Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak najprościej skombinować 110V?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak najprościej skombinować 110V?

Witam!
    kupiłem wieżę na 110V, pobór mocy chyba 160watów. Nie kupiłem jeszcze transformatora do niej bo jeszcze jej nie mam w domku, ale szkoda mi trochę kasy i pomyślałem, że jakby połączyć dwa transformatory szeregowo pod 220 i na środku będzie 110V, tylko jest pytanie jaką moc mogę pobrać z tego środka, przykładowo gdy transformatory mają po 100 VA to czy ze środka też mogę wziąźć te 100VA? Oczywiście uzwojenia wtórne rozłączone. Pozdrawiam!

a nie lepiej odrazu trafo wymienic na docelowe na 230V??

Skomentuj

To nie była odpowiedź na moje pytanie. Na pewno lepiej, ale wieża jest uszkodzona, dlatego narazie dopuki nie naprawię, musze coś wykombinować. Po za tym kupienie trafa takiego jakie powinno być będzie trochę kosztowało, gdyż nie jedno jest tam uzwojenie wtórne.POzdrawiam!

Skomentuj

Gorzej jak kupisz to 110v trafo i nie naprawisz wieży, warto się było za to brać wogóle ?

Zacząłbym od sprawdzenia jakie to fabrczne trafo ma napięcia bo może i taniej i łatwiej będzie podmienić właśnie je ?

Skomentuj

Wieżę raczej naprawię. Myślę, że używane trafo na 110V znajdę taniej niż nowe do wieży, tam są napięcia 2x16, 2xok.30 i jeszcze pare innych dokladnie nie wiem, zobaczymy jak dostanę wieżę. Czy mój pomysł jest dobry? Pozdrawiam!

Skomentuj

To już zależy od tego co się w tej wieży zepsuło, a wiem że lubią psuć się pierdoly z wieloma nagami których albo nie można kupić,albo oficjalnie kosztują tyle co cała wieża

Skomentuj

jakiej mocy w przyblizeniu jest to oryginalne trafo??
              bo jezeli niewielkiej to lepiej i niewiele drozej bedzie zamowic gotowe trafo na 230V - zapytaj w toroidach

Skomentuj

Spodziewam się wieży we wtorek lub środę, wtedy zobaczę dokładnie, ale coś ok.170W Nowy transformator trochę będzie kosztował bo ok.70zł, używany mam nadzieję kupić za 40 :lol: . Pozdrawiam!

Skomentuj

Czaruję...
                X