Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[jaki?] wzmacniacz do 150zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[jaki?] wzmacniacz do 150zł

Jak w temaci. Poszukuje wzmacniacza w przedziale cenowym do 150zł (może troche więcej). Ma on napędzać 2 kolumny diy 2x STX 17-80-4 SC, STX 10-200-4 PJ. Co możecie mi polecić?

krzyhoo9, uuu, w tej cenie po prostu nie znajdziesz NIC godnego uwagi.
    300zł minimum.

Skomentuj

za taką kase zrób sobie 2 x tda7294...

Skomentuj

albo kup za 50zl radmora lub diore...

Skomentuj

najprostrza odpowiedz na pytanie zawarte w temacie to: samodzielnie wykonany

ostatnio zlozylem 2x tda 7294, przyznam ze mnie puki co satysfkacjonuje, poniewaz do niedawna muzyki sluchalem z plastkiwego zestawu 4.1 TRACER'a

oczywiscie nie zakladam ze to bedzie moj jedyny wzmacniacz, za jakis czas trzeba bedzie sie pokusic o cos lepszego, ale puki co mi wystarcza, na poczatek polecam

Skomentuj

Wojtus_K, a jakie kolumienki nic pędziłeś? Zaczynacie mnie motywować do DIY :smile: Wiem że jest tego dużo na forum ale możesz mi pokazać na jakich wzorcach się wzorowałeś (masło maślane :razz: ) i ile wyniósł koszt całkowity

[ Dodano: 2007-04-30, 13:01 ]
            a jakbym kupił przykładowo jakiś tani wzmacniacz samochodowy (przynajmniej na razie i tak później poszedł by do auta) np.

http://allegro.pl/item190484226_hurt..._do_tuby_.html

Skomentuj

TDA 7294 wcale nie jest zlym wzmacniaczem aczkolwiek do np symasyma mu troche brakuje. jezeli chodzi o brzmienie to jest zdecydowanie w przodzie jezeli sie porownuje do starych polskich wzmacniaczy.
              koszta:
              scalak 6-15zl
              elementy pasywne ok 5-10zl/kanal
              radiator 0-25zl zalezy co wyrwiesz
              transformator 0-80zl zalezy czy kupisz uzywke czy nowke
              obudowa + drobiazgi....
              tak wiec jezeli masz w domu troche elektroniki na zbyciu to spokojnie mozesz sie zmiescic ponizej 100zl

[ Dodano: 2007-04-30, 13:05 ]
              krzyhoo9, nawet nie mysl o takim wzmacniaczu!! to badziewie nie warte swojej ceny

Skomentuj

Pawel S., teraz to cię nie zrozumiałem. Wziąć się i zrobić coś samemu czy czekać na okazję...

[ Dodano: 2007-04-30, 13:12 ]
                Pawel S., jak możesz to zapodaj mi jakieś konkretne linki do układów z TDA 7294

Skomentuj

poszukaj na www.sklep.avt.pl

Skomentuj

Może http://www.sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=45196 ale czy w zestawie jest także zasilacz?

Skomentuj

Za 200pln kupisz uzywany wzmak Pioneera, Sony czy Technicsa dysponujący trochę większą moca niż TDA

Skomentuj

krzyhoo9, http://www.sklep.avt.com.pl/photo/_p...50ae0c2ba155ff
                        czy naprawde nie lepiej/szybciej/łatwiej było samemu sobie pdf-a ściągnąć niż pytać ?

Skomentuj

krzyhoo9, tak szczerze mowiac TDA bym zrobil tylko wtedy jezeli bys mial dostep do czesci np trafo z jakiegos spalonego wzmacniacza, bo jezeli mialbys kupowac wszystko nowe to juz lepiej kupic gotowy uzywany wzmacniacz ale raczej w komisie a nie z allegro bo sprzetu trzeba po prostu posluchac

Skomentuj

mam w domu transformator od poprzedniego wzmacniacz (uher vg30) wiem tylko tyle że ma 200W poboru mocy i od radmora 5100 quatro. Myślisz że by pasowały...

Skomentuj

powinny pasowac. zmierz im tylko napiecia na wyjsciu

Skomentuj

Jak dorwe jakiś miernik to pomierzę. A co do tadków to http://allegro.pl/item191013100_wzm_...ontowania.html by pasowało?

Skomentuj

byloby dobre ale tutaj masz 2 scalaki do zasilania jednej kolumny. musialbys dorwac jeszcze jeden taki uklad zeby bylo stereo. poszukaj samych plytek do pojedynczego TDA

Skomentuj

a jakby zakupił dwa ---> TAKIE <--- układy... transformatora jeszcze nie pomierzyłem. Mam z nim mały problem. On wygląda tak:

który kabelek z którym mierzyć?

[ Dodano: 2007-05-05, 16:11 ]
                                    a z http://www.nikomp.com.pl/zestawyN/N-022.htm tego bym nie otrzymał dwóch kanałów :?:

Skomentuj

ten kit bylby bardzo dobry i za celkiem umiarkowane pieniadze... jak na kit

nic sie nie stanie jak pomierzysz kazdy z kazdym. albo pokaze nic albo konkretna wartosc.
                                      wydaje mi sie ze zolty to jedno uzwojenie a czerwony to drugie. tylko niemam pojecia do czego sluza te dodatkowe odczepy w trafach od polskich wzmacniaczy :???:

jezeli trafo okaze sie zdatne to pozostaje juz tylko poszukac radiatora. masz jakis od komputera??

Skomentuj

To takie małe sprostowanie-lepiej dwa osobne układy czy jeden ale za to tańszy :?:
                                        Co do radiatora to mam od starego wzmacniacz coś takiego:

ale nie wiem czy to wystarczy i czy nie będzie musiał byś wspomagany wentylatorkiem...

ps. wymiary to 20x5 26 żeber

Skomentuj

Czaruję...
                                        X