Chciałem zamiescic pare zdjęc na forum ale pech chce ze te które mam mają około 70-80 KB, wielkosc dozwolona to 64. Zreszta ten problem mam juz od dłuższego czasu. czy nie mozna cos z tym zrobić? Takie zdjęcia produkuje mój cyfrak wiec to nie jest kwestia odpowiedniego ustawienia PSP. A jesli miałbym dodatkowo je obrabiać w PSP czy w innym programie tylko po to żeby zrzucić 3-5 KB to już wole nic nie zamieszczać.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
limit
Collapse
X
-
Internet ma tylko w pracy. Komputer w pracy ma tylko to co potrzebne do pracy. Zreszta w domu nie bawie sie grafika i ŻADNE programy graficzne (oprucz Painta) do tej pory nie były mi potrzebne. Pstrykam zdjęcie cyfrówką, Mam tam opcje "E-mail copy" która zmniejsza rozdzielczość albo do 320 albo 640. 640 zajmuje około 70 kB a 320 jest juz za mała.
Po za tym zastanawiam sie czy limit 64 ma jakies podstawy wzięte z życia czy tylko jest to po prostu kolejna wielokrotnosc 2.
Rozdzielczość 640x480 ani nie jest niewiadomo jak pamieciozerna (70 KB) ani nie zajmuje duzo miejsca na pulpicie i moim zdaniem pasuje doskonale do strony w większości oglądanej w 1024 (jak nie więcej). Ale juz napewno nikt nie ogląda tej strony w mniej niz 800x600.
Moim zdaniem Limit 64KB powinien byc zastąpiony tylko limitem rozdzielczości.
Pisze o tym bo ostatnio rozkręciłem to i owo i z chęcią pokazałbym zdjęcia. Ale nie mam zamiaru sie o tą możliwość prosić (to informacja dla adminów).
Pozdrawiam (adminów też :-) )
Skomentuj
-
Kazdy kilobajt nadwyzki * liczba userow ktorzy maja prawo zamiescic fotke i robi sie z tego porzadnej wielkosci dodatkowy dysk, ktory trzeba kupic. A dasz adminowi na ten dysk ?? Skoro juz powiekszac limit to dlaczego nie do 100kB bo jest wielce prawdopodobne ze ktos bedzie chcial takie zdjecia wrzucac. Ale nie zrobi to wielkiej roznicy jak tez damy limit 150kB. Rozumujac tym tokiem nalezaloby dac limit conajmniej wielkosci 4.7 GB zeby userzy mogli cale plyty DVD tu umieszczac. Sprawa limitu napewno byla w jakis sposob przemyslana i wyszlo tak a nie inaczej.
Pozdro
Dexter
Skomentuj
-
heh
z tego co wiem to pole BLOB (w nim mozna trzymac obrazki) w bazie danych SQL ma wlasnie 64kB, a to forum jest przechowywane w postaci jakiejs bazy SQL...........a na obrazek zostalo przewidzaine jedno pole BLOB.............sa z tych sytuacji wyjscia ale moze wlasnie taki jest zamiar ze 64kB i koniec
pozdro
Skomentuj
Skomentuj