Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• szastal
    replied
    Nie na temat...
    Zamieszczone przez wiesiek9990 Zobacz posta

Z tego co mi wiadomo to do Rocka najlepiej pasują metalowe kopułki bo dobrze na nich słychać talerze i gitary.
    ja tylko mogę powiedzieć że seas metalowy a wavecor, to wolę jednak do tej muzyki seasa

Zostaw komentarz:

• wiesiek9990
    replied
    Zamieszczone przez piotr f.
    Stx mój cel to TL 10"awx i pewnie powiem że gra zajebiście.
    Masz na myśli tego najdrozszego STX-a http://stx.pl/t-10-250-8-pcx.html
    kiedys sie nazwywał AWX, producent pisze że już mozna go do Hi Endu kwalifikować. Do rocka byłby dobry ?

Z tego co mi wiadomo to do Rocka najlepiej pasują metalowe kopułki bo dobrze na nich słychać talerze i gitary.

Zostaw komentarz:

• Pawel S.
    replied
    Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
    Warto, to 2 rozne swiaty, Seas nie ma typowych wad glosnikow metalowych ale ma ich zalety, trzeba go tylko dobrze zaaplikowac a wtedy odwdzieczy sie dzwiekiem wysokiej klasy
    a to bardzo dziwne, bo to wlasnie ALX nie posiada charakterystycznego "cykania" metalowych glosniko!

z tego powodu na poczatku bym kupil ALXa. nie mialem go jeszcze u siebie wiec nie znam jego pelnych mozliwosci

Zostaw komentarz:

• Bumpalump
    replied
    Warto, to 2 rozne swiaty, Seas nie ma typowych wad glosnikow metalowych ale ma ich zalety, trzeba go tylko dobrze zaaplikowac a wtedy odwdzieczy sie dzwiekiem wysokiej klasy

Zostaw komentarz:

• wiesiek9990
    replied
    Hej .
    Mam prośbę o opinie w temacie porównania aluminiowego STX-a http://stx.pl/t-10-200-8-alx.html
    z Seasem 27TBFCG/G http://seas.no/index.php?option=com_...ers&Itemid=462

Czy warto inwestować w dość drogiego Seas-a?

Zostaw komentarz:

• waloos
    replied
    Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Zobaczymy co powiedzą jak w STX-sie znów będzie podwyżka, a to już zapewne nie długo skoro waluty poszły do góry.
    Czy ja wiem, przecież STX robi jakieś tam głośniki na eksport prawda? Nawet jeśli zapłaci więcej za import surowców, to w jakimś stopniu zwróci się to w eksporcie.

Nie wiem jak kształtuje się przychód w STXie, ale w obecnym czasie to firmy bazujące na eksporcie mają eldorado.
    Tak jeszcze mówiąc poza STXem, to ceny wszystkiego powinny zmaleć. Benzyna potaniała o 20%. W drugą stronę wystarczy podwyżka o 5% aby wszędzie ogłaszano wzrost cen. Trochę to wkurza.

Zostaw komentarz:

• amdr
    replied
    O co pretensje, w razie uszkodzenia pisze się protokół i dostajesz kolejne a resztę załatwi nadawca z kurierem. A jeśli dojechały całe to widocznie sposób pakowania jest wystarczający.

Ciekawa opinia o tych Electrino wobec innych za 2 razy tyle, szacunek.

Zostaw komentarz:

• Maxi
    replied
    Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    Zamieszczone przez Maxi
    Na dole styropian i u gory styropian... Boki puste, podobno tak do salonu w gdansku przyjechaly z stxa na europalecie, zwyklym kurierem balbym sie to wyslac w ten sposob.
    ale plaskie arkusze? czy jakies narozniki?
    Na dole plaski styropian z wglebieniami na nozki od podstawy, u gory na kolumnie styropian z wglebieniem na gore od kolumny, jutro wam zdj zrobie jak to wyglada.
    Boki, przod i tyl maja "luz" miedzy kartonem a kolumna, takze zwyklym kurierem tak to wyslac to nie halo... wiadomo jak kurierzy z paczkami biegaja

Zostaw komentarz:

• Pawel S.
    replied
    Zamieszczone przez SEBKINS Zobacz posta
    Te Electrino to co mają na górze? pcx-a czy awx-a?
    wyglada na PCXa, ale SW mowil ze to nowy glosnik. niestety nie mowil co sie zmienilo

Zamieszczone przez Maxi Zobacz posta
    Na dole styropian i u gory styropian... Boki puste, podobno tak do salonu w gdansku przyjechaly z stxa na europalecie, zwyklym kurierem balbym sie to wyslac w ten sposob.
    ale plaskie arkusze? czy jakies narozniki?

Jak kolumny będą pakowane w lepsze kartony, to będzie lament lub śmiech, ze podrożało, że polak chciwy (jak to w innym temacie zostało zarzucone), tyle że z jakiego powodu podwyżka to już nikt nie docieka.
    juz ktos mi zarzucal ze "jakim cudem" podrozaly glosniki bo "tylko dodali styropian?"
    na jeden glosnik to koszt moze niewielki
    ale od drugiej strony to pewnie nie mala sumka

Zobaczymy co powiedzą jak w STX-sie znów będzie podwyżka, a to już zapewne nie długo skoro waluty poszły do góry.
    znowu zaczniemy narzekac :p

w sumie to moze masz racje - zamowie SCXy puki cen nie podniesli

Zostaw komentarz:

• marian
    replied
    A zdajecie sobie sprawę ila taki porządny karton + styropian kosztuje?
    Nawet jak się kupuje karton i styropian na wymiar w ilosci paletowej, to i tak nie wychodzi tanio.
    Lepsze opakowanie skutkuje podniesieniem ceny towaru, już to było przerabiane.

Jak kolumny będą pakowane w lepsze kartony, to będzie lament lub śmiech, ze podrożało, że polak chciwy (jak to w innym temacie zostało zarzucone), tyle że z jakiego powodu podwyżka to już nikt nie docieka.

Zostaw komentarz:

• Adzik94
    replied
    Ale inaczej jest przebić sie przez karton a inaczej przez karton i styropian. Szczegolnie krawedzie. Inaczej rozklada sie sila uderzenia.

Zostaw komentarz:

• dolphin123
    replied
    Wiekszosc kolumn jest tak pakowana i nie ma obawy ze sie uszkodza. Jak cos ma na boku wbic sie w kolumny to i tak mu styropian nie pomoze :)

Zostaw komentarz:

• ejanek
    replied
    Maxi dzięki

Zostaw komentarz:

• Maxi
    replied
    Zamieszczone przez ejanek Zobacz posta
    A co wcześniej słuchales że takie wrażenie zrobiły na tobie?
    Wrocilem do audio po dluzszej przerwie takze moja opinia moze byc troche malo obiektywna, ale zanim posluchalem electrino to przesluchalem pare zestawow w sklepach do ok 2500zl

co to sie dzieje?! zakupy na forum diy?

Zamieszczone przez Maxi
    Ogolnie pakowane niezbyt "bezpiecznie"
    co masz na mysli?
    goly karton?

Jeśli ktoś ma nie za dużo kasy do wydania, oraz nie może zrobić samodzielnie kolumn, to Electrino 150 to bardzo dobra opcja.

Sam doradzałem, jak widać Maxi jest bardzo zadowolony
    Marian wiesz jak bylo, czasu u mnie brak na diy, wiec to byl strzal w 10
    Obawialem sie tylko ze bedzie mi "malo" w dolnych rejestrach ale jest naprawde dobrze.

Zostaw komentarz:

• SEBKINS
    replied
    Te Electrino to co mają na górze? pcx-a czy awx-a? Ciekawe jak wygląda zwrotka....

Zostaw komentarz:

• dolphin123
    replied
    Niejednego Maxi pytal i widac ze zadowolony :)

Zostaw komentarz:

• Pawel S.
    replied
    wiem ze to bardzo dobre kolumny bo dlugo siedzielem u nich w pokoju i sluchalem kilka plyt

tez bym je polecal znajomym... ale to nie DIY! :p

Zostaw komentarz:

• marian
    replied
    co to sie dzieje?! zakupy na forum diy?
    Jeśli ktoś ma nie za dużo kasy do wydania, oraz nie może zrobić samodzielnie kolumn, to Electrino 150 to bardzo dobra opcja.

Sam doradzałem, jak widać Maxi jest bardzo zadowolony :)

Zostaw komentarz:

• TiZi_pl
    replied
    Pewnie folia na kolumnę trochę styropianu na rogach i na to karton.

Zostaw komentarz:

• Pawel S.
    replied
    co to sie dzieje?! :o zakupy na forum diy? :o

Zamieszczone przez Maxi Zobacz posta
    Ogolnie pakowane niezbyt "bezpiecznie"
    co masz na mysli?
    goly karton?

Zostaw komentarz:

Czaruję...
X