Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

mały kataklizm przy budowie suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mały kataklizm przy budowie suba

Witam

Dziś przytrafiła się rzecz straszna.... :wink:

Zacznę od początku:

W celu zbudowania suba okupowałem pomieszczenie tzw "pralni" w moim bloku. Ponieważ mam małą piwnicę, a w.w. pomieszczenie było otwarte, postanowiłem właśnie w nim prowadzić prace. Kupiłem nową kłódkę aby nikt nie dostał sie do moich narzędzi i komponentów powstającego suba, pracowałem tam wieczorami po przyjściu z pracy tak więc nikt mnie tam nie widział.
    Dziś przed wyjściem do pracy obudziły mnie odgłosy remontu prowadzonego przez moich sąsiadów - robili coś z hydrauliką, jednak do głowy mi nie przyszło, że to mogłoby zwiastować jakieś problemy..... a jednak. Wychodząc z psem minąłem na schodach mokrego i przeklinającego hydraulika, który wychodził z piwnicy. To oznaczało tylko jedno - musiał się dostać do zaworu głównego, który znajduje się... tak zgadliście w pralni.
    Nie wahając się ani chwili dłużej zaprowadziłem psa z powrotem do mieszkania, a sam zbiegłem do piwnicy. Mym oczom ukazał się przerażający widok - przed pralnią pełno wody, w pralni to samo, kawałki wiórówki i mdfu pływały razem z puszkami od piwa.....tragedia. Na szczęście obudowa, którą kleiłem, wszystkie narzędzia, głośniki i ważniejsze rzeczy były na stołach lub krzesłach, co niewątpliwie uratowało im "życie", a z pewnością zaoszczędziło mi dużo nerwów.
    No tak ale olśniło mnie, że przecież wszedłem tam bezprawnie i to przez moją kłódkę hydraulik nie mógł dostać się do środka. Nie czekając chwili dłużej w biegu wynosiłem wszystkie moje rzeczy do swojej piwnicy ( a trochę tego było ). Zajęło mi to dosłownie 12 minut. Kiedy wszystko uprzątnąłem, wyszedłem z piwnicy spokojnie aczkolwiek w stanie przedzawałowym i arytmią serca. Na szczęście nikt mnie nie widział, także prawdopodobnie nie zostanę pociągnięty do żadnych odpowiedzialności, jednak niestety straciłem miejsce do pracy, co oznacza, że będę musiał zrobić porządek w mojej piwnicy i otworzyć nowy "warsztat" .

Morał z tego taki, że nie polecam budować sprzętu audio w pralni :P

:shock:
    polecam zabawe w mieszkaniu

:twisted:

Skomentuj

andrew_audio, ogromnie współczuję. Mnie i kumplowi na szczęście udało się prawnie zająć pralnię i nikt nie ma prawa się czepiać. Troszkę mnie wystraszyłeś z tymi rurami bo u nas przez cały sufit poprowadzone są rury z CO. W razie jakiejkolwiek awarii nikt tam się nie dostanie prócz nas. Zamontowaliśmy dwa zamki w tym jeden pancerny z wielką zasuwą, więc nawet siłą nikt tych drzwi nie otworzy :shock:
      Pawel S., niezły syf :) Masz mocno zapylony pokój, widać to po jakości zdjęcia z kanapą :)

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
        Pawel S., niezły syf Masz mocno zapylony pokój, widać to po jakości zdjęcia z kanapą
        zdjecie wykonane zaraz po frezowaniu obudowy pod vify XT...
        1-2 godziny frezowania i pol dnia sprzatania :P

Skomentuj

Ja już sobie nawet kupiłem maski higieniczne takie za parę złotych, żeby tego pyłu nie wdychać. Wcześniej po całym dniu szlifowania smarkałem czarnym pyłem.

Skomentuj

to teraz pomysl jak sie czuja blacharze/lakiernicy ;] tylko ze oni "smarkaja" jasnym pylem :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              :shock:
              polecam zabawe w mieszkaniu
              ObrazekObrazek
              :twisted:
              Po czymś takim kanapa nadaje sie tylko do wyrzucenia i pokuj do malowania. Ja bym tak nie mógł.

Skomentuj

a to bardzo dziwne bo ja tak robilem juz ok 10razy...
                no fakt, w zakamarkach pelno kurzu ale raz na jakis czas srzatam dokladnie
                niestety jak sie niema dostepu do jakiegos pomieszczenia to trzeba cos poswiecic...

Skomentuj

Ja mieszkam w domu jednorodzinnym z podwórkiem, garażem, piwnicą i wiatą :twisted:
                  Dłubię w piwnicy przy piecu bo tam zajebista temperatura panuje, cieplutko i w ogóle cudnie

PS: fornir już zerwałem i nałożyłem nowy, zaraz idę lakierować

Skomentuj

Kiedys przed remontem pokoju tez zdarzylo mi sie w nim frezowac:) na szczescie calkiem dobrze sprawdza sie dodatek do odkurzacza i mniej zostaje w powietrzu... no ale zostaje i to sporo. co prawda MDF jeszcze bardziej sie pyli, wior ma grubszy odpad.

Skomentuj

Pawel: to jest twoj pokój i spisz w tym łóżku ? powiedz, że nie

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon
                        powiedz, że nie
                        tak :oops:
                        ale az tak bardzo nabrudzilem tylko wtedy. z regoly ogranicza sie do zamiecenia podlogi i starcia kurzu z TV

Skomentuj

Czaruję...
                        X