Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pochwalcie się wzmacniaczami!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Transformator : 600 W 2*26v
    Kondensatory : 12*4700uF/50v
    Końcówki mocy : 4 * LM3886
    Przedwzmacniacz : 2*NE5532
    wzmacniacz napędza 2 kolumny, subwoofer na Alphardzie i subwoofer na Tesli mocy mu nie brakuje :-D choć czasem czuje niedosyt :-D
    wzmacniacz posiada osobne trafko 12v 10 W podpięte jest do niego sterowanie włączaniem na mikroswitchu i przekaźniki które zasilają główne trafo, oczywiście do trafka podpięte jest opóźnianie załączanie bez niego wywalało mi 16A bezpieczniki w domku :-D. Przedwzmacniacz zbudowany na ne5532 podpięte są do niego potencjometry do sterowanie kanałami obecnie 2* setero. Przedwzmacniacz zasilany jest z głównego zasilacza poprzez stabilizatory napięcia +/- 15v dodatkowo napięcie jest jeszcze filtrowane przez 2 kondensatory 2200uF/50v przed stabilizatorami i 4700u/25v za. Obudowa zrobiona z blachy ocynkowanej w późniejszym czasie będzie pomalowana, radiator wysokość 10 cm, szerokość 41 cm, długość 3,5 cm ,nie grzeje się bardzo nawet przy głośnym słuchaniu max 60 st C mozna go dotknąć ręką.

Skomentuj

Fajne lacie :)

Skomentuj

a ja mam standardowego pioneera a-443, przez pewien czas mialem wzmaka na stk4048 ale musialem oddac :/ teraz stukam na swojego :)

Skomentuj

Wzmacniacz harman/kardon AVI 200 II oparty o końcówkę mocy STK 4132 II i 10 tranzystorów. Końcówka wzmacnia dwie pary kolumn przednich, reszta czyli: tyły, wyjście na subwoofer, central jest wzmacniana tranzystorami. Filtrowanie 2x10000 uF 80V. Trafo nie wiem jakie jest, ale sądząc po rozmiarach ma jakieś 600W. Wzmacniacz ma duży przejżysty wyświetlacz.

Skomentuj

Ja tam mam Technicsa su-a800 i nie zgadzam sie z tym co mowia o technicsach - ze niby maja kiepskie brzmienie czy cos :) Moj jest spoko - w sumie chyba najwyzszy model z tej serii i jedyny ladnie wygladajacy technics (zdjecie pozyczone). Poza tym mam jeszcze zodiaka, forte 101s (nie dziala - moze ktos wie co mozna z tego ciekawego zrobic?) jakis zlom bez nazwy i mialem jeszcze radmora 5100 i-bije sie w piers- niestety go sprzedalem (co pieniadze robia z ludzmi) ale caly czas upatruje takiego na allegro

Skomentuj

www.cslynx.neostrada.pl/001.jpg < TDA7294 stare zdjęcie "stanie konstrukcji"
              www.cslynx.neostrada.pl/002.jpg < Yamaha 430
              www.cslynx.neostrada.pl/003.jpg < No i test gotowego TDA7294 na SLS 10''

Pozdro

Skomentuj

A ja sobie mam Unitre:)

Skomentuj

Lynx pochwal się jak gra Sls

Skomentuj

Pracownia
                    do filmow na divixie i do zabawy z audio
                    TECHNICS
                    SA GX 370 amplituner
                    RS BX 501 magnetofon
                    SL PD6 zmieniarka
                    subwoofer na lw 800, tył na serokopasmowkach no name fornty obecnie na 16/50 i 11/100 central jak na stronie w opisie centralny Łukasza
                    w planach w koncu pozadne kolumny na wharfedalu i vifce

Salon
                    technicsa
                    SA DA 20 amplituner
                    SL PG 7 CD
                    DVD A7 DVD zastepczo za DVD A10
                    kino oparte na omegach 501 503 504 i subwoofer na sls 213

w planach amplituner hermana kardona ARV 7500 i kolumny B&W 603ale najpier musze sprzedac omegi

Skomentuj

do barthez wymień ten kondensator filtrujący chyba 2x4700 na 2x10 000uf zdecydowanie poprawia dźwięk bo chyba w tym modelu zaoszczędzili na trafo i pioruńsko spada napięcie a tak podciągniesz troszke moc muzyczną

Skomentuj

Narazie tego wzmaka nie używam bo mam jeszcze Cambridge'a.Ale gdy Cambridge pójdzie do nowego pokoju,ten bedzie musiał napędzać aktualne monitorki.
                        Pomyśle nad tym kondensatorem.Moc niby 2x15W,ale trafo 85VA.Co ta Unitra już przeszła... i tylko dioda jej sie spaliła:) Ale naprawiłem to

Skomentuj

A ja w końcu kupiłem sobie: ONKYO TX-DS575 HE HE...

Skomentuj

Sony STR-DE545

Jak bedę miał czas to postaram sie o zdjęcia środka środka.

Skomentuj

str-db940 i nie chce zadnego innego... :)

Skomentuj

Ja mam Pioniera A-656 stary solidny sprzęt ,fotki porzyczone z braku aparatu ale wyglada identyczne.

Skomentuj

marantz 6010ose KI limited edition- bajka polecam

Skomentuj

ja mam wzmacniacz firmy Grundig V 5000. po prostu zmiatacz mieszkań..klasa sama w sobie moc 120 W przy obciążeniu 8 ohm..High fidelity:))
                                    Pozdro

Skomentuj

Chyba muszę też tu jakąś fotke wrzucić :))

Skomentuj

Jaz anam tego pioneera Slam :) Miałem go do serwisowania bo ktoś na nim imprezę zrobił i tak go przejechali że zabezpieczenie siadło i już sięwłączyć neichciała co było winą 2 tranzystorków koło przekaźników. No ale oczywiście jak na "pożądnych fachowców" przystało Ci kumple postanowili go naprawić sami. Wsadzili łapy do końcówy i wywaliji w kosmos te 4 tranzystory toshiby które w nim siedziały i do tego połowę ścieżek które normalnie odpadły od płytki:) Niedonaprawienia. Mam z niego właśnie te 2 kondziołki pioneerowskie które wsadziłem w swoją dioręa takie 2 "miodkowe" radiatorki jaki tam siedzą pujda na 2 końcówy na TDA7294 :) Ale sprzęt pożądny jak mało który. Pancerny wzmacniacz.

Skomentuj

Najnowsze moje dzieło pierwszy wzmacniacz jaki zrobilem na TDA 7294 + faza 0-360 filtr dolnoprzepustowy 20-100hz+ automatyczny wlacznik suba. Przepraszam za kijowa jakość zdjeć

Skomentuj

Czaruję...
                                          X