Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dawno mnie tu nie było:-)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Chciałbym wszystkim ponownie powiedzieć siemka :mrgreen: Miałem około dwa lata przerwy, co było spowodowane moimi mało zadowalającymi kolumienkami na xw1694 i kopułce vify, nie pamiętam jakiej :roll: Przy testowaniu mojej konstrukcji poszedł z dymem jeden kanał ze wzmaka, za który troszkę zapłaciłem :wink: Byłem bardzo :evil: Jakiś czas później się wyprowadziłem od rodzicówm, a kolumny przygarnął mój ojciec. Po jakimś roku , kiedy to wpadłem z wizytą, trafiłem w momencie kiedy leciała z nich jakaś muzyka i szczerze powiedziawszy byłem zdumiony, że ustrojstwo, które skleciłem wydobywa z siebie taki dźwięk :mrgreen: Jednak to mnie nie przekonało by kontynuować coś co mnie kiedyś tak fascynowało. Teraz przyszedł ten moment i chciałbym swoją przygodę z diy audio zacząć od nowa. Mam nadzieje, że ktoś przeczyta te moje wygibasy i przyjmiecie mnie do swojej rodziny diy audio maniaków :mrgreen: Po drodze miałem komputerowe głośniki logitech z-5400, ale szczerze mówiąc to była plastikowa kupa :mrgreen: Nie mam pojęcia jak mogłem tego słuchać, te głośniki były jedną wielką dziurą, no może poza basem :twisted: Widzę, że w między czasie STX zrobił jakieś ciekawe średnio-niskotonowe i jakieś kopułki. Ktoś mógłby mi coś o nich przybliżyć. Szczególnie o tych wysokotonowych z serii AJ i AX :roll: :?:

oj chyba bardzo dawno bo jakos Ciebie niepamietam... :roll:
    tak wiec w imieniu wszystkich forumowiczow witam ponownie

na temat tych STXow byly zakladane osobne tematy w ktorych sie sporo rozpisalismy. tak wiec milego szukania i czytania

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      oj chyba bardzo dawno bo jakos Ciebie niepamietam... :roll:
      tak wiec w imieniu wszystkich forumowiczow witam ponownie

na temat tych STXow byly zakladane osobne tematy w ktorych sie sporo rozpisalismy. tak wiec milego szukania i czytania
      Ja Ciebie też nie, ale miło poznać :wink: Troszkę się rozglądam po forum i trzeba przyznać, że dużo mam do nadrobienia:-)

Skomentuj

A mi cos Twoj nick w glowie mowi ale nei pamietam zbytnio co :P hehe ;]

Przejzyj dzial konstrukcje, o nowych stxach jest sporo :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85
          Ja Ciebie też nie, ale miło poznać
          widze ze zarejestrowalismy sie w tym samym czasie a wtedy niezbyt czesto tutaj bywalem bo niemialem stalego dostepu do internertu (kafejki, koledzy, szkola itp) wiec nic dziwnego ze sie nie znamy

Skomentuj

Do Maxi
            Mnie też kojarzy się Twój nick, już biore się do czytania działu konstrukcje. W pracy mam chwile spokoju :razz: Jestem ciekaw subiektywnych opinii na temat tego ustrojstwa :smile:

Do Pawel S.
            Też zauważyłem, że zarejestrowałeś się w zasadzie w tym samym czasie co ja :mrgreen: W tamtym czasie siedziałem na modemie więc nie za często tu bywałem, a teraz praca, nauka i dziewczyna :mrgreen: Jakoś chyba to pogodzę :mrgreen:

Skomentuj

Do Maxi
              Do Pawel S.
              kliknij tylko na nasz nick a wyswietli sie w polu szybkiej odpowiedzi

W tamtym czasie siedziałem na modemie więc nie za często tu bywałem, a teraz praca, nauka i dziewczyna Jakoś chyba to pogodzę
              ja niemialem nawet modemu :P a teraz niemam stalej pracy wiec mam troche czasu

Skomentuj

Pawel S.,

Dzięki za info z tymi odpowiedziami :wink: Ja pracuję raczej na stałe :wink: 5 dni w tygodniu, więc nie jest tak źle. Około 3 dni w trasie i 2 dni w biurze.

Znalazłem tylko jedną konstrukcję na stx 15-100-8 ax i gdwk 10-200-8 ax :roll: Tak się zastanawiałem, że może chciałbym zrobić sobie kino domowe oparte na tych głośnikach, tylko pytanie czy one się do tego nadają, no i myślałem o tym, żeby dać na fronty 2x15-100-8 ax, ale nie ma sopranu ax 4ohm. Jest aj, ale ciekawe jak ona wypada na tle ax. Może warto byłoby zainwestować w lepszego soprana, jakąś vifke, ale zwrotnicy to ja i tak sam nie zrobie :razz:

Skomentuj

myślałem o tym, żeby dać na fronty 2x15-100-8 ax, ale nie ma sopranu ax 4ohm
                  wysokotonowka moze miec dowolny "opor". jak narazie to proponuje zapytac irka czy bedzie mial zamiar robic zwrotnice pod 2xAX + AX

Skomentuj

myślałem o tym, żeby dać na fronty 2x15-100-8 ax, ale nie ma sopranu ax 4ohm
                    wysokotonowka moze miec dowolny "opor". jak narazie to proponuje zapytac irka czy bedzie mial zamiar robic zwrotnice pod 2xAX + AX
                    Widze, że nie wszystko pamiętam tak jak powinienem :mrgreen: Pytanie czy się doczekam tej zwrotnicy jeżeli nawet :grin: Może w sumie styknie 1x 15-100-8 ax :razz:

Skomentuj

tylko że musi jej starczyć SPLu co wcale nie jest tak proste :)
                      Zresztą imho nie ma sensu dawać dwóch 15 AXów.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                        tylko że musi jej starczyć SPLu co wcale nie jest tak proste :)
                        Zresztą imho nie ma sensu dawać dwóch 15 AXów.
                        Więc co byś proponował :roll: ?? Nie lubie kiedy wysokie tony są zbyt hop do przodu. Lubie równowagę.. Może powinienem pomyśleć o innej kopułce, ale co ze zwrotką :sad:

Skomentuj

zamiast dwóch axów wolałbym jednego ushera 18cm np.

Skomentuj

Wydaje mi się, że najlepiej będzie jak założe konkretny temat w akustyce, określę wszystko na czym będzie mi zależało i przedyskutuje z kolegami kwestię kina domowego. Jakie głośniki jaki sub i jaki amplituner :smile: Opiszę też oczywiście kwoty jakie chciałbym przeznaczyć na poszczególne elementy kina :smile:

Skomentuj

Czaruję...
                            X