Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

powiedzcie co o tym sądzicie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

powiedzcie co o tym sądzicie

Jestem w trakcie kompletowania części do mojej pierwszej konstrukcji tj. monitorów na arn150 i stx10 200, czekając na schemat zwrotnicy postanowiłem zabrać się za tunele b-r. Są to tylko "nakładki" mam zamiar wszystko wydłużyć przy pomocy rurki PCV.

Pierwsze zdjęcie przedstawia warsztat pracy, chciałem udowodnić, że nie mam tokarki.

Teraz foto z lampą

No i bez lampy

Zaznaczę jeszcze że nie starałem się o to, co będzie wewnątrz obudowy. Sumiennie wyszlifowałem papierem to co będzie wystwać na zewnątrz, reszta jest jak widać trochę podrapana i brudna, ale tego nie będzie widać.

Puki nie pojawi się zwrotnica mam zamiar upchąć wszystko w obudowe, dac konda na stx i położyć na wszystko okleine (albo wogóle nie dawać okleiny, ani szpachlu). Gdy tylko pojawi się schemat zwrotnicy, a ja będę miał kase, położę fornir i będzie cacy.

No i jak wam się podoba? Jeśli chodzi o mnie to ja jestem bardzo zadowolony, sądzę że da to lepszy efekt niż plastikowe czarne rury. Wystarczy chcieć...

w sumie nice, zawsze coś nowego, mogłeć tylko jeszcze bardziej wyprofilować - zrobić szerszy kołnierz wtedy byłoby pięknie.

Skomentuj

hmmm... no w sumie mogłem, ale teraz już jest za późno, nie mam jak osadzić tego teraz na wiertarce a ręcznie nie chce mi się babrać
      nastepnym razem beda ladniejsze, bo juz mam jakies dosiwadczenie przynajmniej

Skomentuj

Wojtus_K, to teraz opisz nam jak tego dokonales. jaka jest srednica wewnetrzna??

Skomentuj

foto po czesci wyjasni jak to powstalo

wiercilem najpierw otwor w desce, zeby bylo rowno potem z obu stron deski najpierw kolnierzem o duzej srednicy a potem o malej, wyszła mi taka surowa rura, srednica wewnetrzna byla taka sama jak sredniaca mniejszego kolnierza wiec moglem osadzic to na wiertarce i wstepnie oszlifowac z zewnatrz na wysokich obrotach
          efektem uboczym wyciniania br był wałek o srednicy troche mniejszej niz srednica wewnetrzna BR, okleilem to papierem sciernym zamontowalem na wiertarke i oszlifowalem wnetrze, a koniec załamałem brzegi ręcznie, wyszlifowałem to co bedzie wystwac z kolumny zeby nie bylo brudne i pomalowalem lakierem
          srednica wew 46mm zew 60mm

[ Dodano: 2007-05-03, 20:12 ]
          przepraszam ze post pod postem,
          ale chce dodac ze wykonanie takiego czegos nie jest wcale trudne, no moze troche czasochłonne (ok 3h na 2 sztuki, ale to byl moj pierwszy raz), ale efekt daje świetny, chociaz zobacze jeszcze jak wyglada w kolumnie, ale to juz kwestia czasu, mam nadzieje ze jutro przyjdzie reszta czesci

Skomentuj

To raczej zabawa dla cierpliwych ogolnie milo sie prezentuje.. Duzo czasu spedziles nad wykoanniem obu?

Skomentuj

Zamieszczone przez Wojtus_K
              (ok 3h na 2 sztuki, ale to byl moj pierwszy raz)

Skomentuj

Całkiem ładnie, mi by się nie chciało, a poza tym lubię, gdy coś wyróznia się od desenia drewna.

Skomentuj

Czaruję...
                X