Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Palm-co kupić aby było praktyczne

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

piok, no to go chyba dosyc mocno traktowałes.. co do zasiegu, to się zgodzę, choc nie zawsze - zalezy to od paru czynników, ale nie o tym tutaj
    rysik - mi sie tylko moj lekko zkrzywił ;]
    a co do kasowania danych - odbywa sie to co 10 dni bez uzywania
    ps : zeby nie utracic tego co się ma, robi sie backup'y ;]

Skomentuj

umberto to jest akurat wersja "black" tylko kilka razy widzialem ja na allegro, trudno dostac :) najpopularniejsza jest ta, tez ladna :)

Skomentuj

pan_membran dlatego pisze ze w prownaniu z mio acer ma wiecej wad

w mio jeszcze nie zdazylo mi sie zeby rom sie skasowal... nie zdazylo mi sie zeby sie zawiesil... a sygnal gps traci tylko i wylacznie w jakis tunelach albo w domu powyzej 1 metra od okna (acer potrafil stracic sygnal lezac na siedzeniu pasazera w samochodzie)

w mio p550 wada fabryczna wada w firmware... gdyz po podlaczeniu sie do PC trzeba recznie wylaczac program ActiveSync ... jak sie nie wylaczy to bateria siada po 6 godzinach

Skomentuj

Nadal dumam,w sumie mam troszkę czasu ale...co powiecie na n95?W sumie to mam sentyment do tej marki,ale może to ślepy sentyment...Dodam tylko że na dobrych warunkach,niemal jak za darmo,w orange.Czasami warto pogrymasić :wink:

Skomentuj

umberto, masz może jakiś link do oferty orange z N95?

Skomentuj

smartfony maja ten minus ze niestety przekatna ekranu jest mizerna... a co za tym idzie komfort pracy(nie zabawy)spada diametralnie...

Skomentuj

nie kupuj bez dotykowego ekranu albo klwiatury qwerty, bedziesz puzniej zalowal :) tym bedziej ze ma to byc palm do pracy...

Skomentuj

umberto, ja mam n70 co prawda inna liga... ale jednak to sa bardziej zabawki z bajermi niz narzedzia do pracy.

Skomentuj

Kurde,chyba macie rację,tak się przyglądam recenzją,opisom.To chyba jest tak jak z praktycznością kalkulatora w zegarku,mam ale używam jak wyjścia nie mam.Męczarnia po prostu.Kupię jednak chyba palma.
                    umberto, masz może jakiś link do oferty orange z N95?
                    Oferty są przedstawiane indywidualnie,nie ma zasad i wszystko zależy od ruchu na koncie.Ja akurat mam kilka telefonów na starą firmę co pozwala na pewne negocjacje,po prostu troszkę się liczą z klientem,no i już działa na nich hasło PLAY :mrgreen:
                    Ogólnie N95 jak dla mnie w promocji 600zł z umowa na dwa lata plus zmiana planu na korzystniejszy finansowo.

EDIT

OK,klamka zapadła,będzie palm.
                    I teraz pytanie do fachowców.Czym się kierować tzn.chodzi mi o wyposażenie,baterię,karty rozszerzeń itd.
                    Na pewno mile widziany GPRS,fajnie by było mieć sporo pamięci.WI-FI,fajna sprawa ale chyba za dużo wymagam.No i kwestia baterii,naczytałaem się już tyle opini że ogłupiałem.
                    Główne zadania to arkusz kalkulacyjny i mała aplikacja współpracująca z Subiektem (faktury,magazyn itp.)Ponadto z pewnością dużo odręcznych rysunków,zapisków.
                    I przy okazji,ponoć,ale tylko ponoć,te mediony nie ustępują jakością markowym wyrobom.Ja osobiście w to wątpię ale...może ktoś to praktycznie sprawdzał?

Skomentuj

ja bym sie kierowal glownie wielkoscia ekranu, szybkim procesorem, obowiazkowo system microsoftu. Jesli chcesz GPS'a to poszukal bym gdzie w promocji daja gratis tomtoma albo automape, nie wiem jak to jest ze sprawdzaniem przez policje legalnosci systemu ale w drogowce na tv4 policjant sprawdzal :) mysle ze zaczna czesciej. Klawiatura jest zbedna ze wzgledu na jej uzytecznosc wielkosci klawiszy sa malutkie w pocet wordzie spokojnie sie pisze szybko rysikiem. I zeby mial podtrzymanie pamieci! naprzyklad niskie modele acera po resecie potrafia zgubic nagladke PL na system.

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
                        I zeby mial podtrzymanie pamieci! naprzyklad niskie modele acera po resecie potrafia zgubic nagladke PL na system.
                        nie wprowadzaj w bload opowiadajac o badziewiu :)

a ja dalej stane przy swoim i polece Ci motke a1000, ma wszystko to czego potrzebujesz(bez wifi, podobno japonczycy pracuja nad jakims adapterem) i jest naprawde tania i ergonomiczna, jezeli masz w firmie kilka osob zafunduj kazdej taka motke a wyjdzie taniej niz jeden accerek czy co tam innego

ps GPRS to nie to samco co GPS, czesto mylone z AGPS :)

Skomentuj

Sorki,wybaczcie,chodziło o GPS-a,mapy,takie tam :oops:
                          damiani, a w tej motce zainstaluję sobie soft aby wymieniac dane z subiektem?Bo to dla mnie główny że tak powiem atrybut.Jesli tak to bajka,mam caly magazyn przy sobie,jeśli nie to lipa.WI-FI jakoś przeżyję ale subiekta...tu nie da rady,to podstawa.Sama ta aplikacja na palma to 5 kafli i nie mogę sobie pozwolić na gdybania i domysły.

Skomentuj

ciekawe czy ta motka jest tak samo awaryjna jak wiekszosc modeli tej firmy... ( jak np. c350,c550,c980,e398 v300, v3 :) bo te psuja sie nadzwyczaj szybko )

Skomentuj

powiem tak, mam ja poltora roku i raz mi sie przez przypadek zresetowala
                              no niestety nie wiem co to jest ten subiekt, jezeli ta aplikacja jest w javie to pewnie da sie odpalic, gorzej jezeli na kazda platforme osobna wersja...

Skomentuj

michone, V3 grubo ponad rok - nigdy nie sprawiła problemów.
                                minusem jest tylko to że lipnie sie ją obsługuje.
                                umberto, wybrałeś?

Skomentuj

magik, tak wstępnie mam kilka typów.Ale na sam zakup mam jeszcze troszeczkę czasu.I fajnie że wcześniej udało się zasięgnąć opini,bo wejść do sklepu z pustką w głowie...

Skomentuj

moze to nie etyczne ale najlepiej Ci chyba pomoga na forum o palmach :) jeszcze proponuje Ci podjechac do MM i tam poogladac maja sporszy wybor :)

Skomentuj

damiani a da rade obslugiwac ta motorole bez uzycia rysika, czy uda sie wprowadzic nr telefonu uzywajac tylko palca? i czy ma wibre? Pozdr

Skomentuj

Zamieszczone przez Matt.3
                                        i czy ma wibre?
                                        No coś Ty...
                                        :mrgreen:

Skomentuj

ma wibre a paluchem mozna nawet sms'y pisac :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X