiac wyjatkowo paskudnie wykonany. kosz jest tloczony z 1mm blachy i zdecydowanie nie bedzie sie wyginal tak jak STXy.
        na gorze kosza jest uszczelka piankowa wykonana jako jedna calosc a nie jak w wiekszosci przypadkow z kawalkow. zawieszenie gorne jest dosc duze wykonane z dosc miekkiej cienkiej gumy i pozwala na calkiem pokazne wychylenia.
        membrana bardzo przypomina ta od STXa seri SS tylko ze jest lepiej polaczona z gornym zawieszeniem. kopolka przeciwpylowa jest wykonana ze sztywnego, twardego plastiku i dosc trudno ja wgniesc.
        resor dolny jest wielkosci membrany (ok 11cm) i jak narazie jest srednio twardy ale glosnik jeszcze nie byl uzywany.
        cewka jest 1" ale niewiem na jakim karkasie bo nic nie widac.
        od cewki prowadza dosc dlugie linki ktore raczej nie powinny obijac o membrane (ale zobaczymy w praktyce). glosnik jest wyposazony w "zlacza laboratoryjne" (czyli to co w gniazdach do kolumn)

moze jeszcze dzisiaj wsadze go do skrzynki ale na pomiary niema co liczyc bo nadal cos moj sprzet nie jest wiarygodny...

[ Dodano: 2007-04-27, 19:50 ]
        pierwsze odsluchy w skrzyni zamknietej lekko ponad 20litrow:
        w obudowie zamknietej basik jest calkiem przyjemny (nizej schodzi niz GDN 16/50/6 od ktorego jest to skrzynka) ale inny, taki miekki i delikatny. srednica jest lepsza niz w teslach ale jednak ustepuje tonsilowi.
        glosnik gra troche glosniej niz moje kolumny wiec moze miec te 88db... ale chyba tylko na srednicy :razz: bo bas jest zdecydowanie cichszy.

musze teraz dorwac jakis b-r zeby sprawdzic bas bo reszty niema co sluchac bez wysokotonowki.

no i glosniczek ma zejebisty x-max - pewnie z 5mm ale to ladnie wyglada na zoltej membranie :mrgreen:

Skomentuj

no dobra, a TSy ?

Skomentuj

beda jak zaczna wychodzic mi wiarygodne :razz:
            mam problem z systemem pomiarowym. teraz stawiam albo na moja karte albo na winXP

Skomentuj

Czaruję...
            X