Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rozmowa na epuls.pl :D na temat PASSATA i CAR AUDIO :P

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rozmowa na epuls.pl :D na temat PASSATA i CAR AUDIO :P

Witram wszystkich! mam tu fajny kawałek rozmowy z epulsa Chichot na forum passka Mrugnięcie
    naprawde polecam tą lekturę ze względu na profesjonalizm ludzi od "TUBY" Chichot

I PROSZE CZYTAĆ OD DOŁU BO JAKOS TAK SIE ZROBILO Chichot

z biegiem czasu bede dodawal dalszą część konwersacji Mrugnięcie

Odp: VW Passat
    Olek628 17 Lat Dziś 17:41
    i nawet nie wiesz co to jest tuba..

Olek628 17 Lat Dziś 17:39
    Licz sie ze slowami bo #ż!!& wiesz nalezysz do grona kolesi z tuba i niebieskimi diodami w aucie A specjalistow tez masz niezlych
    zapraszam na
    www.diyaudio.pl
    www.audiomania.info
    www.akustyka.info

ten mk3 byl robiony tak jak pozwoli budzet zleceniodawcy
    ale odnajdziemy tam w drzwiach hertza mk2 162 blue
    ...
    okablowanie od aku do bagaznika puszczone progiem lewym a sygna prawym wraz z remote radyjko kenwood
    i o to chodzi przednia dobra scena i glosnik odpowiadajacy za pasmo niskie...
    ale na Twoim miejscu bym kupi 2 tuby wkreci glosniki w pule i kupi neony Pozdrawiam dno dna...

Waleccc 16 Lat Dziś 17:16
    I patrząc na twoj sprzet smialo stwierdze ze tez pieniedzmi nie sr.asz
    Ten wzmak to stary piec.

Waleccc 16 Lat Dziś 17:16
    Chlopcze.. z lamusami to sobie do kolegów jak ci na to pozwolą w co wątpie.
    I czytalem ten sam text co na forum Golfa 4 lata temu, gadalem z facetem zajmującym sie Car Audio od 12 lat i mi powiedzial ze tuba (walec) jest LEPSZYM rozwiązaniem niz skrzynia (nie wiem dlaczego) mowiac o tanszych sprzetach.
    Jesli ma sie pieniądze to robi sie profesjonalne zabudowy ale ty nigdy chyba nie wbijesz sobie do lba ze nie kazdy sra pieniedzmi

6 lat zajmujesz sie CA ale zanikło u ciebie LOGICZNE MYSLENIE niestety

Olek628 17 Lat Dziś 10:17
    Lamusie nic kopiowac nie musze w audio siedze od 6lat i home i car wiec uszanuj to
    Osiagniecie 600W ? WTF? jak juz to natezenie mozna osiagnac ale to sie wyraza w dB
    moja zabudowa (juz zmieniony sub z tej tandety na STX27/150/4ss)
    www.olek628.republika.pl

Olek628 17 Lat Dziś 10:15
    Czy musze sie powtazac ? bo wydaje mi sie ze masz problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu.. a czy zapoznaliscie sie z FAQ CA ? i zrozumieliscie zlo walca

BURY_FULL_KULTURY_xD 16 Lat Dziś 09:56
    TO zdanie o polecaniu Passata nie było skierowane do ciebie Waleccc hehe. CHodziło mi o tego 2.0 TDI 4Motion 170 km

Katanaaa 17 Lat Wczoraj 23:17
    Prostackie kłutnie

Waleccc 16 Lat Wczoraj 22:26
    Dlaczego polecam tego passata??
    Min. dlatego ze jest to auto dosyc spore i wygodne w przystepnej cenie
    Spalanie na przyzwoitym poziomie, wykonanie (jak to w tradycji niemcow ) wedlug mnie BDB, czesci latwo dostepne

jedynym minusem jest zawieszenie przednie cztero wahaczowe (aluminium) ktore na polskich dorgach szybko sie zuzywa.

Waleccc 16 Lat Wczoraj 22:21
    Jak na nienawidze takich zarozumiałych mądrali ktorzy mysla ze kazdy ma chajs na wszytkie #ďż#?oly jak ten caly olek

Po pierwsze!! To nie jestem chlopem (chlopa to se zrob i wychowaj!)
    Nie pisalem ze tubą OSIĄGNEŁA 600 wat wiec nie przypier.dalaj sie do byle czego bo mądroscią nie zablysniesz tylko swoją zarozumiałością

Po drugie!!
    kazdy glupi potrafi skopiowac cos z forum, a co do forum golfiazy to szczerze Polece ci Hoop Cole

Po 3!! Mamy zamiar wymieszac to na Passata W8 (4.0 silnik 275 km 4x4 ogolnie fura wypas)

Aha... i co mam rozumiec przez Te twoje: To mówi samo za siebie?? Masz jakis problem ze sobą??

i Wbij sobie to do paly ze nie kazdego stac na profesjonalne car audio

BURY_FULL_KULTURY_xD 16 Lat 2007-07-21 16:45
    Aha jeszcze coś. DLaczego polecasz tego Passata ?? Bo nim jeździsz ?? DLatego jest to super fura ??

Olek628 17 Lat 2007-07-21 11:03
    Poniwaz nie jest to 600W ...
    Jako ze nie ma sensu wypisdywac tutaj podstaw CA zachecam do zapoznania sie z tym linkiem http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787

BURY_FULL_KULTURY_xD 16 Lat 2007-07-21 10:33
    Olek - co do wypowiedzi na temat VW masz racje. I przynajmniej wiesz że Passat B6 to najnowszy Passat
    Co do wypowiedzi na temat tej Tuby sie nie zgadzam i uważam że Seryjny aku bez problemu pociągnie taką moc. Mój ZNajomy Ma w samochodzie Tube 500W + Wzmak 400W i do tego 6 głosników i bez problemu gra to n postoju grubo ponadf godzine i samochó lightowo odpala

Olek628 17 Lat 2007-07-20 18:44

"Wsadzilismy tam tubke Pyle 600WAT I Wzmaka 600Wat ;] jest super"

To mowi samo za siebie .. po pierwsze 0,6kW jest niemozliwa moca do osiagniecia na seryjnym aku.. widac ze nie uwazales na lekcjach fizyki w szkole i o prawdziwym audio wiesz nie wiele
    V * A = W ~12V * X = 600W
    A~60A -zaokraglone uwzgledniaja przekroje kabli i cieplo oddawane przez radiator .. z takim poborem chlopie akumulator nie wytrzymał by minuty.... nie wspomne o alternatorze Ten wywosd miał na celu uswiadomienie Ci ze uzyskanie 600W mozliwe jest we wzmacniaczach profesjonalnych do CA zasilanych zazwyczaj z sieci na pokazach , lub tez na estradzie ..

Co do tuby hehe kartonowego walca z glosnikiem...
    Z wzgedow akustycznych walec z otworem br na koncu jest konstrukcja bardzo nie udana ze wzgledu przebniegu liniowego fali akustycznej...
    Karton wpada w rezonans powodujac pobarwienia pasma
    "tuby" zazwyczaj sa strojone bardzo wysoko ok 70hz i w efekcie zamiast basu jest tylko buuu buuu zamiast bum bum mowiac zroziumiale...
    uzywanie wyrazu tuba okreslajac walec z glosnikiem jest bardzo mylne
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic390457.html
    Tu jest link z przykladowa tuba a nie walcem
    dzieki i pozdrawiam

Waleccc 16 Lat 2007-07-17 12:03
    Zawieszenie to chyba jedyna wada tego auta.
    Osobiscie nie przepadam za dieslami (kle kle kle kle) a jak dasz mu w rure to cie nie widac kopcą strasznie (NAWET NOWE)
    Ja jestem zadowolony z tego auta
    Wsadzilismy tam tubke Pyle 600WAT I Wzmaka 600Wat ;] jest super

Z poborem 600W nie wytrzyma aku minuty? Jesli zrozumialem cos z tego to wychodzi na to, ze ten pasek to diesel a wiec akumulator ma pewnie w granicach 100Ah. A wiesz co oznacza, to ze ma 100Ah?

Skomentuj

Brak kultury, brak wiedzy, a my się tym podniecać nie będziemy. Kłódeczka.

Skomentuj

Czaruję...
      X