Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy ktoś był by tak miły i... ;)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy ktoś był by tak miły i... ;)

podesłał mi w liście przez pocztę 8 raków m5 ( nakrętki pazurkowe ) :grin:

bo kurcze zamawiając na stronach to za wysyłkę zapłącę 15zł a za raki 1zł ... bezsensowne :neutral:

oczywiscie zapłacę pomocnikowi za wysyłkę i raki najlepiej na konto bankowe.

a do czego Ci te raki?? ja tam wierce faze na rozmiar troche mniejszy niz rozmiar zewnetzny nakretki i wbijam dodatkowo mala kropelka vicolu i trzymie niesamowicie :razz:
    W uproszczeniu jak masz nakretke M5 to ona chyba standardowo jest na klucz 8mm a wiec otwor tak 7,5mm i ladnie sie wbija a jak masz wiora(ja mam mdf) to mozesz mniejszy otwor sprobowac.
    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

tak tylko jak to zrobić jak się już ma budę zbitą do kupy.... A może ktoś załatwić wkręty imbusowe m5 :?:

Skomentuj

w monacorze mają ;]
        Generalnie wkręty imbusowe kupić jest cholernie trudno...

Skomentuj

http://akkus.com.pl/index.php?styl=k...&lang=pl&dh=dt

wkręty

Skomentuj

no ba
            Zamieszczone przez krzyhoo9
            tak tylko jak to zrobić jak się już ma budę zbitą do kupy
            to trzeba myslec (bez urazy) a dopiero robic ja do tego dalem nakretki samokontrujace i nie ma mowy ze mi sie glosnik popusci :razz:
            A o wkretach to raczej zapomnij bo bardzo ciezko dostac no chyba ze monacor tak jak wyrzej.
            Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
              a do czego Ci te raki?? ja tam wierce faze na rozmiar troche mniejszy niz rozmiar zewnetzny nakretki i wbijam dodatkowo mala kropelka vicolu i trzymie niesamowicie :razz:
              W uproszczeniu jak masz nakretke M5 to ona chyba standardowo jest na klucz 8mm a wiec otwor tak 7,5mm i ladnie sie wbija a jak masz wiora(ja mam mdf) to mozesz mniejszy otwor sprobowac.
              Pozdrawiam!!!
              genialne !!!!!!!!!!!!!!!

masz browara u mnie

jeszcze zastosuję nakrętki samokonturujace. Ho ho

[ Dodano: 2007-09-17, 18:48 ]
              [quote="dulin7"]no ba
              Zamieszczone przez krzyhoo9
              A o wkretach to raczej zapomnij bo bardzo ciezko dostac no chyba ze monacor tak jak wyrzej.
              Pozdrawiam!!!
              no na akkusie są wkręty !

wyżej link

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero
                http://akkus.com.pl/index...y〈=pl&dh=dt

wkręty
                w monacorze 50gr sztuka, a nie 1.8zł.

A w sklepie z art. metalowymi za 2zł masz conajmniej 20szt.

Skomentuj

masz browara u mnie
                  Nie badz taki rozrzutny tylko zbieraj na te dofinansowanie forum :razz:
                  Zarcik ale nie moglewm sie powstrzymac sorry :razz:
                  na akkusie niezle sobie lisza za wkreta 1,50 a za srube 2,80 za 2,80 to ja mam 15 deko takich srub :razz:
                  Pozdrawiam!!!

Skomentuj

a no drogo

mi to i tak wisi...

nie stosuję wkrętów bo jak raz wkręcisz to nie wyrkęca się ich bo gwint w drewnie wyrobisz. A na rakach można wkręcać i wykręcać.

[ Dodano: 2007-09-17, 22:37 ]
                    Zamieszczone przez dulin7
                    Nie badz taki rozrzutny tylko zbieraj na te dofinansowanie forum :razz:
                    Zarcik ale nie moglewm sie powstrzymac sorry :razz:
                    Pozdrawiam!!!
                    widze, że prawie każdy wie o co chodzi :)

No to ja może zmieniec nick na "sponsor" ? :razz:

ok wracajac do tematu to już po problemie, nakrętki samokonturujace się zastosuję i bedzie gitara

pozdro

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      w monacorze mają ;]
                      Generalnie wkręty imbusowe kupić jest cholernie trudno...
                      Na wolumenie jest taka buda co sie nazywa ŚRUBEKS albo ŚRUBEX i tam maja taki wybor srubek, srub, wkretow jakiego pewnie w zyciu nie widziales tylko ceny nie sa rewelacyjne no i trzeba pojechac bo nie wysylaja chyba. Generalnie da sie u nich dobrac chyba wszystko.

Skomentuj

tak się składa że na wolumenie bywam często ;]

Skomentuj

El_liero, czyli juz nie potrzebujesz tych nakretek kłowych?? ja je kupuje chyba od 20gr/szt w zaleznosci od rozmiaru
                          jutro ide wlasnie szukac odpowiednich srub do vif XT - znudzily mi sie imbusy wiec poszukam torxow :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            El_liero, czyli juz nie potrzebujesz tych nakretek kłowych?? ja je kupuje chyba od 20gr/szt w zaleznosci od rozmiaru
                            jutro ide wlasnie szukac odpowiednich srub do vif XT - znudzily mi sie imbusy wiec poszukam torxow :P
                            zastosuje nakrętki samokonturujacę

Paweł też mam XT19 i M4 (płaski łeb, na imbus) pasują idealnie do niej

Skomentuj

to fajnie. nie bylem dzisiaj w sklepie bo po 2 wycieczkach do WKU (pieszo) odechcialo mi sie biegania po miescie w deszczu :neutral:
                              jak nie beda mieli torxow to wezme imbusy

Skomentuj

http://picasaweb.google.pl/miqolaj/Wkrety ostatnio takie mi sie podobaja, ale nie pasuja do wszystkich glosnikow.

Skomentuj

zapomniales makro wlaczyc :P
                                  lepiej by wygladaly w frezach. tak to mi sie nie podobaja

Skomentuj

używam podobnych, ale bardziej rasowych , zobaczycie gdy zaprezentuje pare nowych konstrukcji :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                      zobaczycie gdy zaprezentuje pare nowych konstrukcji
                                      mam nadzieje ze w koncu cos zobaczymy

Skomentuj

kiedyś napewno, pytanie co i w jakiej ilości
                                        Bo niestety tak koło połowy konstrukcji robie na zamówienie jako kopia bądź coś stylizowanego na wzór jakiś tam fabrycznych kolumn i właściciele nie życzą sobie abym to na takich właśnie forach zamieszczał - nasz klient nasz pan.
                                        M.in dlatego mało jest moich konstrukcji na forum :P No ale ok, wrzuce dziś coś :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X