Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wykończenie suba!Jakie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wykończenie suba!Jakie?

Witam!
    Przed świętami zaczełem budować suba 5 z kolei :cool: chodź ich tu wszystkich niepokazałem i mam taki problem czym go okleić?Wszystkie moje suby są oklejone wykładziną na kolumny itp a ja chcę coś teraz innego myślałem nad fornirem ale strasznie drogi u mnie w stolarskim potem przyszła myśl o okleinie i nadal się nad nią zastanawiam i mam kilka obaw:odklejanie się okleiny, złe przyklejenie jej, to więc co wybrać?

Polecam fornir, nie patrz na cenę, fornir to nie okleina, wytrzyma o wiele więcej.

Gdy dasz mniej, będziesz miał okleinę, która zaraz się zniszczy :P

Skomentuj

nie patrz nawet na okleine, powierzchnia pod nia musi byc idealna bi inaczej bedzie wszystko widac po za tym rogi i laczenia no i kilka przemeblowan i juz bedzie odchodzic z dolu stanowczo polecam fornir mimi ze drozszy ale wart swego :wink:
      Pozdrawiam!!

Skomentuj

fornir drogi ?
        za 10zł /mkw masz już naprawdę bardzo ładny fornir o dużej szerokości z dobrego gatunku drewna.
        Do tego lakier i gotowe.
        Z okleiną bawić sie nie polecam, a wykładzina w domu wygląda mega beznadziejnie :|

Skomentuj

kiedys porownalem koszty forniru i okleiny. zeby wszystko bylo OK to koszt miedzy tymi 2 sposobami roznil sie tylko kosztem lakieru do drewna :P tak wiec jak widzisz za 20-30zl wiecej masz wykonczenie ktore nadaje klase sprzetowi i sporo wieksza trwalosc...

a co do ceny forniru to zobacz w innych zrodlach - ja teraz za 45zl kupilem egzotyczny fornir na kolumny

Skomentuj

fornir

lakier połysk

Skomentuj

przydal by sie teaz jakis podklad przed lakierem jezeli nie chcesz zeby fornir pociemnial

Skomentuj

Czyli jaki podkład?I mam pytanie robię obudowe na wzmak tda7294 i mam takie ładne drewno jak się uda to zrobię zdjęcie chciał bym dać je na boki obudowy tylko niewiem czy niebędzie się wyróżniało od suba? :roll: Bo szkoda dawać na nie fornir chyba tylko przejade bejcą!

Skomentuj

ten podklad to Capon
                  mozesz dac i to nawet czasami ladnie wyglada

Skomentuj

ciekawy efekt wychodzi gdy użyjesz :

fornir
                    bejca acetylenowa czarna
                    podkład polimerowy firmy IRIS
                    lakier polimerowy półmat firmy IRIS

(klejone na moment i lakierowane natryskiem )

Skomentuj

czyli jaki?? moze jakies foto??

Skomentuj

foto i opis suba wrzucę w przyszłym tygodniu - na tą chwile nie mam czasu

Skomentuj

Czaruję...
                        X