Ja odbieram to tak-małe kroczki ale bardzo skuteczne. Wg. mnie allegro jest najbardziej przejżystym portalem aukcyjnym, np. na niemieckim ebayu nic nie moge znaleść tak jest zagmatwany :P Jak dla mnie duży +
1. Już tyle siedzę na allegro, że wiem co ile może kosztować Z TRANSPORTEM. ( jestem po 40 tranzakcjach, nie wiele a wystarczy )
2. Transport zawsze można zmienić i cena NAJCZĘŚCIEJ maleje bo każdy chce jaknajmniej zapłacić. ( Ja tych danych nie potrzebuję, jak coś mnie interesuje to i tak kupie bo NIEISTNIEJĄ ceny transportu z kosmou żeby mnie odstraszyły. )
3. Im więcej bajerów tym mniej czytelne strony, niedługo będą na pierwszej stronie podane hobby sprzedającego...
1. Już tyle siedzę na allegro, że wiem co ile może kosztować Z TRANSPORTEM. ( jestem po 40 tranzakcjach, nie wiele a wystarczy )
Problem w tym że jeśli chcesz kupić np kartę pamięci SD to większośc jest w tych samych cenach różniących sie o pare % i transportem, niektórzy żeby nadrobić spadek ceny liczą sobie srogo za transport...
To akurat jest wg mnie dobry pomysł , choć nieco psuje przejrzystość i powinien być włączany jak opcja np. Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia.
Zamieszczone przez El_liero
2. Transport zawsze można zmienić i cena NAJCZĘŚCIEJ maleje bo każdy chce jaknajmniej zapłacić. ( Ja tych danych nie potrzebuję, jak coś mnie interesuje to i tak kupie bo NIEISTNIEJĄ ceny transportu z kosmou żeby mnie odstraszyły. )
A ja mam zwyczaj kupowania tam gdzie jest taniej, nie z oszczędności bo różnica paru zł nie robi mi różnicy, ale po to żeby dawać pewien marketingowy sygnał tym którzy sprzedają drogo lub stosują chwyty poniżej pasa typu cena transportu za karte sb = 30zł, a tak czasem bywa...
ja jestem zwolennikiem prostoty i przejzystosci ale takie zmiany sa naszczescie niewielkie wiec jakos ujdzie... ale faktycznie ebay jest bardzo malo czytelny
Transport można sprawdzić na aukcji a najlepiej dogadać się ze sprzedawca osobiscie (jesli cos wiekszego, cięższego)
Zreszta najpier rozwazamy cene produktu a nastepnie patrzymy na przesyłke.
Zreszta najpier rozwazamy cene produktu a nastepnie patrzymy na przesyłke.
nie jeśli jest wiele podobnych produktów w podobnej cenie.
Pozatym teraz odrazu widać czy sprzedający chce dodatkowo zarobić na wysyłce - co osobiście bardzo mnie wkurza.
Skomentuj