Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SpectraLAB

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SpectraLAB

czy jest ktos obeznany z pomiarami znieksztalcen z takim programem jak ten w temacie ?? a przedewszystkim analiza wynikow ??

ponizej jest to spektrum mojej koncowki.... ale nie wiem jak to zinterpretowac

dodatkowo spektrum samej karty muzycznej, bez niczego

piok, możesz napisać jak się tego programu używa? Co się gdzie podłącza.

Skomentuj

hmmm tez nie wiem jak sie to podlacza za bardzo ... ale zrobilem to w ten sposob ... wyjsciekarty muzycznej potem koncowka mocy z koncowki na glosnik potem podpiolem sie do zaciskow glosnika kabelkiem ktory potem wpiolem w wejscie liniowe karty muzycznej

a mierzac karte to podpialem przez JIG`a bo byly gotowe kable(wyjscie>JIG>LINE IN)

troche musialem sie pobawic z suwakami w kX`ach .... generalnie wzmocnienie wejscia liniowego na 0

w samym SpektrumLAB dajesz RUN i potem dorzucasz generatro sygnalu i juz w real time widzisz spektrum

Skomentuj

piok, myślę, że do takich pomiarów to optymalnie byłoby mieć oryginalne sterowniki do liva. Np. na kXach pomiary sw są dość nieudane.

Skomentuj

esh0 znasz jakis dobry sterownik do Audigy2 ?? jakie miales bledy pomiarowe w SW uzywajac kX ?? moze w DSP nie powywalales filtrow...

Skomentuj

Z tego co pamiętał wydłużyła sie latencja i coś miałem problemy z ustawieniem poziomów - wiem, że długo się nie bawiłem, tylko przeinstalowałem sterowniki.

Niestety do A2 nie potrafię niczego dobrego polecić...

Skomentuj

Czaruję...
            X