BeHappyGifts to sklep internetowy, który oferuje wyjątkowe i personalizowane prezenty, idealne na każdą okazję. przejdź do strony znajdziesz szeroki wybór upominków, które możesz dostosować do swoich potrzeb — od kubków i świec zapachowych po eleganckie zestawy prezentowe i plakaty z dedykacjami.
Niezależnie od tego, czy świętujesz urodziny, rocznicę, ślub, czy po prostu chcesz sprawić komuś radość bez okazji, BeHappyGifts pozwala stworzyć prezent pełen emocji. Dzięki opcji personalizacji możesz dodać imię, ważną datę lub specjalną wiadomość, aby prezent nabrał osobistego charakteru i stał się niezapomnianą pamiątką.
Produkty wyróżniają się wysoką jakością wykonania i dbałością o detale, a estetyczne opakowanie sprawia, że prezent jest gotowy do wręczenia. Szybka realizacja zamówień i intuicyjna obsługa sprawiają, że zakupy są czystą przyjemnością.
Podaruj bliskim uśmiech i pokaż, jak bardzo Ci na nich zależy — BeHappyGifts to doskonały wybór!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
-
Po małej interwencjido STX, tzn. wykonanym telefonie oraz napisaniu e-mail, projekty DIY Electron 220M i 220F pojawiły się ponownie na stronie STX w dziale DIY - Schematy.
Dziękuję jeszcze raz Wam za pomoc i pozdrawiam.
- 1 lubię
Zostaw komentarz:
-
Bardzo Ci dziękuję, choć mam jeszcze pytanie czy pamiętasz w których na schemacie tej zwrotnicy były umieszczone poszczególne kondensatory i i cewki oraz rezystor? A właśnie w sprawie rezystora nie pamiętasz może o jakiej pojemności był, bo go w wykazie Twojej listy zakupów nie ma. Pozdrawiam.
Zostaw komentarz:
-
-
Narazie pisałem tylko na ich stronie na Facebooku w tej sprawie, natomiast jutro będę dzwonił do nich. Coś mi się nie wydaje, że to byłyby tylko pracę serwisowe, bo z wszystkich projektów DIY na ich stronie internetowej tylko te dwa zniknęły, a reszta jest. Trochę lipa, ale jutro mam nadzieję, że się dowiem jak zadzwonię do nich.
Pozdrawiam.
- 1 lubię
Zostaw komentarz:
-
robilem ten monitor, ale nie wiem czy mam zapisany schemat :/
pisales do nich?
moze to jakies prace serwisowe
Zostaw komentarz:
-
Witam.
Czy posiada ktoś z Was schematy zwrotnic w wersji A i B oraz listę podzespołów do wykonania ich, jak i również listę innych produktów potrzebnych, a dokładniej wykaz wszystkich części aby można było zbudować monitor oraz kolumnę podłogową. Pytam, ponieważ posiadam przetworniki kupione do projektu Electron 220M i Electron 220F a niespodziewanie STX właśnie usunął z swojego działu Diy-schematy na swojej stronie internetowej te dwa projekty i przyznam szczerze, że nie zdążyłem sobie wcześniej skopiować wszystkich części potrzebnych do budowy tych obu projektów DIY od STX bo nawet nie sądziłem, iż STX dokona takowego ruchu usunięcia tych projektów.
Pozdrawiam.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Szymek3392 Zobacz postaDzisiaj porównuje moje tanie kolumny diy na głośniku wysokotonowym MSX oraz zmodyfikowanym GDN 20/100/3 z Dynaudio Excite x32. Wysokotonowy stx gra czyściej i bardziej szczegółowo oraz mniej syczy. Lepiej odgrywa blachy dzwonki itd. Ma więcej wybrzmień. STX ma się czym chwalić. Nie wiem dlaczego polscy producenci pakują do swoich kolumn przestarzałe glosniki Scan speaka za ogromne pieniądze w momencie gdy stx produkuje tańsze i lepsze :)
- 1 lubię
Zostaw komentarz:
-
Projekt nie jest ukończony w dalszym ciągu :) Kiedyś jak będę miał chwilę to wrzucę i poproszę pewnie o pomoc w dostrojeniu zwrotki :) W domowych warunkach i amatorskim sprzętem bardzo ciężko jest zrobić dobry pomiar.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Szymek3392 Zobacz postaDzisiaj porównuje moje tanie kolumny diy na głośniku wysokotonowym MSX oraz zmodyfikowanym GDN 20/100/3 z Dynaudio Excite x32. Wysokotonowy stx gra czyściej i bardziej szczegółowo oraz mniej syczy. Lepiej odgrywa blachy dzwonki itd. Ma więcej wybrzmień. STX ma się czym chwalić. Nie wiem dlaczego polscy producenci pakują do swoich kolumn przestarzałe glosniki Scan speaka za ogromne pieniądze w momencie gdy stx produkuje tańsze i lepsze :)
- 1 lubię
Zostaw komentarz:
-
Dzisiaj porównuje moje tanie kolumny diy na głośniku wysokotonowym MSX oraz zmodyfikowanym GDN 20/100/3 z Dynaudio Excite x32. Wysokotonowy stx gra czyściej i bardziej szczegółowo oraz mniej syczy. Lepiej odgrywa blachy dzwonki itd. Ma więcej wybrzmień. STX ma się czym chwalić. Nie wiem dlaczego polscy producenci pakują do swoich kolumn przestarzałe glosniki Scan speaka za ogromne pieniądze w momencie gdy stx produkuje tańsze i lepsze :)
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaDIY jest dla frajdy z budowania, nie dla oplacalnosci!
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez wiesiek9990 Zobacz posta
STX produkuje gotowe kolumny w takich cenach , ze raczej DIY jest nieopłacalne.
Pewnie stąd spadło zainteresowanie na forum, aby robić kolumny na głośnikach STXa.
Być może i tak ale kupienie gotowego produktu nigdy nie będzie dawało takiej samej frajdy z użytkowania jak własne kolumny - czy to zbudowane własnoręcznie według dostępnego projektu czy to w 100 % autorskie.
Dodatkowo mamy wtedy pełne pole do popisu, nie musimy na niczym oszczędzać, możemy w pełni wydobyć potencjał z danego projektu zarówno pod względem akustycznym jak i wizualnym
- 1 lubię
Zostaw komentarz:
-
DIY jest dla frajdy z budowania, nie dla oplacalnosci!
- 2 polubień
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Szymek3392 Zobacz postaPanowie co tu tak cicho? Czy ktoś pofatygował się o zbudowanie kolumn Electron 220? Ciekawią mnie. Jakiś czas temu zakupiłem T.10.200.8.msx w celu zrobienia upgrade w kolumnach, które wówczas posiadałem. Okazało się, że MSX gra świetnie jak na swoją cenę. Porównywałem go między innymi ze scan speakiem z Diamond 28, tweeterem z AP tempo VI, Scan speakiem D2606/922000 oraz Seasem 27 tdcf. Grał dla mnie lepiej niż scan z D28 oraz D2606/922000. Mniej szelestu, więcej detali. co do AP to gra na takim samym poziomie ale łagodniej. Stąd moje zainteresowanie electron 220 bo chcialbym zbudować na nim jakieś w miarę przyzwoite kolumny na bazie gotowego diy. W.18.220.8.MCX wygląda bardzo przyzwoicie jak na tak niską cenę.
Pewnie stąd spadło zainteresowanie na forum, aby robić kolumny na głośnikach STXa.
Zostaw komentarz:
-
Nie na temat...a myslalem ze to inflacja, wzrost cen materialow itp :P
ja to robilem juz jakis czas temu
a niedawno stal podrozala o 200%
mdf o nawet 300%! :(
Zostaw komentarz:
-
Moze to taka polityka firmy. Windowac ceny oemow, zeby sie diyowcy odczepili i przestali marudzic :)
- 1 lubię
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: