a zalozyles jedno!
niech bedzie cos nie tak z tym glosnikiem co kolwiek ze stanow zjednoczonych droga jest dluga to co wtedy zrobisz? bedziesz jechał i oddawał
dlam nie 200 zł tez jest duza suma
ps czy uwazacie ze jest mozliwa wysyłka do polski?
Peerless XLS 12" z membrana bierna i wysylka wychodzi tam 355$.
Wysylka kosztuje 104$. Czyli mysle ze majac rodzinke w stanach mozna miec taniej, bo z partsexpress wysylaja tylko poczta lotnicza.
Przy aktualnym kursie dolara wychodzi 1231zl. W akustyku 1780zl. Czyli ponad 500zl roznicy. Dodatkowo majac rodzinke w stanach oszczedzamy 50$ (mysle ze tyle kosztuje poczta morska, a na terenie USA wysylka jest za free). Jakby tego bylo jeszcze wiecej (tzn. tych peerlesow to juz w ogole bez porownania).
Dlatego uwazam ze gra jest warta swieczki - zwlaszcza przy rekordowo niskim kursie USD. BTW: to skandal ze europejskie glosniki sa w europie drozsze niz w USA.
w audio components peerless xls12 kosztuje bez vatu 106 euro , membrana bierna - 50 euro , przesyłka 50 euro , wychodzi 835zł za głośnik i membrane + 267zł za przesyłke .
Mam zamiar go zamówić w niedalekiej przyszłosci i szukam wspólnika do paczki:] , nie wiem tylko ile rtaki peerless waży , bo paczka jest do 30 kg
spoko nie powinien wazyc wiecej niz 10kg (co i tak pewnie jest przesada bo realnie to 5-7kg)
z tego co widze na tej aukcji to on kosztuje...130$
koszt wysylki to okolo ....................................40$
----------------------------------------------------------
razem: 170$ x 3,48 = 590zl !!! (o ile potrafie liczyc)
a nie tak jak u nas 1200zl nie cale
(na stronie producenta npisane jest w dziale caraudio ze magnes wazy 2,5kg)
no tak sie sklada ze wcale nie musze odrazu dostac syfu mam tam qmpla co sie niedawno przeprwadzil dostanie paczke i sprawdzi co jest i dopiero wysle a nawet dla pewnosci moze byc partexpress i bedzie git i bede na tym do przodu ok 400zl bo jak co to bedziemy z kumplem 2 brali wiec 4 stowy droga nie chodza nawet 2 stowy, wiec sie oplaca i to bardzo
Skomentuj