Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Abandoned

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ale jaka była atmosfera w domu :)
    wszyscy czekają w bezruchu i bezdechu niemal na wczytanie gry :)
    Niektóre ładowały się paredziesiąt sekund/pare minut najwyżej, ale były i takie w których jeden poziom wgrywał się i godzine (a to platformówka była więc łatwo sobie wyobrazić jak się grało ;] ).
    Tak czy inaczej najbardziej pamiętam 2 tytuły:
    ecounter - pierwsza strzelanka 3d. choć graficznie jeszcze mniej rozbudowana niż wolf 3d
    international golf - jedyna gra w którą namiętnie mój Ojciec pogrywał :) No i ta realistyczna grafa

Skomentuj

Ja za to nie moge przestac grac w UFO ;] swoja droga fajnie wyglada 320x200 na 21" monitorze ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
        co prawda commodorowi do amigi daleko, ale niektore gry to wspominam z lezka w oku
        troche nie na miejscu jest porownanie 8bitowego komputera z pierwszym w pelni 16bitowym. to tak samo jakbys porownal PS1 z PS2
        a co do gier to wtedy byly lepsze bo braki w grafice nadrabiali pomyslami i "miodnoscia" :mrgreen:
        przeciez teraz wychodzi duzo gier z super grafika a my nadal gramy w gry sprzed lat...

Zamieszczone przez takero
        atari 800XL rządzi imho
        Twoi rodzice chyba byli nadziani skoro miales taka maszynke :razz:

Zamieszczone przez wujek_kane
        Ja za to nie moge przestac grac w UFO ;] swoja droga fajnie wyglada 320x200 na 21" monitorze ;]
        grafika mi nie przeszkadza ale za to na nowych kompach ta gra chodzi zdecydowanie za szybko :???:

Skomentuj

przesadzasz - tak bylo na atari ;] Ja mialem C64, ale niestety sprzedalem celem zakupienia peceta (do dzis zaluje)
          nie, nie przesadzam. salon mam polaczony z kuchnia i pamietam, ze jak ktos juz na samym poczatku wczytywania skoczyl czy cos sie zatrzeslo to istnialo duze prawdopodobienstwo, ze gra sie nie wczyta. dlatego duzo gier kopiowalem w maire mozliwosci na dyskietki (niestety niektore po skopiowaniu wywalaly dumny komunikat "illegal copy").
          niestety wielu gier z nazw nie pamietam. fajny byl powrot jedi - jezdzilo sie tymi "bolidami" po lesie, pozniej jakos sokolem millenium i cos tam jeszcze niezly byl tez robo avalonu, albo hans klos - z tej samej "spolki". niezle wrazenie zrobil na mnie tez paper boy - rozwozenie nastolatkiem na rowerze gazet . bylo to chyba tez na amidze.
          troche nie na miejscu jest porownanie 8bitowego komputera z pierwszym w pelni 16bitowym. to tak samo jakbys porownal PS1 z PS2
          dlatego wlasnie napisalem, ze commodorowi daleko do amigi, bo w temacie udzielaly sie glownie osoby z amigami
          grafika mi nie przeszkadza ale za to na nowych kompach ta gra chodzi zdecydowanie za szybko :???:
          od tego sa cpu killery . pamietam, ze musialem takowego uzyc, zeby ustawic dzwiek w autkach, bo inaczej error 200

Skomentuj

Czaruję...
          X