Zamieszczone przez kokoelloko
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
Zostaw komentarz:
-
Zapytałem o to bo właśnie ten otwór jest wąskim gardłem uniemożliwiającym dalsze obniżenie rezonansu mechanicznego.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz postaOd 3 lat nabiegunnik wygląda tak jak w tym na zdjęciu z wystawy (czyli jest rozszerzany na dole) co pozwoliło na powiększenie otworu dekompresyjnego bez nadmiernego przesycenia rdzenia.Last edited by Echo1; 17.12.2017, 20:04.
Zostaw komentarz:
-
https://www.facebook.com/AudioVideoP...type=3&theater
pojawil sie test nowych STXow
ma ktos prenumerate?
Zostaw komentarz:
-
ta podkladka nie jest przyklejana do magnesu
kopulka do tej podkladki "przyklei sie" z powodu scisniecia tej membrany
po kazdym odkreceniu frontu trzeba wycentrowac na nowo kopulke
Zostaw komentarz:
-
W nowych PCX/ALX da się odjąć kopułkę od napędu i ponownie złożyć? Chodzi mi o dostęp do szczeliny i otworu dekompresującego.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz postaEcho1 ale masz zabytek - to chyba model z przed 6 lat. Od 3 lat nabiegunnik wygląda tak jak w tym na zdjęciu z wystawy (czyli jest rozszerzany na dole)
u mnie jest to samo co na pokazowym przekroju
no i tam nic nie jest przyklejane
Zostaw komentarz:
-
Ceramik, zdjęcie pożyczone z postu https://diyaudio.pl/showthread.php/9...l=1#post443286
Zostaw komentarz:
-
-
tam nie ma kleju :p
to zawieszenie pod wplywem docisku sie dokleja samo z siebie
Zostaw komentarz:
-
Sound Wave czy jest jakieś przeciwwskazanie żeby mocowanie kopułki nie było na stałe przyklejone do górnego nabiegunnika głośnika wysokotonowego? Zastąpienie kleju jakimiś wypustkami centrującymi cewkę w szczelinie ułatwiłoby naprawę głośnika.
Zostaw komentarz:
-
brak otworów bez wytłumienia, brak otworów z wytłumieniem
z otworami bez wytłumienia, z otworami z wytłumieniem
Zostaw komentarz:
-
Też o tym pomyślałem i jakbym miał taki cienki filc to sprawdziłbym na jakimś głośniku.
- - - - - aktualizacja - - - - -
W Wavecor'ach przestrzeń pod szczeliną jest wypełniona jakimś materiałem filcopodobnym.
Zostaw komentarz:
-
tak sie zastanawiam
troels zrobil za tymi otworami niewielka komore ktora wypelnil filcem, ktory pozornie objetosci nie zwiekszy...
nie mogl tego filcu/watoliny wsadzic w przestrzen miedzy rdzen a magnes?
wytlumi cos a mniej roboty
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: