Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka tania firma kurierska ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka tania firma kurierska ?

W czasach gdy priorytet poczty polskiej idzie tydzień ponad wartoby może przesiąść się na usługi jakiegoś kuriera ?
    Macie jakieś doświadczenia z nimi związane ?
    Które firmy mają najniższe ceny ?

Jak chcesz wysylac tanio paczki kurierem to musisz miec podpisana umowe z przewoznikiem, a wymogow wykonawcy napewno nie spelnisz. Dzwonilem kiedys do SCHENKER'a, rozmawialem z dyspozytorkami i np. paczka lublin-->krakow cena dla prywatnych osob 250 zlotych (cena tyczy sie paczki okolo 1kg), cena dla osoby z umowa 5 zlotych, moze sie to wydawac smieszne...
    A najtanszy kurier dla osob prywatnych to chyba POCZTEX :), paczka jest na 100% na nastepny dzien.

Skomentuj

Psycho, chyba zartujesz?!

ogolnie korzystalem z wielu kurierow, DHL, UPS - dawniej stolia, osemka ogolnie polecam, ceny nie sa wielkie a kurier jest po paczke i mamy gwarancje ze jutro bedzie po drugiej stronie.
      ogolnie wage sprawdzaja na oko;p

Skomentuj

W miare dobrze jest w DPD i 7. W DHLu i UPS nieraz są straszne cyrki i generalnie sporo paczek nie dociera. W DPD i 7 dla osoby prywatnej wcale nie jest specjalnie drogo.

Skomentuj

Psycho, chyba zartujesz?!
          Przynajmniej tak jest w shenkerze, zaniechalem moje dalsze poszukiwania jak maja mi oferowac takie ceny (moze zaczalem poszukiwania od najdrozszej firmy), a waga paczek to wiem ze orientacyjnie. Nie jestem pewien ale chyba przewoznik wlicza sobie jakos w cene paczki dojazd do klienta (moze dlatego tak drogo wyszlo :) )?

Skomentuj

http://www.opek.com.pl/ Ja korzystam z ich usług, za paczkę do 5kg płacę 27zł. Wysyłałem też 200kg na palecie i zapłaciłem 140zł.

takero, dlaczego nie odpowiadasz na moje wiadomości? :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
              takero, dlaczego nie odpowiadasz na moje wiadomości?
              jakie wiadomości ?

Zamieszczone przez Psycho
              paczka lublin-->krakow cena dla prywatnych osob 250 zlotych (cena tyczy sie paczki okolo 1kg)
              ceny paczek są wysokie jak wiozą do jakiś wiosek , ale żeby pomiędzy dużymi miastami tak ?

Skomentuj

ceny paczek są wysokie jak wiozą do jakiś wiosek , ale żeby pomiędzy dużymi miastami tak ?
                Tzn. mam w najgorszym wypadku 50km do lublina, mozliwe ze naliczaja oplaty tranzytowe w obie strony i dlatego taka cena, dlatego skazany jestem na PP. Ale duzy plus dla poczty jeszcze nigdy nie zgubila mi paczki, a juz wyslalem sto pare. W moim przypadku priorytet najdluzej szedl cos okolo 3 tygodni :)

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
                  http://www.opek.com.pl/ Ja korzystam z ich usług, za paczkę do 5kg płacę 27zł. Wysyłałem też 200kg na palecie i zapłaciłem 140zł.
                  ja dostalem przez nich pare lat temu paczki z zamowienia z audiocomponents (wspolne na audiostereo) i za 2 paczki lacznie nie wiecej niz 30kg zaplacilem ponad 100zl :|

kurierem dostalem paczki z polinka i faktycznie warto doplacic te 8-9zl zeby paczka byla kolejnego dnia przed poludniem

Ale duzy plus dla poczty jeszcze nigdy nie zgubila mi paczki
                  do kolegi przyjechal koles z paczka. idzie do niego z kartka ze powinien to miec ale niema jej na samochodzie... paczka znalazla sie dopiero po 2 tygodniach...

W moim przypadku priorytet najdluzej szedl cos okolo 3 tygodni
                  a mi sie 2x zdazylo ze dostalem paczke poczta w 23godziny :P (ale o dziwo obie z dexona)

Skomentuj

teraz wszystkie paczki PP idą koło tygodnia ;]

Skomentuj

ale to chyba wina zblizajacych sie swiat??
                      skoro tak jest to fornir dostane dopiero w przyszlym tygodniu :|

Skomentuj

pochwale sie ze kiedys dostalem paczke z pp na nastepny dzien chociaz nie byl to priorytet paczki mi narazie dwie zgubila... jedna idzie juz ponad 2 lata a druga okolo 4 miesiecy, sluch po nich zaginol....

co do kurierow to nie polecam ups (kiedys siudemka), zniszczyli mi jedna paczke a kasy z ubezpieczenia nie dostalem i podejzewam ze juz nie dostane... ogolnie maja jakies glupie zasady, zeby uwzglednili mi reklamacje musialem wyslac z tone papierow i zaswiadczen listownie...

Skomentuj

Niestety PP to instytucja tkwiąca jeszcze w komunie po kolana. Mają setki tysięcy paczek każdego miesiąca a przed świętami nawet liczyć można w milionach a władze nie myślą o zwiększeniu mocy przerobowych. Mam kolegę na jednej z dużych rozdzielni i nieraz mi opowiada "jak to działa" - raczej wczesny Gierek niż XXI wiek!

A co do wszelkich kurierów to mam jak najlepsze (na razie) odczucia. Paczki na razie wszystkie dotarły nie uszkodzone i w następny dzień po nadaniu. Koszty trochę wyższe ale coś za coś. Tragedii jednak nie ma - jedna z paczek ok 31 kg przyszła DHL`em w cenie 29zł netto, w zeszłym tygodniu kupiłem pralkę w firmie LMS (waga 73 kg) i z Warszawy dotarła za 65 zł w półtora dnia (UPS).

Skomentuj

A ja słyszałem w wiadomościach, że we Wrocławiu bodajże jest jakiś zastój pocztowy, więc mogą być, a raczej BĘDĄ jaja

Skomentuj

DPD (dawniej masterlink) to jagorsze co istnieje. Pracuje w TP i korzystamy z ich uslug
                              podczas dostarczania modemow i umow - wiele z nich nie dociera do adresatow z
                              niewyjasnionych przyczyczym (lub wyssanych z paca, typu: samochod sie popsul, klienta
                              nie bylo w domu, etc.)

Skomentuj

IMo najlepsze sa GLS i UPS. DHL to delikatnie mówiąc ścierwo. Zawsze paczki dochdziły do mnie na czas GLSem i UPSem to samo w druga strone.

Co do poczty to bywa rożnie od priorytetów idących 3 tygodnie po priorytety idące 20godzin:) Wszystko jednak z nastawieniem na 3dni do 3 tygodni.

Skomentuj

UPS widze sporo tańszy od GLSa :)
                                  Ja kontakt jedynie z GLSem miałem, ale nigdy mnie nie zawiódł, tyle że wysyłka kompa z monitorem za 50zł netto to średni interes...

Skomentuj

Ja wysyłałem duże paczki zawsze "Opkiem". Kolumny 40kg dotarły całe, no ale były baaardzo solidnie zapakowane Czemu Opek?? Kumpel polecił niby dobra firma wiec niech bedzie. Paczki również ważą na oko chociaz Pani w siedzibie firmy zazwyczj podawała niższe koszty przesyłki niż te które obliczał kurier. Jedyny mankament tej firmy który dostrzegłem ( w moim mieście) to ze maja tylko jeden samochód :-D i jak im sie zepsół to musiałem czekać.

Z tego co pamietam za wysłanie wzmacniacza zapłaciłem 44zł (wage podałem na oko z zapasem 10kg + ubezpieczenie na 300zł). Jak sądzicie dużo to czy mało, bo nie mam żadnego porównania??

Skomentuj

i tak w razie czegos zebys mogl odzyskac kase z ubezpieczenia musisz miec jakis kwitek, ze to tyle kosztowalo, a jak nie masz paragonow, faktor itp. to radze udac sie do rzeczoznawcy przed wysylka bo kasy niestety nie odzyskasz - polska rzeczywistosc, przrabialem to niedawno

Skomentuj

No cóż, PP tez mi nawala, na paczki czekam juz od ubiegłego tygodnia. W nich jest jedna wysłana kurierem UPS i w ciagu 7 dni do mnie nie dotarla :(

Skomentuj

Czaruję...
                                        X