Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdzie kupujecie MDF

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gdzie kupujecie MDF

Witam,

przymierzam się do budowy kolumn podłogowych (120x30x35 cm) i planuję je wykonać z płyty MDF 18mm. Obecnie mieszkam w Warszawie, więc wybrałem się w parę miejsc... Niestety konfrontacja z rzeczywistością była niezbyt fajna i przeraziłem się nieco kosztami tej zabawy.

W Forpłycie miła pani powiedziała mi, że muszę kupić całą płytę (285x207 cm, 26 zł/m^2) i dopiero to mi pokroją (3,05 zł za formatkę) lub pójść na stoisko detaliczne, co było jeszcze gorszym rozwiązaniem (marne piły, nie wiadomo czy by był materiał i w ogóle lipa).

Byłem także w Obi, ale po pierwsze mają (a właściwie na miejscu nie mieli akurat) tylko płyty 19 mm i to za 45 zł/m^2, więc by mi wyszło jeszcze drożej niż w Forpłycie.

I stąd pytanie: gdzie Wy kupujecie płyty MDF, że Wam wychodzi np. 70..80 zł za kolumny ? Czy może źle doczytałem i wychodzi tyle na pojedynczą kolumnę ?

U mnie w bydzi w Obi maja MDF ale tylko 6 i 10mm,a w Castoramie przestali calkowicie handlowac tym materialem. W bydzi jest pewnie wiele innych firm handlujacych MDF-em ale tak jak piszesz,trzeba wziac cala plyte i to niestety wychodzi drozej (jesli mowimy tylko o materiale na podlogowki). Wiadomo,MDF sie lepiej obrabia i wogole,ale wiorowka tez nie jest taka zla. U nas 1mk 18mm wiorowki kosztuje 19zl,mi to odpowiada.

Skomentuj

Zamieszczone przez cobra
      gdzie Wy kupujecie płyty MDF, że Wam wychodzi np. 70..80 zł za kolumny ?
      :lol: po znajomosci trzeba brac :P mi 19mm MDF na 2 kolumny 25 litrow wyszedl ostatnio 40zl :twisted:

Skomentuj

Pawel S., u mnie 46zł ale zostały dwa fronty. W castoramie normalnie 36zl/mkw 19mm :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          :lol: po znajomosci trzeba brac :P mi 19mm MDF na 2 kolumny 25 litrow wyszedl ostatnio 40zl :twisted:
          Ech... gdybym ja miał takie znajomości...

Coś mi się zdaję, że po prostu będę musiał wziąć, co mi dają. Szkoda tylko, że to 208 zł w plecy... Ale przynajmniej będę miał "kawałek" (50x285 cm) płyty na ew. dodatkowe wzmocnienia... No i moje kolumny będą miały jednak te 2x120l, więc może mnie aż tak jednak nie oskubują :)

Skomentuj

zawsze mozesz poszukac chetnych na MDF. moze znajdziesz jakiegos kolege ktory bedzie chcial cos zrobic...

Skomentuj

ja kupowałem w http://www.centrumdrewna.com/ na ulicy Modlińskiej i za 18mm wychodziło chyba cos kolo 30zł nie pamiętam już dokładnie

Skomentuj

Fajne te centrum drewna:) ale najbardziej spodobało mi się to http://www.centrumdrewna.com/uslugi_stolarskie.php a dokładniej punkt 13 :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                  a dokładniej punkt 13
                  :lol: dobre. ale frezowanie i toczenie tez przydatne

Skomentuj

Zamieszczone przez Arek1984
                    ja kupowałem w http://www.centrumdrewna.com/ na ulicy Modlińskiej i za 18mm wychodziło chyba cos kolo 30zł nie pamiętam już dokładnie
                    A czy musiałeś kupować całą płytę czy tylko wyciętą część ? No i druga sprawa, to ile biorą za wycięcie formatki ?

Skomentuj

A ja mam to samo pytanie tylko w odniesieniu do Krakowa? Czy ktoś wie gdzie można tutaj kupić tanio MDF?

Skomentuj

kupowałem coś kolo 2m2 i przecięcie tego na dwa kawałki było gratis

Skomentuj

W takim razie przejadę się do nich niebawem... Szkoda, że nie mają cennika usług u siebie na stronie, to bym nie musiał jeździć, bo to zawsze 2 godziny w plecy...

Skomentuj

przecież zadzwonić można :wink: a jak juz będziesz znał cene to podaj tutaj bo być może jeszcze raz będe u nich kupował :razz:

Skomentuj

Ostatecznie płyty zamówiłem w Forpłycie. Zapłaciłem niestety 214 zł, ale płyty przycięli idealnie. Miła obsługa, szybko, fajnie i profesjonalnie.

Co prawda teraz ciężko z kasą na browar, jakże niezbędny przy robotach typu budowanie kolumn, ale jakoś się przeboleje i zrezygnuje z innych rzeczy

Skomentuj

Czaruję...
                              X