Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

propozycja aparatu cyfrowego do 600zl??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

propozycja aparatu cyfrowego do 600zl??

dostalem wlasnie pierwsza wakacyjna wyplate wiec postanowilem w koncu sprawic sobie aparat cyfrowy...
    chce na niego przeznaczyc nie wiecej niz 500zl + ok 100zl na osprzet i akcesoria (czyli 600zl na komplet w ktory nie musze wiecej inwestowac)

moje wymagania:
    -matryca min 3Mpix (tyle mi wystarcza)
    -niezawodny
    -SZYBKI!! to jest najwazniejsze
    -mile widziane dlugie filmiki...

podajcie swoje propozycje i uzasadnienie.

jezeli mozecie to prosilbym o link do typowego forum o aparatach (niemam czasu aby szukac)

bawilem sie czesto jakims starszym (4-5 letnim) canonem z matryca 3,2Mpix i jedyne co mi w nim nie pasowalo to szybkosc

Nikony Coolpix są szybkie, z tego co wiem.

Skomentuj

Ja mam Nikona Coolpixa 7600 i nie jest on szybki nawet bardzo wolny ale zdjecia nawet ladne. Szybko i ladnie robia zdjecia sony cybershot'y ale nie wiem czy w tej cenie cos znajdziesz.

Skomentuj

Nikon jakiś lub Casnon a510 530 etc. Esh0 ma podobnego i robi nim bardzo ładne fotki.

Skomentuj

ja polecam praktica luxmedia 6203, chyba najtanszy w swojej klasie a fotki wychodza naprawde ladne, jedyna wada to szybkosc, zdjecie zapisuje sie ok 1,5sek co wcale nie jest malo :) no ale w tej cenie nie mozna zbyt wiele wymagac... za nowego z wysylka na allegro zaplacilem525zl, teraz pewnie beda o stowke tansze

Skomentuj

Canon A510 (530 nie kupisz w tej cenie). Ewentualnie Fuji S5600, ale musiałbyś trochę dołożyć.

Co do szybkości, A530 jest ogólnie okej w tej kwesti, szybko się włącza, przy normalnych czasach naświetlania w miarę szybko analizuje fotki.

Skomentuj

Dokładnie ewentualnie nikony. Jak ktoś chce szybkośc to polecam Canona Eos Mark III ponad 20 klatek na sekunde bufor na JPG chyba nieograniczona. Cena hmm duża:)

Zgodzę się z Esh0 najlepiej takiego Canona lub Fuji s 5600 trzeba dozbierać.

Skomentuj

Nie no jasne, kolega się pyta o aparat za 600zł, a wy mu wyjeżdzacie z profesionalnymi lustrami. :shock:

Przecież szybkośc to nie tylko robić szybko zdjęcia, a szybkość ostrzenia, reakcji na guziczki, komunikacja z k. pamięci, a samo włączanie wyłączanie?

Ja kumplowi ostatnio poleciłem w tej cenie (550zł) Canon A550. Za chyba stówke drożej jest A630 - lepszy, ale droższy, potem już jest SLR-like S5600... ale moim zdaniem ma tandetną ergonomie - przynajmniej mi nie pasuje... no a A550? 7 mpixów troche przeraża przy tej wielkości matrycy, ale wystarczy poczytać testy, i przy tej cenie, ten aparat wcale nie jest taki tandetny... aberacji nie ma, szumy na znośnym poziomie - a wyższe czułości matrycy oczywiście nie używalne. Wide na poziomie 35mm - zupełnie jak w supertele za pare kafli - tylko tele "krótkie" - 135mm, co przy konkurencyjncyh 105mm i tak rozwala wszystkich.
                Dlatego polecam A550 :) Ewentualnie moge poczekać, aż go kumpel dorwie - mówił, że na dniach kupuje - to moge opisać wrażenia z pstrykania.

Skomentuj

Camel specjalnei napisąłem o lustrach. Każdy pisze że eee wolny aparat:) Jak wam wolny kup lustro z dobrym szkłem, wciskasz spust i masz ostrość, po czym naciskasz do konca masz zdjecie:] HEHE

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                    Camel specjalnei napisąłem o lustrach. Każdy pisze że eee wolny aparat:) Jak wam wolny kup lustro z dobrym szkłem, wciskasz spust i masz ostrość, po czym naciskasz do konca masz zdjecie:] HEHE
                    Hehe, szkoda, że nie są po 500-600zł... dobra za kafel samo body, to już bym był cały w lustrach

Skomentuj

niestety niemam czasu aby pochodzic po sklepach i potestowac. zastanawialem sie wlasnie nad canonem.
                      co do szybkosci to chodzilo mi glownie o reakcje na nacisniecie przycisku. np aparaty kodaka szybciej reaguja niz kolegi canon (przynajmniej te ktorymi sie bawilem)

jak mozecie to podajecie link do popularnego forum o aparatach

Skomentuj

http://cyberfoto.pl

Skomentuj

Znajomy ma około 700-800zł. Jemu polecam Canona a550. Wg mnie dobry sprzet.

Camel body to mały problem. Mam C 400D mody około 2300zł. Teraz Tokoina 12-24 1800zł, lipna sigma 70-300 800zł, Tamron 28-75 1300zł. :) Podstawowy zestawik :)

Skomentuj

dj_zibi, wlasnie o nim mysle :wink: okazalo sie ze jutro mam wolne wiec przejde sie po sklepach i postaram sie pobawic konkretnymi modelami - jutro sie odezwe jak przebiegly testy

Skomentuj

dj_zibi, do 800zł to jednak A630 z kompletem akcesorii na Allegro

Co do Twojego sprzetu, to podziwiam zapał... ja od pół roku straciłem żyłkę fotograficzną i robie same gnioty... wszyscy mi mówią, że robie gorsze od tego jak zaczynałem... nie wiem co ze mną... a ponoć po 10 tysiącach zdjęć dopiero zaczyna się nad tym wszystkim panować...

Skomentuj

Camel tak ale jakoś lepiej wg mnie dac te 650zł z kompletem za 550. Znając życie różnica jest minimalna:)

Skomentuj

zastanawiam sie nad canonami A550 i A610. znalazlem oba w jednym sklepie ale niemozna sie nimi pobawic :sad:
                                  znalazlem tez A550 w sklepie gdzie moge sie nim pobawic ale zabraklo mi czasu :neutral:

ktory z ww bedzie lepszy?? (i nie chodzi mi o rozmiar matrycy :razz: )

Skomentuj

Pawel S., ja bym brał A610 ;]

Skomentuj

eXe, a teraz mi opisz dlaczego. wyczytalem na forum jedna opinie ze to "najlepszy kompakt"

Skomentuj

Pawel S., pobaw się nim trochę to zrozumiesz :)
                                        Jednak seria 6xx jest lepsza niż 5xx, mimo, że 550 jest nowszy. Ja mam wrażenie że 520, 530 itd byłyl robione trochę na siłę, tylko po to aby wyciągnąć od ludzi więcej kasy :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X