soundtrack z filmu Cal, w wykonaniu Mark-a Knopfler-a :
"Irish Boy"
"Father And Son"
"Potato Picking"
"The Long Road"
Te utwory polecam wszystkim, nie tylko fanom Dire Straits , imho są naprawde genialne i do tego ta scena
soundtrack z filmu Cal, w wykonaniu Mark-a Knopfler-a :
Nie podlizuj sie
Money for nothing,wiesz że lubię,a później tradycyjnie The wall,ot taka moja ramówka.
Jak wytrzymam zawadze o cd Marka Bilińskiego ew. Aural Planet.Ale czy kto te kawałki zna?
Eeeeech,legenda,lata 80-te,czy ktos pamięta?Ja sam nurkuje po portalach za tymi kawalkami,sentyment.A jesli ktos ciekawy to sugeruję youtube i hasełko KOTO,niby smieszne ale wtedy tak się to odbywało.Italo disco po prostu.
A na ten moment gra Gombay Dance Band,jakoś tak się nawinął.Pytanie tylko,czy ktoś to kojarzy?Bo bardzo watpię....Sun of jamaica,dla ułatwienia.Starego se moda wzięliście,oj starego...
umberto wspomnial o the wall... az mi sie milo zrobilo ze nie tylko ja slucham Floydow
co jakis czas slucham innego albumu, teraz jest Meddle z 1971r. na tapecie, ale i tak zawsze wracam do leraning to fly z "momentary lapse of reason" szkoda tylko ze juz bez wattersa :( o ile dobrze pamietam
ze swojej strony polecam jeszcze led zeppelin
"stairway to heaven"
"ramble on"
"over the hills and far away"
"whole lotta love" (chyba nigdzie nie walnalem byka w pisowni)
sadze ze to grupa godna polecenia, 4 diamentowe płyty i w sumie ok 105mln sprzedanych albumów o czymś świadczy
moja kolekcja oryginalnych plyt jest znikoma a ze niemam czasu na szukanie konkretnych kawalkow to slucham ostatnio glownie "A State of Trance with Armin van Buuren" 2 godzinna audycja radiowa ktora leci w kazdy czwartek
The Wall ma to do siebie, że się nie nudzi.
Mogę słuchać codziennie przez miesiąc po 2h dziennie, a i tak jest cudownie.
Rewelacyjna myzuka. U mnie jeszcze Deep Purple, Dio, Norah Jones (polecam nowy album "Not too late"). No i lekki jazz.
Skomentuj