Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Z serii: "jak pracuje..." MDS08

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Z serii: "jak pracuje..." MDS08

Dwa mds-y w obudowie 40l zasilane Uni-Ampem stereo.

http://pl.youtube.com/watch?v=o3opmrHuaoc

Hmm, wydaje mi sie że w wypadku tego głośnika mało istotne jest jak sie wychyla :P

Ps. mivoc vs. mds...co powiesz o takiej konfrontacji??

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
      Hmm, wydaje mi sie że w wypadku tego głośnika mało istotne jest jak sie wychyla :P
      Dlaczego tak sądzisz?

Zamieszczone przez Shiver
      Ps. mivoc vs. mds...co powiesz o takiej konfrontacji??
      Jak na razie mówię: Hmmm.... :wink: Mivoc, to głosnik nieco większego kalibru, co jest dziwne bo niby ma mniejszą pow. membrany. Daje potężniejszy i niższy bas, ale wymaga więcej watów niż mds. IT jest szybszy, bardziej sprężysty. Jest spora róznica pomiędzy gra tych dwóch głośników, ale wybrać pomiędzy nimi jest mi bardzo ciężko...

Skomentuj

Sądze tak ponieważ z natury rzeczy nie jest to głośnik do robienia sieczki w samochodzie tylko do kulturalnego odsłuchu :)

Skomentuj

Widzimy jak membrany latają , teraz powiedz jak wypada to brzmieniowo ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
            Widzimy jak membrany latają , teraz powiedz jak wypada to brzmieniowo ;]
            A co? Nie słychac? :mrgreen:
            Gra i to całkiem nieźle :grin:
            Jak dla mnie jest idealny do muzy z szybka stopą, gdzie wymagana jest szybkość, nie gubi sie przy dużej ilości dźwięków. Basik jest dość sprężysty, choć w porównaniu do XAW210 wydaje sie być nieco matowy niema takiego kopa i powera jak Mivoc. Nie powiem jednak, że wytwarza małe ciśnienie, dwie sztuki w pokoju 20mkw nieźle dają czadu. Polecam mds-a do szybkiego beat-u, techno, d'n'b zwłaszcza.

Skomentuj

wow... fajny kawałek... co to jest?? :P

Skomentuj

Nie wiem, bo mi ciśnienie uszy przytkało, a gałki oczne wycisnęły mi się na zewnątrz i straciłem wzrok :P

Skomentuj

taki wychył to miałem w moim kwardaciku sqx jak podłączyłem go pod JBL DA-3504. Dach już wtedy falował... :grin:

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
                    XAW210
                    gdzie mozna dostac ten głosnik? jakos nei mogę go znaleźć w polskich sklepach

Skomentuj

krzyhoo9, nie wszystkie głośniki służą do falowania blachy w samochodzie. Niektóre po prostu grają i przyjemnie sie ich słucha.

Skomentuj

swiety na allegro rafalslusarczyk on handluje mivocami moze bedzie mial

Skomentuj

Zamieszczone przez leszczunio
                          swiety na allegro rafalslusarczyk on handluje mivocami moze bedzie mial
                          Radzę się pośpieszyć, bo Rafał niestety likwiduje firmę i więcej nie będzie głośniczków w tak dobrej cenie, a te Mivoc-i, to jedynie z Niemiec będzie mozna zamawiać po 65E za sztukę :/

Skomentuj

http://allegro.pl/item286688435_nowe...per_cena_.html

UKA, ty je sprzedajesz ?? :>

BTW. Ile kosztuje ten Mivoc??

Skomentuj

Tak, to moja aukcja :)
                              Dla forumowiczów mam zniżkę
                              Mivoc-i były po 180zł, ale nie wiem czy jeszcze są. W Niemczech kosztują 65E.
                              Mnie się udało kupić parę sztuk taniej, bo miały uszkodzone pierścienie ozdobne. Mnie to nie robi różnicy, bo głośniki będą zabudowane w aucie

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
                                taki wychył to miałem w moim kwardaciku sqx
                                oj ten mial wiekszy

mam nagrana prace obu glosnikow tylko ze u mnie mikrofon troche lepiej sobie radzi :P
                                postaram sie to zaladowac...

[ Dodano: 2007-12-29, 11:40 ]
                                http://www.youtube.com/watch?v=57GE-JCqCOU

[ Dodano: 2007-12-29, 12:08 ]
                                http://www.youtube.com/watch?v=BywSr56_iJ8

Skomentuj

Pawel te glosniki w zamknietej skrzyni sa co? bo u mnie nie zawuwazylem zeby mivoc az tak sie wychylal:P

Skomentuj

po 2 glosniki w obudowie b-r 40 litrow - to byly testy przy 5Hz
                                    zaraz zaladuje cos z muzyka

[ Dodano: 2007-12-29, 17:57 ]
                                    http://pl.youtube.com/watch?v=gbL8ihUmJpg

filmik z MDSem albo zmniejsze albo wrzuce na rapidshare

Skomentuj

Zamieszczone przez leszczunio
                                      Pawel te glosniki w zamknietej skrzyni sa co? bo u mnie nie zawuwazylem zeby mivoc az tak sie wychylal:P
                                      a mi się wydawało że między głośnikami jest szczelinowy b-r...

Skomentuj

Czaruję...
                                      X