Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdzie kupujecie plyty ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gdzie kupujecie plyty ???

Kurde krew mnie juz zalewa jak sobie pomysle ze w moim glupim miasteczku (ok 10000 miesz.)
    Nigdzie nie moge dostac plyty chociazby wiorowy docietej na wymiar za rozsadna cene!!!
    Rozsadna to znaczy cos w okolicach 40zl za komplet a chodzi mi o takie wymiary 950X200, 914X164, 200X164 oczywiscie wymiary w mm. :wink: grubość 18mm
    Wszedzie za metr˛ to tak 80zl a tu jest wiecej niz 1m˛ tosz niwe bede bulil za plyty wiecej niz glosniki warte!!! W necie za plyte 18 mm wior ok 2x2 m chca 70 zl ale problem czym ja to potne??? Wyrzynarka odpada bo karzda plyta bedzie inna :razz:
    Dodam ze oczywiscie do praktikera obi castoramy nie mam za bardzo dostepu bo ok 80 km to mi sie nie oplaca jechac!
    Ma ktos jakies pomysly??
    Pozdrawiam!!

Zamieszczone przez dulin7
    Rozsadna to znaczy cos w okolicach 40zl za komplet a chodzi mi o takie wymiary 950X200, 914X164, 200X164 oczywiscie wymiary w mm. grubość 18mm
    Wszedzie za metr˛ to tak 80zl
    :lol: :lol: ja bym za to max 20zl zaplacil :razz:
    temat zakupu plyt przez internet byl poruszany wielokrotnie nawet na tym forum.
    plyta wychodzi nawet bardzo tanio ale niestety trzeba brac calosc a koszt przesylki wychodzi taki ze wole kupic plyte na miejscu

Skomentuj

Niestety ale nawet jesli niechcesz jechac 80 km a zalezy ci na deskach to musisz sie poswiecic :)

Albo kup u siebie w miescie i przeplac :)
      Wybor natomiast nalezy wylacznie do ciebie

Skomentuj

to niekórzy mają niefajnie...

ja mam drewutnię około 100m obok swojego domu.
        18mm 3,5m kwadratowego za 60zł

hmm, jeżeli robisz częsciej cos w drewnie to zainwestuj w krajzegę, taka 1000W starczy bez problemu do płyty 18.

Ja mam 1500W i tnę nią 3 płyty na raz czyli 18x3=48mm grubości płytę wiurową. Ale dymu z tarczy troche leci :) . Robiąc tak tarczy pozbędę się szybciutko... ale co tam.

Według mnie są 2 realne opcje:
        Załatw sobie jakiegoś VANA albo auto kombi albo nawet autobus i jedź po płytę gdzieś sensownie blisko i gdzieś sensownie tanio.
        Albo to co masz w mieście.

Oczywiście najpierw sprawdź gdzie ci się bardziej opłaci

Skomentuj

a Pawel S, gdzie tniesz plyte i kupujesz?? ja w nomi zalatwiam zawsze zagadam do stolarza to mi z resztek tnie i wychodzi taniutko on cos tam pokreci ze oboje wychodzimy na plus. za to nie radze ciac w pagiecie tam to przycinaja strasznie

Skomentuj

DeKeR, ja kupuje w SPESie u pana Marka (operator pily) - bez paragonu tnie znacznie taniej
            nigdy wiecej nie przytne w nomi bo maja strasznie kszywa pile :P
            kolega zalatwial sobie tam plyty na monitorki pod ARN 150 i na kawalku o wymiarach 280x300mm nietrzymala kata prostego tak ze jak obrocilem plyte to roznica na koncu siegala 3-4mm :P

Skomentuj

najlepiej jest zrobić samemu, wtedy wiesz ze jest dobrze ( ino trzeba mieć piłę :cool: ) mi się machneły różnice na poziomie 0,5mm ... recepta? troszeczkę szpachlówki

Skomentuj

Z pil ktore posiadam to krajzaga do ciecia opalu silnik 3kW a wiec nie zm ulisz go na pewno tylko trzeba by dorobic jakis przymiar co by prosto szlo a nie po lini namalowanej bo zawsze mozna przekrzywic a w tedy nie tyle co plyta krzywo ucieta ale moga byc ofiary w ludziach raz tak mialem przekrzywilem delikatnie i zakleszczyla no i nic gdyby byl 1kW silnik ale ze sa 3kW silowe to niezle szarpnelo rekami ale na szczescie ppalce jeszcze sa :razz:
                Troche sie jej boje :razz:
                Jutro lece do ostatniej deski ratunku(oczywiscie jezeli uda mi sie uwrac od papraniny w smarze w warsztacie) w kwestiii pyt w rozsadnej cenie mam nadzieje .
                Co do dymu z tarczy to polecam widie po uzyciu tej nie chce slyszec o zwyklej!
                Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Co do dymu z tarczy to polecam widie po uzyciu tej nie chce slyszec o zwyklej!
                  do miekkiego drewna (naturalnego drewna) lepsza jest tradycyjna tarcza. natomiast to drewna wysokoprzetwozonego (wiurowka, mdf itp) lepsza jest tarcza z widia. plyta wiurowa ma takie dziwne wlasciwosci ze chyba najszybciej tepi narzedzia...

Skomentuj

boo w takiej plycie jest PIASEK!:)

Skomentuj

ja nie wiem nad czym ty macie wiele dyskutować.Wiadomo płytę powinien dostać w każdym sklepie budowlanym, na niektórych tartakach i stolarniach. Mdf jest przyjemniejszy o obróbce ale za to ciutkę droższy od wiórówki. Zajrzyj do castoramy czy obi.

Skomentuj

Widze ze nie czytasz uwaznie postow ja napisalem ze do obi czy castoramy praktycznie nie mam dostepu i pytalem o inne zrodla gdzie dostane pocieta plyte :razz:
                        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

to przeczytaj uważnie mój post :wink:

Skomentuj

Mi raczej chodzilo gdzie w necie mozna cos takiego dostac bo u mnie w miescie to dostane bez problemu tylko ceny astronomiczne:)
                            Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Mi raczej chodzilo gdzie w necie mozna cos takiego dostac bo u mnie w miescie to dostane bez problemu tylko ceny astronomiczne:)
                              Pozdrawiam!!!
                              jedyne co z netem mozesz zrobić to www.google.pl i "stolarka" "stolarnia" "płyty wiurowe" "drewutnia" "stolarz" itp itd i szukaj. Nikt z nas raczej nei zamawiał nigdy płyty przez neta to ci wiecej nie pomożemy :neutral:

Zamieszczone przez EL_liero
                              Według mnie są 2 realne opcje:
                              Załatw sobie jakiegoś VANA albo auto kombi albo nawet autobus i jedź po płytę gdzieś sensownie blisko i gdzieś sensownie tanio.

Oczywiście najpierw sprawdź gdzie ci się bardziej opłaci

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero
                                hmm, jeżeli robisz częsciej cos w drewnie to zainwestuj w krajzegę, taka 1000W starczy bez problemu do płyty 18.
                                ja mam taką SKILLa 550w o ile dobrze pamiętam i spokojnie starcza do mdf-u , konkretnie to blatów, więc moc nie jest tu kluczowym czynnikiem. Mnie bardziej interesowałaby firma i jakość wykonania, bo co Ci po takiej co ma i 3kVA jeśli precyzja cięcia będzie na poziomie +-1-2mm ?? (a to wbrew pozorom bardzo dużo)

mi się machneły różnice na poziomie 0,5mm ... recepta? troszeczkę szpachlówki
                                raczej kawałek prostej listwy i 2 ściski stolarskie :)

do miekkiego drewna (naturalnego drewna) lepsza jest tradycyjna tarcza. natomiast to drewna wysokoprzetwozonego (wiurowka, mdf itp) lepsza jest tarcza z widia. plyta wiurowa ma takie dziwne wlasciwosci ze chyba najszybciej tepi narzedzia...
                                Vidia niestety strasznie szarpie krawędzie drewna:/
                                Tępi/ nie tępi - to już zależy od tego jak bardzo na tarczy tnącej oszczędzamy :)
                                Moja już setki metrów przecięła i gdyby nie farba starta to możnaby jako nówke sprzedawać :)
                                Zamieszczone przez El_liero
                                Wystarczy zwykły samochód - jeszcze nie spotkałem się z brakiem możliwości przecięcia płyty choćby na pół - co pozwala przewozić ją praktycznie każdym wozem.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                  ja mam taką SKILLa 550w o ile dobrze pamiętam i spokojnie starcza do mdf-u , konkretnie to blatów, więc moc nie jest tu kluczowym czynnikiem. Mnie bardziej interesowałaby firma i jakość wykonania, bo co Ci po takiej co ma i 3kVA jeśli precyzja cięcia będzie na poziomie +-1-2mm ?? (a to wbrew pozorom bardzo dużo)
                                  Osobiscie jestem tego zdania ze profesjonalista to i gownianym nazedziem jakos popracuje ale dla amatora to polecalbym jednak niestety drozsze ale profesjonalne narzedzia, wiem co mowie bo kupilem sobie wyrzynarke einhell 600W 2 stopnie podcinania ktore i tak do plyty sie nie nadaja dalem za nia 89 zl + brzeszczoty i ammy 95 a za 130 zl byl B&D moc ok 500W bez podcinania ale pewnie nie zalowwalbym tak jak za einhella nawet przeciecie na stopie nie pokrywa sie z brzeszczotem i jak jade przecieciem po lini to brzeszczot 2mm obok a potem luz i juz 3mm roznicy.
                                  A wiec powtorze kupujmy w miare jak najberdziej profesjonalne narzedzia z nizszych seri niz wypasiona tanizne :razz:
                                  Takero Powiedz cos wiecej o tym skillu moze link?? jaki stol??? Cena??
                                  Pozdrawiam!!!

[ Dodano: 2007-08-31, 17:10 ]
                                  A i jeszcze zapomnialem ile trwa pociecie na wymiar plyty w praktikerze???
                                  Czy w praktikerze mozna kupic plyyte??
                                  bo za niedlugo chyba uda mi sie zalapac na wyjazd do olsztyna i chce sie zapytac ile czeka sie na plyte?? to jest tak ze mowie jaki wymiar i tna od razu??
                                  Slyszal ktos czy w makro tez mozna kupic plyty??
                                  Pozdrawiam!!!

Skomentuj

A i jeszcze zapomnialem ile trwa pociecie na wymiar plyty w praktikerze???
                                    Oficjalnie 2 dni, jak dasz na piwo i pogadasz z gościem (o ile się dobry trafi) to jakieś 15 min czekania i docięte co do 0.5 mm :)

Takero Powiedz cos wiecej o tym skillu moze link?? jaki stol??? Cena??
                                    Mam go na dzialce więc nie powiem co to za model, ceny nie pamiętam bo też pare lat minęło :)

A jeśli chodzi o ciekawostki to mam gdzieś krajzege na silnik od trabanta (jeśli już się tak o te kilowaty licytujemy )

Skomentuj

to ja chyba jestem szczesciarzem:) jakies 800m. odemnie jest sklad drzewny. plyty wiorowe i mdf w dobrych cenach, ciecie od reki i bardzo precyzyjnie...:)

szkoda tylko ze nie chca tam ciac pod katem...

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                                        szkoda tylko ze nie chca tam ciac pod katem...
                                        malo gdzie chca. raczej malo gdzie moga!! w koszalinie tylko w jednym miejscu tna pod katem. cena jest zbyt wysoka zeby skozystac z tej uslugi - wole sie z celma pobawic :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X