mam dylemat. czy zrobic kolumny na TONSILACH czy na TESLACH!DORADCIE!PROSZE!POZDRO
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Co wybrać?
Collapse
X
-
mam się wypowiedzieć? ok.
Pytanie jest bez sensu. W przeciwieństwie do Ciebie, ja najpierw zacząłem od czytania książek i przeglądania internetu. Nie jestem żadnym specem od głośników, ale samodzielnie zdobyłem wiedzę potrzebną do samodzielnego decydowania o doborze głośników.
jeszcze coś chciałbyś wiedzieć??
Skomentuj
-
cena nie jest wyznacznikiem jakosci głosnika. np lW 800 w jednym sklepies kosztuje 39 zł a w drugim 49 zł . wszystko zalezy od sprzedawcy i marzy nałozonej na produkt.
niesztuka wydac kase na gówno i dac zarobic komus
[ Dodano: 2004-10-14, 21:47 ]
a co do stx to ta seria wyszła im najlepiej (to nie jest moje zdanie) zamiast sw lepsza jest sc , chyba ze bardziej zalezy Tobie na wygladzie membrany.
rób na teslach zobacz dział konstrukcje
Skomentuj
-
Moim zdaniem Zygmunt ma racje, twoje pytanie jest ewidentnie nie przemyślane. To tak jak bym się ciebie zapytał: jaki samochód mam kupić ? Każdy ma swoje plusy i minusy. Jeżeli jesteś początkującym konstruktorem to radze Ci, żebyś zaczął od skopjowania którejś z konstrukcji. Wejdź w dział konststrukcje elektro-akustyczne i wybieraj.
Skomentuj
-
Re: Co wybrać?
Zamieszczone przez kamelmam dylemat. czy zrobic kolumny na TONSILACH czy na TESLACH!DORADCIE!PROSZE!POZDRO
koles wyjezdzasz z takim pytaniem a nawet sie nie okreslisz do czego ci ona sa potrzebne? co chcesz zrobic na nich, gdzie maja grac, jaka muza itp no kurde ludzie pomyslcie czasem
najpierw wyjezdzasz z tesla i tonsilem a potem z alphardem i stx ... no coraz nizej .. przemysl moze jeszcze wybor pomiedzy glosnikami 888 a 999
kup sobie jakies gotowce w sklepie, to bedzie najlepszym rozwiazaniem
ps. temat nadaje sie do usuniecia
sorry ale sie zleksza zdenerwowałem
Skomentuj
-
ej no kurde widze że za grosz w was dobrego serca i wyrowumienia.... po przeczytaniu tych pytań przyjołem ze ten koleś jest kompletnie zielony .... nie orientuje sie nawet w firmach... fakt powinien troche sie pouczyc a potem pytac no ale nie wszyscy sa tacy idealni...
(nie bluzgajcie na mnie :) )
tonsile są lepsze, ale droższe, tesla też dobra ale ciszej zagra i jest tańsza, stx a szczególnie ten głośnik co podałeśjest do konstrukcji 3 drożnej sam osobiscie na nim kolumny robiłem, głośnik jest dobry jak na moje oko/ucho :P aczkolwiek zamknij go w obudowie ja zrobiłem BR i troche zabardzo dudnił... a jezeli chodzi o firme stx to polska firma, która jest troche gorsza od tesli ale ma kilka całkiem klawych modeli.
Czepiając sie dalej wnioskuje że chcesz zrobić 3 drogi... patrząc na twój poziom proponuje żebyś PRZYNAJMNIEJ zapoznał się DOGŁĘBNIE z tematyką DIY. Ja sam robiłem jako 1 konstrukcje 3 way na stx'ach własnie... satysfakcja była ogromna :) no ale wiem że to nie najleprze przetworniki i chce zrobićcoś bardziej podchodzacego pod mid-end :P
jaki z tego wniosek... jak jesteś słaby psychicznie i łatwo siępoddajesz to naucz sie pożadnie tego i owego i zrób DOBRE 2 way bo jak zrobisz badziewne 3 way (bo takie najciężej zrobic profesjonalnie) to mozesz sie zrazic....
pfff dobra pozdrawiam i udanych konstrukcji zycze
Skomentuj
Skomentuj