Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poszukuję stron www

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Poszukuję stron www

Znacie jakieś ciekawe fora,strony gdzie zamieszczają linki z adresem do serwerów ftp ze zbiorami muzycznymi... dobrze by było aby były to całe albumy a nie tylko jakieś pojedyncze kawałki..
    interesują mnie głównie FTP nie http..
    Byłbym wdzięczny.. :wink:

kad, przeciez to piractwo :!:

moze torenty?? :twisted:

Skomentuj

mylisz się..
      ściąganie dla własnego użytku to nie piractwo...
      ściąganie programami typu P2P to PIRACtWO
      a do torentów jaki trzeba program.. i czy ściągając udostępniam swoje zasoby..??

Skomentuj

Zamieszczone przez kad
        mylisz się..
        ściąganie dla własnego użytku to nie piractwo...
        ściąganie programami typu P2P to PIRACtWO
        a do torentów jaki trzeba program.. i czy ściągając udostępniam swoje zasoby..??
        buahahahahahahaha no to mnie rozbawiles do lez... posiadanie i udostempnianie utworow mp3 filmow ktore sie sciagnelo z sieci jest w Polsce karane. To jest ewidentne lamanie praw autorskich...

Skomentuj

nie do końca..

są fora i są wortale, które udostępniają różne albumy i akurat nikt ich nie karze...
          a to że ja sobie ściągnę lecz nigdy nie zostanie to rozpowszechnione czy nagrane na cd i nie korzystam z programów P2P i tym samy nie udostępniam tego nikomu.. to raczej nikt się nie przyczepi...

wiem bo rozmawiałem z usługodawcą internetowym.. i pytałem jak to z tymi nalotami przez policję... gruntem jest aby nie posiadać programów P2P za pomocą których ściągając udostępniam..

to temat rzeka.. i różnie można na to patrzeć.. zawsze jest jakieś ale..
          ale mimo to wciąż chciałbym abyście podawali jakieś adresy.. albo coś..

Skomentuj

Art. 117. 1. Kto bez uprawnienia albo wbrew jego warunkom w celu rozpowszechnienia utrwala lub zwielokrotnia cudzy utwór w wersji oryginalnej lub w postaci opracowania, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Rozpowszechnieniem jest przecież wykonanie każdej kopii nie objętej "autoryzacją" dystrybutora. Nie ma tu znaczenia ani forma takiej kopii (również nośnik elektroniczny) ani to czy to rozpowszechnienie następuje tylko dla siebie czy innych osób.

Skomentuj

oj ja bym się kłucił.... :mrgreen: :mrgreen:
              ale kijz tym..
              mogę sie założyć że 99% użytkowników nie ma nawet xp orginalnego..

dobra ale do tematu..
              naprawdę nikt nie zna żadnych stron czy jakichś for.. :sad:

Skomentuj

oprogramowanie to juz inna historia :P zadam tylko proste pytanie gdyby bylo legalne to po co by ludzie kupowali plyty w sklepach :P

[ Dodano: 2007-04-25, 21:37 ]
                www.djalex.pl
                http://protectorbrzeski.pl/
                http://www.djwitek.prv.pl/
                http://www.only4djs.eu/forum/viewfor...db899b2126775c

Skomentuj

mnie to głównie interesują fora coś jak to
                  Zamieszczone przez michone
                  http://www.only4djs.eu/fo...5db899b2126775c
                  ale zalezy mi aby były to serwery ftp a nie np rapid czy megauplowd czy jakoś tak..

ale michone dzięki podoba mi się najbardziej ta ostatnia strona...

Skomentuj

takie rzeczy to tylko w erze...

Skomentuj

Zamieszczone przez kad
                      mogę sie założyć że 99% użytkowników nie ma nawet xp orginalnego..
                      zacznijmy od tego że napewno sporo osób ma OEM, a studenci mogą mieć winde i office-a za free...

Tutaj kodeks dość niejasny jest, prawo wielokrotnie nowelizowane było, a nie jestem na bieżąco ostatnio ;]
                      Ale swego czasu karane było tylko rozpowszechnianie i udostępnianie innym...

Skomentuj

prawo jest tak zakręcone że to bajka...

Skomentuj

obiecuje ze jak bede mial zarobki jak w anglii czy niemczech to bede wszystko kupowal legalnie :P

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                            acznijmy od tego że napewno sporo osób ma OEM, a studenci mogą mieć winde i office-a za free...
                            możesz napisać coś więcej? jak to zdobyć, załatwić itp?:>

Skomentuj

nie dawno czytalemciekawy artykul na temat piractwa, chyba nawet na tym forum ktos go podal... warto poczytac :)
                              http://www.webinside.pl/news/3569

Skomentuj

mIKI, większośc uczelnie ma podpisane umowy z Microsoftem. Płaci ok 1000ojro rocznie za nieograniczoną ilość licencji. Można je wykorzystywać gdy jest się studentem,a nawet potem o ile nie wykorzystujesz softu do celów zarobkowych.

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
                                  Art. 117. 1. Kto bez uprawnienia albo wbrew jego warunkom w celu rozpowszechnienia utrwala lub zwielokrotnia cudzy utwór w wersji oryginalnej lub w postaci opracowania, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Rozpowszechnieniem jest przecież wykonanie każdej kopii nie objętej "autoryzacją" dystrybutora. Nie ma tu znaczenia ani forma takiej kopii (również nośnik elektroniczny) ani to czy to rozpowszechnienie następuje tylko dla siebie czy innych osób.
                                  ale nie pisze nic o ściąganiu mp3 na własny użytek, a artykułow karnych nie interpretuej sie rozserzajaco

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                    office-a za free...
                                    Na jakiej uczelni jesteś, że masz udostępnionego Offica. Na Politechnice Poznańskiej mamy tylko Windowsy, AutoCAD'y, i Open Office (chyba, że tego miałeś na myśli). A co do tego jak je uzyskać to przynajmniej u nas musisz otworzyć konto studenckie i potem dostajesz jakieś certyfikaty i na stronie msdn http://www.microsoft.com/poland/eduk...e/default.mspx dostajesz możliwość ściągnięcia. Warto poczytać i wykorzystać możliwość uzyskania oryginalnego oprogramowania.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X