Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

banalny problem ze wzmacniaczek j-60

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

banalny problem ze wzmacniaczek j-60

Wiec kompletnie nie znam sie na elektronice, a za okazyjna cene kupilem sobie zestaw jabel "wzmacniacz samochodowy 2x20 W" o oznaczeniu j-60. Wzmacniacz zbudowany jest przy uzyciu TDA 2005. Wzmacniacze pracuja w trybie mostkowym. W zestawie jest plytka drukowaa z elementami. Z ich przylutowaniem nie bede mial problemu, wsyztsko jest dobrze opisane, ale nic kompletnie nie pisza gdzie pozniej wszystko podpiac. Chodzi mi o zasilanie, sygnal i wyjscia glosnikowe. Narysowalem schemat wyjsc i wejsc jakie sa na plytce, niby wszystko jest oczywiste, ale nie chce czegos popsuc. Wyglada na to ze bede musial zasilanie pociagna 2 razy? od 1 do do 2 kanalu?

Jesli nie potrafisz podąłczyć go do instalacji tak jak mozeszzakładać ze potrafisz go poprawnie złozyc i uruchomić?

Skomentuj

chyba nie to miejsce na post ;/

Skomentuj

Witam
        Przeciesz to jest banalne!!! nie pisz takich postów. masz tu schemat.
        Myslałem że osoby które biorą sie za robienia wzmaka to po powinny wiedzes a ty???!!!!!
        Pozdrawiam
        Załączone pliki

Skomentuj

Wlasnie tak bym podlaczyl, wole sie upewnic nim znowu cos spale, ostatnio padlo na cd-rom ASUSA 52x. Napisalem to tutaj poniewaz zdaje sobie sprawe ze moje pytanie, a raczej upewnianie sie jest banalne. Zmontowanie ukladu raczej nie jest trudne, jezeli uwazasz na polaryzacje kondensatorow, reszta to poprostu ukladanie klockow przy uzyciu lutownicy. Chociaz opanowanie odczytywania wartosci rezystorow po kolorowych paskach troche mnie denerwowalo. W instrukcji jest takze napisane jakiego bezpiecznika uzyc. Dzieki za wszystko.

Jesli nie potrafisz podąłczyć go do instalacji tak jak mozeszzakładać ze potrafisz go poprawnie złozyc i uruchomić?
          Co rozumiesz pod pojeciem uruchomic? Wydaje mi sie, ze poprawne poskladanie i polaczenie wszystkich kabli, wraz z syganalowym idacym z discmana wystarczy :) Chociaz pewnie trzeba troche tknac w to troche boskiej sily :) Pytam tutaj o banalne rzeczy poniewaz nic nigdy nie montowalem i chce zybym tej boskiej sily nie potrzebowal.

[ Dodano: 2004-10-14, 15:13 ]
          Ale mota boze co ja sie tlumacze, do odwaznych swiat nalezy.

[ Dodano: 2004-10-14, 15:16 ]
          A tak pozatym to to, ze nic nie potrafie w tym kierunku nie oznacza, ze nie powinienem skladac tego wzmaka. W koncu kosztowal mnie 20 zl z przesylka, a kiedys trzeba zaczac. Takie odnioslem wrazenie. To forum jest po to zeby pomoc ludziom zrobic cos samemu, a nie pisac "jak ty chcesz cos poskladac jak nie wiesz tego i tego" Po to wlasnie sie pytam zeby w koncu wiedziec.

Skomentuj

uruchomienie to prościej mówiac moment wpuszczenia prądu w obwody. czyli sprawienie zeby działalo zmontowane urzadzenie.
            Uruchamianie prostych rzeczy jest proste, ale uruchamianie prototypów to jazda bez trzymanki. Choć czasem nawet proste rzeczy sprawiają na starcie problemy.

Skomentuj

Czaruję...
            X