Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Suby dla zwykłych ludzi-szok!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Suby dla zwykłych ludzi-szok!!!

Po przeczytaniu kilku tematów na temat subów do aut postanowiłem wraz z dwoma kolegami ze sklepu caraudio zrobić mały eksperyment.Polegał on na tym że mieliśmy naszykowane kilka subów (w tym i tuby alfreda) i poprosilismy kilka znajomych osób aby podjechały do nas na odsłuchy,ot taki ranking co lepsze.Nikt nie widział co podłączamy.No i teraz jestem zszokowany!Mieliśmy tubke Magnata,mojego Hertza i Beyme,jakiś Explod Sony...i większość wskazała na tuby alpharda jako na lepsze w graniu!Dla nikogo nie istotne było że markowy sprzęt zjeżdżał nisko aż do bebechów,że nie dudnił,prawie wszyscy stwierdzili największego kopa na tubach alfreda!Tego to już całkiem nie rozumie,straciłem chęci do dalszych eksperymentów...Dlaczego tak jest?Czy ci ludzie słuchu nie mają czy co?Dochodze do wniosku że dla przeciętniaczka wystarczy jak coś mocno zagra w ok.60Hz i to już dla niego jest super sub.Nie dziwie sie teraz dlaczego tanie tuby są tak popularne,ech porażka totalna!
    PZDR

I właśnie dotarłem do tego samego wniosku czy w małej rywalizacji z qumplami na parkingu nie przestroić mojego suba z 40Hz na 80Hz :-)

Skomentuj

Polska rzeczywistosc?

Skomentuj

A moze tak juz jest ze wiekszosc ludzi sprzet ocenia po glosnosci i mocy PMPO ;D

Skomentuj

widocznie liczy sie pierwsze wrazenie; trzebabyło pomeczyc znajomych alphardem przez godzine to by zmienili zdanie :)

Skomentuj

trzebabyło pomeczyc znajomych alphardem przez godzine to by zmienili zdanie :)
            dobrze powiedziane

Skomentuj

aryan racja racja, alfredzik wywołał w którkim czasie JAKIEŚ konkretne odczucia np cielesne czy słuchowe któe po dłuzszym czasie zmeniąsie w męke a większaosccyniarzy podgłąśnia przewaznie na chwiel zeby walenło bo taka tuba alfreda przez dłuższy czas i na duzej głośności to chyba niemoze grac , taka kiszka eh im głosiej tym wieksze wymagania co do jakości go sluch coraz bardzej dostaje po "uszach", dlatego zeby utryzmać poziom jakiości pry więskze głosności to do tego trzeba lepsze głosniki

Skomentuj

Bo wybrałeś złych ludzi do testów. Większośc osób ma słabe poczucie jakości dzwięku bo skąd ma mieć ? Słuchajac ajmnika w kuchni , oglądajac telewizje , czy moze wiezy za 1000 zł co tylko hałas robi ? Dlatego im sie alfredy podobały bo był najwiekszy łomot. Zaj.. łupie to sie liczy a zejście , kontrola , impuls, jakaś twardosć basu co on pi...i , przecież tak fajnie nap... . Alfredy są właśnie dla takich kolesi i nic na to nie poradzisz.

Skomentuj

Hehe alfred jak alfred a grał najlepiej...A TO CIEKAWE...FAKT??

Skomentuj

a jakies kobiety brały udział??

Skomentuj

aryan: to moglo by byc troszku niebezpieczne podobno u kobiety mozna wywolac orgazm dzwiekiem o czestotliwosci ok 20-30Hz - oczywiscie o odpowiednim natezeniu

Skomentuj

dobrze wiedziec ;]

Skomentuj

Pisze ze 'podobno' - jeszcze nie testowalem - zaden z moich sub'ow tak nisko nie schodzil...

Skomentuj

Hmmmm a to ciekawe...przetestuje na dziewczynie :P....tylko jak tu osiągnąć te 30Hz o odpowiednim natężeniu ?? :)

Skomentuj

a jak takiej dziewczynie tego suba wsadzić ??? :P A może tylko samego br się wsadza :P:P:P
                              pozdrawiam

Skomentuj

Wariaty!!!! Jak wsadzić,ech łobuzy,uśmiałem sie do łez!A do tematu,próby trwały blisko 5 godzin,auto testowe to Omega kombi z przodem na Hertzu.A leszcze i tak twierdziły że najlepiej gra w "tym" momencie(alfred).Średnio zawodnik siedział w aucie ok.20 min.Ja juz sie domyślam dlaczego-alfredy w tubach łupią ok.80Hz na chama co powoduje ogólne odczucia cielesne,tak to nazwie.A chyba mało kto zwrócił uwage na faktyczne brzmienie.Morał?Chłopaki biegiem po alfredy do sklepów!
                                PZDR
                                P.S.
                                No i hertza i beyme mi "zdeptali" prostaki!Ja sie tak nie bawie!!Na drugi raz podciągne kable od estradówki i ich pozbawie słuchu,czereśniaki jedne!Sorki,zbulwersowałem sie troszke.

Skomentuj

Yoshi , ja mam alfreda a .... może jestem takim kolesiem o jakich mówisz bo lubie jak napier.. :P ale słuch mam hee

Skomentuj

Nie trzeba nic nikomu wsadzac Wystarczy ze bebechy beda latac z ta czestotliwoscia i panienka gotowa...

Skomentuj

Czego się dziwisz, fanom techniawy wystarcza zeby dobrze waliło, ostatnio sam byłem tego swiadkiem, koleś mnie podwoził i miał w bagażniku 2x25cm na basie, zapuścił muze i dla mnie to było coś tragicznego, pomijając ze bas TOTALNIE oddzielał sie od reszty "dźwięków" to jeszcze fatalnie buczał, po 5min. zaczęła mnie boleć głowa, ale koleś był zachwycony swoją "muzą" bo ładnie flaki przewraca

NO COMMENTS

Wiec jak ktoś chce zeby dobrze waliło to alfreda/buszmena w bagażnik i będzie happy

A co do dziewczyn to ciekawe, szkoda ze nie mam jeszcze suba ale teraz mam powód zeby go zbudować 8-)

Skomentuj

boshe. wszystko mogla sie zatrzec... kultura narodowa, jakies tam obrzedy, no ale to, to juz chyba przesada. kobiete mozna zaspokoic w duzo ciekawszy sposob a nie głosnikiem:), nie po to robili głośniki zeby kobiety orgazm przezywaly:)... ale jest tez inne wytlumaczenie po prostu ci ktozy maja tak nisko schodzace subiki maja chyba jakis kompleksik...:)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X