Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Abandoned

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Abandoned

Witam.
    Wszystkich, którym pojawia się łezka w oku na myśl o klasycznych grach komputerowych zapraszam na www.abandoned.pl

pozdrawiam,
    wujek_kane

SUPER!! :grin:

moge znowu pograc w moje ulubione gierki z czasow amigi :wink:
    a sa to:
    Cannon Fodder
    Doom
    Doom 2
    Duke Nukem 3D (te 3 niekoniecznie z amigi :razz: )
    Dune 2
    Jagged Alliance
    Kajko i Kokosz
    Lemmings
    Lotus III
    Micro Machines
    Mortal Kombat
    Prince of Persia
    Ufo: Enemy Unknown (moja ulubiona gra w histori :mrgreen: )

oby tak dalej. chetnie bym jeszcze widzial tam "sabre team"

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      SUPER!! :grin:

moge znowu pograc w moje ulubione gierki z czasow amigi :wink:
      Jaki model miałeś? :>

Skomentuj

a ja nadal mam 500+ z rozszezona pamiecia ;] i nawet ze 3 sprawne joystiki ... lezy sobie bidulka w kartonie

moimi ulobionymi grami byly: rick dangerous, jana sisters i super frog w szczegulnosci SF

spojzcie na to http://rickdangerousflash.free.fr/ kto nie gral niech sprobuje gra odpala sie we flashu

Skomentuj

ricka to ja gralem na c64 :)
          co do amigi to z hitow :
          -cannon foder
          -cytadela
          -kupiec
          -lemingi
          -lotusy
          -silent hunter
          -wormsy!
          na c64:
          -test drive :)
          -taki labirynt z nurkiem :P
          -mario bross

Skomentuj

zaczynalem zabawe od A600, teraz mam w kolekcji A600, A500+, A500 na czesci, kilka stacji dyskietek na czesci, jakies 4-5 joystickow, ok 300-350dyskietek oraz jedna myszke :roll: no i od niedawna mam kompletne Atari 65XE :wink:

piok, tez lubilem superfroga ale bardziej mi odpowiadal "Lost viking"
            zakochalem sie w amidze gdy zobaczylem The Settlers!!

michone, mam cytadele ale brakuje mi jednej dyskietki :cry:
            w kupca jakos nie umialem grac ale za to uwielbialem LEGION :mrgreen: do tej pory mam super save gdzie mam polowe wiosek na planszy ale moja A600 ma za malo ramu i sie zacina :neutral:

jezeli mialbym wymieniac tytuly w ktore lubilem grac to by troche miejsca zajelo :razz:
            swoja droga to jest malo tytulow na PC ktore tak milo wspominam

Skomentuj

Pawel ja mam jeszcze z 30-40 dyskietek do a500 miedzy innymi cytadele

Skomentuj

Łe, to ja śmigałem na A1200 rozszerzoną o procek mc68040 i 8 czy 16mb ram, do tego cd, hdd 850mb... ahhh, ale to śmigało :)

Skomentuj

a ja na a500 z 1mb :) wczesniej na c64 ze stacja dyskow :) a pozniej szok pentium 200mmx 16 mb ram 2.1gb to byl dopiero kloc :) wszyscy zasuwali na p130 :) a jak zakupilem pierwsze voodoo1 kupione za 100zl i need for speed 3 hot pursait myslalem ze orgazmu dostane na tej grafice

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
                    Łe, to ja śmigałem na A1200 rozszerzoną o procek mc68040 i 8 czy 16mb ram, do tego cd, hdd 850mb... ahhh, ale to śmigało
                    nie bylo mnie stac na taki sprzet :cry:

Skomentuj

No, kasa w to szła okropna... Jak kupowałem dysk, to cena była prawie że równa 1megabajt=1zł - straszne. A monitor? 15" wypukła bańka za jedyne 1400zł :lol:

Potem u mnie też zagościł p166mmx... To były czasy

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
                        Potem u mnie też zagościł p166mmx... To były czasy
                        ja mialem P 75MHz :razz:

Skomentuj

a Atari ktoś miał ? :P

Skomentuj

Ja mialem amisie 1200 z HDD i cd romem, pare joysticków... itd :P

To byly czasy,tysiace gier na 1 cd...

do dzis nie znalazlem 2ch ulubionych gier...

"TAXI" latało sie statkiem podobnym do auta i ludzi rozwozilo.
                            DRuga gra to latało sie statkami w ksztalcie trojkata,strzelanka... bardzo fajna.
                            Jestem w stanie postawic piwo za ta gre :roll:

Atari takze mialem... Haha "robbo" albo "burdel dash" :P (boulder )
                            ehh to byly czasy... :roll:

Skomentuj

A ja na Pegasusie grałem w Go Dizzy, Go! Wyczesana giera to była :-D

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                a Atari ktoś miał ?
                                mam obecnie 65XE a wczesniej gralem na niej u kolegi. czasy monitora monochromatycznego zielonego :mrgreen:

co do pegasusa to tylko te pierwsze byly fajne. pozniej to kaszana sie zrobila...

dlaczego teraz juz sie nie robi takich gier... :cry:

Skomentuj

Ja mialem C64 FTW! ;]
                                  W sprawie requestow prosze pisac na forum abandoned, chetnie je zdobede ;]

Skomentuj

atari 800XL rządzi imho :P
                                    + oczywiście dobry magnetofon :)
                                    to były czasy, ehhhh.... Piękne :) Łezka się w oku kręci :)

Skomentuj

a mial ktos z was C64? co prawda commodorowi do amigi daleko, ale niektore gry to wspominam z lezka w oku. az sie chce z piwnicy wyciagnac tego grata i przejrzec wszystkie gry. najgorsze to bylo wczytywanie gier z tasmy - zadnego stukniecia nie moglo byc bo inaczej po kilku minutach czekania na wladowanie sie gry dostawalismy error...

Skomentuj

najgorsze to bylo wczytywanie gier z tasmy - zadnego stukniecia nie moglo byc bo inaczej po kilku minutach czekania na wladowanie sie gry dostawalismy error...
                                        przesadzasz - tak bylo na atari ;] Ja mialem C64, ale niestety sprzedalem celem zakupienia peceta (do dzis zaluje)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X