Zastanawia mnie 10 cali woofera od Hertza.
Z mojego wywiadu dowiedziałem sie ze są 2 serie ES i HS, czy mam rację?
Czy jest tak ze jedna zastepuje drugą?
Jesli mam racje w powyższym to na czym polegają różnice?
Niegdy nie słyszałem Hertza (no moze oprócz tego z gniazdka) jak opisac brzmienie tego głosnika (przypominam 10 cali)?
Czy H to firma włoska? Jesli tak to czy wiąze ją coć z inna włoską firmą - Phonocarem?
Wreszcie przechodząc do samego głośnika:
Jak zagra (no właśnie co HS czy ES) w obudowie 27 litrów br?
Interesuje mnie 30 Hz (wiem Łukasz, niskie zejscie to nie wszystko :-)) )
Mam nadzieje ze tak mała obudowa nie wpłynie negatywnie na impuls (obecnie w tylu litrach pracuje u mnie Yamaha i mój stary sub - przy odpowiednim ustawieniu potencjometów jest nisko i szybko)
Gdzie i jak kupowac Hertze?
Na razie to wszytko.
PS
śledze dyskucje w poscie o subie na 12 calowym Hertzu, to własnie zwrociło moja uwage na 10 cali tego producenta.
Z mojego wywiadu dowiedziałem sie ze są 2 serie ES i HS, czy mam rację?
Czy jest tak ze jedna zastepuje drugą?
Jesli mam racje w powyższym to na czym polegają różnice?
Niegdy nie słyszałem Hertza (no moze oprócz tego z gniazdka) jak opisac brzmienie tego głosnika (przypominam 10 cali)?
Czy H to firma włoska? Jesli tak to czy wiąze ją coć z inna włoską firmą - Phonocarem?
Wreszcie przechodząc do samego głośnika:
Jak zagra (no właśnie co HS czy ES) w obudowie 27 litrów br?
Interesuje mnie 30 Hz (wiem Łukasz, niskie zejscie to nie wszystko :-)) )
Mam nadzieje ze tak mała obudowa nie wpłynie negatywnie na impuls (obecnie w tylu litrach pracuje u mnie Yamaha i mój stary sub - przy odpowiednim ustawieniu potencjometów jest nisko i szybko)
Gdzie i jak kupowac Hertze?
Na razie to wszytko.
PS
śledze dyskucje w poscie o subie na 12 calowym Hertzu, to własnie zwrociło moja uwage na 10 cali tego producenta.
Skomentuj