Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nieszczelny panel do suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nieszczelny panel do suba

Powietrze przedostaje sie przez guzik od powera, można go zalać klejem lub czym kol wiek żeby uszczelnić ?? Przy większej głośności strasznie syczy z tego miejsca i jest to mocno wkurzające. Nie mam miejsca litrażowo w obudowie zęby robić oddzielna przegrodę na panel.

moze prosciej bedzie zmienic przelacznik?

Skomentuj

damiani, panel jest trudno uszczelnić

Ja planowałem zalać przełączniki klejem na gorąco, ale stwierdziłem, że jest to za drastyczne, więc użyłem plasteliny

Skomentuj

ja używam kleju na gorąco, do środka nie wpłynie na tyle żeby żeby zablokować mechanizm, a dobrze uszczelni, może być też silikon, cokolwiek...

Skomentuj

Myślałem też o silikonie, ale wyczytałem, może brednie, ale wolałem nie używać, gdyż opary mogą uszkodzić zawieszenie głośnika, czy coś takiego

Skomentuj

Może jakbyś wsadził głośnik do octu na tydzień to coś by się stało, ale od oparów z paru cm^3 stać się nic nie może...
            Jeszcze z 10lat temu naprawiałem uszkodzone zawieszenia silikonem i do dziś dnia działają ;]
            Swoją drogą gdyby te opary były aż tak szkodliwe dla zawieszenia głośników to co dopiero dla śluzówek czy innych tkanek ludzkich ?

Skomentuj

No nie wiem nalałem kleju wokół tego włącznika bo trochę sie chłopak ruszał czekam aa wyschnie, mam nadzieje ze będzie dobrze.

Skomentuj

Jakiego kleju??? Mam nadzieję, że nie jakiejś kropelki :mad:

Skomentuj

Nie biały wikolowy soudala czy czegoś ładnie przysycha i myślę ze będzie oka. Zobaczymy niedługo jak wyschnie.

Skomentuj

Szkoda że ten klej sluży do zupełnie czegoś innego ;]

Skomentuj

służy do czego innego ale działa trochę wieje przez potencjometry jeszcze ale myślę ze jak włożę w końcu rurkę br to trochę spadnie ciśnienie w obudowie.

Skomentuj

jak włożę w końcu rurkę br to trochę spadnie ciśnienie w obudowie.
                        Nie prawda, dalej będzie brumać

Spróbuj plasteliny, jest o tyle fajna, że zawsze ją możesz zlikwidować :]

Skomentuj

Czaruję...
                        X