Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

POCZTA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

POCZTA

witam ostatnio wysyłalem fornir do kilku osob i do jednej doszedl pratycznie połamany czyli 6 lisci z 14 jest uszkodzonych

ale zeby nie bylo ciekawie jeszcze lepsza historia
    wysyłalem koledze z tego forum fornir a ze z przesyłki zostało 5 zł to przykleiłem te pieniazki od wewnatrz paskiem tasmy klejacej wiec o wypadnieciu nei moze byc mowy, wszystko dokaldnie owinałem tasma i wysłalem po kliku dnia paczka doszla zakrecona sznurkiem a pieci zł ze srodka nie było to jest mafia

jak macie cos wysłac to lepiej dajcie 5 zł wiecej wyslijce servisco stolica i macie spokoj

ROTFL taka mała dygresyjka

a ja mam zapas MDFu 3mm, jak ślę coś konkretnego to w takiej skrzyneczce :)

Skomentuj

qrwa nogi bym polamal takiemu kozakowi... (sorry)
      je...na polska... wrrrrr

Skomentuj

Z Servisco i Stolica tez potrafia byc numery.Kiedys w pracy trafilo do serwisu urzadzenie przesylane Servisco. Rozpacz, nowe sklada sie okolo 4 godzin a naprawialem 3 dni.
        Pozdro
        Dexter

Skomentuj

Ja paczek często nie wysyłam/odbieram ale listonosza mam fajnego. Zostawia moje listy gdzie popadnie, czasami na innej ulicy, czasami daje mi coś do podpisania po czym okazuje się, że list/przesyłka jest nie do mnie. Wydruki z banku kiedyś pół roku do mnie nie dochodziły. Do skrzynki na listy wrzuca listy sąsiadów bo mu sie chodzić nie chce. Prenumeruje audio, to zawsze dostaje pogięte lub połamane, cud, że żadnej płyty nie złamał! Nienawidzę tej poczty prawie tak jak telekomunikacji:)

Skomentuj

ja to mam nawet nawet ale... tyle ze przychodzi czasami nawet po 18 dopiero z listami do mojego bloku czasami o 10 rano zalezy jak sie jej chce dupe ruszyc

Skomentuj

jutro ruszm na poczte i bede reklamował przesyłki zobaczymy co z tego wyjdzie ja tu im narobie gnoju!!!

Skomentuj

Ja dosc czesto wysylam paczki (najczesciej kable, kondy i cewki) i narazie na okolo 130 paczek wszystko bylo OK (nie licze przesylek ktore szly 8dni:P).
                Moze to daltego ze u mnie na poczcie przyjmuja tylko "prawie idealnie" zabezpieczone paczki takze zawsze dosc mocno je opakowuje tasma.
                Aaaa... moze to dlatego ze wysylacie za pobraniem? Ja rzadko wysylam i goscie z poczty nie wiedza ile taka paczuszka jest warta wiec moze dlatego nie ryzykuja.pozdrawiam
                Nigdy za wiele tasmy :P

Skomentuj

Ja miałem tez dobra historia wysylalem w paczce kilka elementów elektronicznych po ok tygodniu facet odpowiada mi ze paczki nie dostał. Poszlem na poczte i spytalem sie czy paczka zostala wyslana i odpowiedzieli ze tak kazali jeszcze poczekac po 3 tygodniach klient paczki nadal nie dostal. Poszlem jeszcze raz na ta poczte i co sie okazało ze paczka byla wyslana juz doszła do miejscowascie gdzie mieszkał klient ale ze babka na poczcie dala stepelki priorytet chociaż ja prorytetu nie chciałem paczka zostala odeslana. Najlepsze to to że miałem zapłacic 1,5 zł za priorytet to wtydy bedzie wyslana powtórnie. Tak ich wszystkich na poczcie zgnojiłem paczke zanioslem 3tg temu i nadal byla umnie jeszcze miałem zaplacic za priorytet którego nie chciałem. Priorytet - 3 tygodnie :) Tak ich wszystki zjeb...em ze oddali mi koszt przesylki i paczka trafila na drugi dzien do klienta.

Nasza kochana poczta Polska

Skomentuj

Poczta wali w ch.... (cenzura) to z gory wiadomo. Ja sporo wysłam i z reguly wywiązuja sie z tego co maja zrobic ale tez zdarzaja sie wyjątki. Jezeli wysyłacie cos droższego to naprawde radze to ubezpieczyć o wiele wyżej niz jest warte i wtedy moze sobie to ginąć :d

Skomentuj

Droższe paczki wysyłam DHL bądz Servisco jeszcze sie nie zawiodlem

Skomentuj

Poczta wali w rogi jak tylko może. Jak poruszyłem problem Poczty Polskiej na poprzednim forum to byli nawet obrońcy tej firmy. Mam nadzieje, że po tym topicu zmienią zdanie o Poczcie...

Skomentuj

o kurna, znowu ten temat... tym broniacym to bylem ja. i musze z pelna odpowiedzialnoscia stwierdzic, ze poczta jeszcze ani razu w chuja mnie nie zrobila. jedynie (ale to bylo dawno temu, po kilku interwencjach sie poprawilo) listonosz nie sprawdzil kilka razy czy ktos jest w domu i zeby sie nie nameczyc wypisal awizo. nie rozumiem dlaczego spotkalo mnie takie szczescie i niestety nie moge krytykowac poczty tylko dlatego, ze inni to robia. co do polskiej mentalnosci odnosnie krytykowania tez mam swoje zdanie. ale jest to zupelnie inna sprawa...

Skomentuj

Mi zginęły 2 paczki,ale na szczęście o małej wartości.Zawsze droższe rzeczy wysyłajcie kurierem-bo przeważnie jest możliwość,zobaczenia towaru przed zapłatą(w przypadku pobrania).A jak już kożystacie z oferty Poczty to nie żałujcie,taśmy,folii z "bąbelkami",kulek ze styropianu,zwiniętych gazet,oraz...........papieru z niszczarki-naprawdę super zabezpiecza :-)

Skomentuj

Do tego grube kartonowe pudlo i żadne złe łapska się nie przebija :)

Skomentuj

Czaruję...
                              X