Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fornir - gdzie? jaki? ile? za ile?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.cdo.net.pl/oferta.php
    http://www.zagloba.com.pl
    www.allegro.pl
    i inne sklepy/firmy, które produkują/handlują obłogami i fornirem w PL. Google pomoże znaleźć. Ale po co szukać, jak i tak, w 3 źródłach jest tego dużo i już jest kłopot z wyborem.

Co do ceny, raczej fornir nie jest tani. Zwłaszcza egzotyki. Żeby mieć pogląd na ceny, popatrzcie na allegro, albo wyślijcie zapytanie do sklepów o cennik.
    Wyślą wam tabele z cenami wszystkich fornirów/ewentualnie grup fornir

Jaki format liści...... najlepiej taki, żeby w całości pokrywał ścianki, żeby nie było łączeń, bo to sprawia problemy, ale jest możliwe ładne, niewidoczne połączenie. Jednak jest tendencja, że im większe tym lepsze, ale..... z drugiej strony, jak się okaże, że brakuje ci do 2 ścianek z jednej szerokości 1cm, to lepiej kupić tańszy i węższy.
    Ogólnie to an allegro macie raczej wybór w szerokościach, bo tam często sprzedawane są odpady.
    W sklepach, całe liście mają wymiar 70x200 czy jakoś tak, więc bardzo duże i nie ma problemów, ze trzeba będzie łączyć na ściance. No chyba, ze sam tak zaplanujesz.

Pamiętajcie, ze pewne forniry są bardzo kruche, zależnie od drzewa, więc ciężej je obrabiać. Ale można też kupić fornir na fizelinie, który w takich przypadkach jest podklejony fizeliną i .... się nie rozpada jak pęknie.

Skomentuj

Zamieszczone przez farmi18
      Co do ceny, raczej fornir nie jest tani. Zwłaszcza egzotyki. Żeby mieć pogląd na ceny, popatrzcie na allegro
      Nie do końca tak jest ceny są bardzo zróżnicowane i zależą tez od jakości.
      Forniry na allegro są przedrozone.

Większość fornirów naturalnych jakie znajdziecie na allegro moge mieć 30% taniej.

Skomentuj

Zamieszczone przez marko3T
        Większość fornirów naturalnych jakie znajdziecie na allegro moge mieć 30% taniej.
        dla przykladu podam ze DĄB w skladach to koszt 5-7zl/m2 :!:
        za niecale 7zl kupowalem kilka razy przez znajomego forumowicza

a dla tych ktorzy nadal twierdza ze plastikowa okleina jest tansza propobuje kupic sosne za ok 3zl/m2 :P
        wtedy wychodzi sporo taniej niz plastik :P

Skomentuj

A ja tam fornir za 3zł kupuje :cool:

Może nie krawędziowany itd, nie super równy i troche trzeba sie pobawić, bo np. zwerza się do góry, ale za to bardzo ładny. Jak za tą cenę to nawet jak by połowa było jako resztki to się opłaca )

Skomentuj

paldo, gdzie? :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
              paldo, gdzie? :razz:
              dołączam się do pytanie
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                dołączam się do pytanie
                A chciało by się wiedzieć :razz: :razz:

Oboje widze z wa-wy, to jest do zrobienia. Na kiedy byście potrzebowali fornir, bo ja się niedługo też wybieram, a tam po 2 liście nie pojadę

Znam gościa który ma tego sporo, różne rodzaje, głównie liściaste jasne forniry, można coś wybrać

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
                  bo ja się niedługo też wybieram, a tam po 2 liście nie pojadę
                  gdzie?
                  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

gdzie?
                    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nie bój żaby, nie jest to drugi koniec polski. Pod Warszawą, jak na ironie moje strony, a mieszkam teraz zupełnie z innej strony wa-wy :razz: :twisted:

Skomentuj

Być może za jakiś czas będę potrzebował, musiałbym zobaczyć czy tego co mam mi wystarczy (raczej wątpię), a no i ceny trzeba skonfrontować np. z drewnoluxem :wink:

Skomentuj

Ten sklep to chyba jakiś obiekt wojskowy o znaczeniu strategicznym. Co :?:
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                          na google earth pewnie jest to obszar zaczerniony :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                            Ten sklep to chyba jakiś obiekt wojskowy o znaczeniu strategicznym. Co :?:
                            Tak, i to poważny obiekt wojskowy. 20km pod ziemią W która stronę?? W dół! :mrgreen:

A tak poważnie - czy ja pisałęm ze to jest sklep?

W sklepie taki fornir kosztuje 20-30zł za m

Może uprzedzając pytania dodam - fornir kupuje od cżłowieka co ma tego sporo, ale nie jest to żaden sklep. Trzeba się wcześniej umówić na odbiór aby był w stolarni itd. No i raczej na paczki sprzedaje, nie na liście.

[ Dodano: 2010-02-20, 12:46 ]
                            Zamieszczone przez kombo
                            Być może za jakiś czas będę potrzebował, musiałbym zobaczyć czy tego co mam mi wystarczy (raczej wątpię), a no i ceny trzeba skonfrontować np. z drewnoluxem
                            No ja mam to samo, nie wiem czy mi wystarczy, ale raczej nie. A potrzebowął bym kilku liści, dla tego fajnie było by np. razem pojechać i wziąć raz a dobrze

Z drewnoluxem nie masz co porównywać, tu masz jakieś 10razy taniej (tylko nie zawsze znajdziesz co trzeba, bo jak pisałem, to nie sklep)

Skomentuj

Ale są jakieś same tanie czy egzotyki też są? :smile:
                              Zamieszczone przez paldo
                              Trzeba się wcześniej umówić na odbiór aby był w stolarni itd.
                              Aaa czyli krojony ze stolarni? :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                                Ale są jakieś same tanie czy egzotyki też są? :smile:
                                Nie no, właśnie sam tani ma, głównie jasny z drzew liściastych z tego co widziałem.

Zamieszczone przez kombo
                                Aaa czyli krojony ze stolarni? :mrgreen:
                                A właśnie, zapomniałem dodać - weźcie jakieś łomy ze sobą jak będziemy jechać :)

A tak poważnie, to bedzie ktos chętny na ten fornir?

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
                                  A tak poważnie, to bedzie ktos chętny na ten fornir?
                                  kolega karol bedzie chetny. mlody zaczyna budowe 3 drog na STXach i przyda mu sie jakis tani fornir

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                    kolega karol bedzie chetny. mlody zaczyna budowe 3 drog na STXach i przyda mu sie jakis tani fornir
                                    Tyle tylko, czyn kolega jest z wa-wy?

Skomentuj

nie. ale przeciez mozecie mu cos kupic i wyslac

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                        nie. ale przeciez mozecie mu cos kupic i wyslac
                                        No jak da rade to spakować dobrze to może i tak. Ale nie wiem czy się tego podejmę. 2 to skąd mam wiedzieć jaki fornir on chce, no bo wtedy musiał bym za niego wybrać. Zeby potem nie było że kupie a mu nie odpowiada czy coś...

Skomentuj

jak dlugie kawalki to zwijasz w rulon i do kartonu (niestety dosc duzy)

mi sie widzi topola
                                          ale moze byc dowolny byle ladny

moze jeszcze niech on sam sie wypowie (jak wroci ze szkoly :P )

Skomentuj

Czaruję...
                                          X