A nie dało by się stożka zrobić?
Tak tylko pytam... bo jakoś odstają jakościowo od reszty.
Miłego.
Irek.N.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaNie na temat...Jak już o siateczkach gadamy to widziałem wgniecioną berylową kopułkę, co ciekawe właśnie z powodu siateczki.
Głośnik był zamontowany w kolumnie prototypowej i przy podłączaniu testowej zwrotnicy znajomy się pomylił i zapiął wysokotonówkę w tor średniaka, po czym przypałował z głośnością. Głośnik wytrzymał termicznie i mechanicznie, ale wychył kopułki był ta duży, że uderzył w chroniącą ją siateczkę i się wgniotła.
Taka, ot ciekawostka :)
Z głośnikami jest problem, szczególnie z dziećmi.
Ostatnio jak wróciłem z pracy, moim oczom ukazał się widok wgniecionych pieciu kopułek. Cztery w 18 AWX i jedna w GDWK 10 AWX.
Ręce mi opadły...
Zostaw komentarz:
-
Nie na temat...Jak już o siateczkach gadamy to widziałem wgniecioną berylową kopułkę, co ciekawe właśnie z powodu siateczki.
Głośnik był zamontowany w kolumnie prototypowej i przy podłączaniu testowej zwrotnicy znajomy się pomylił i zapiął wysokotonówkę w tor średniaka, po czym przypałował z głośnością. Głośnik wytrzymał termicznie i mechanicznie, ale wychył kopułki był ta duży, że uderzył w chroniącą ją siateczkę i się wgniotła.
Taka, ot ciekawostka :)
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaalu seas brzmi zupelnie inaczej niz alx
nawet seas 22tafc brzmi wciaz metalicznie. a alx jest wyjatkowo lagodny
ale fakt, stx moglby w koncu zamontowac tam siateczke. juz nie jedna osoba pokazywala uszkodzone kopulki
oby nie te z samochodowek bo nie za ladne
Nawet przy sprzataniu można je uszkodzić.
Zostaw komentarz:
-
ja swojego pierwszego ALXa uszkodzilem podczas montazu. kabelek odsprezynowal i wgniotl kopulke :p
takie drobiazgi sa mocno irytujace
Zostaw komentarz:
-
Nie widzę potrzeby montowania takich siateczek w domowych głośnikach
No chyba, ze są potrzebne ze względów konstrukcyjnych np accuton
Zostaw komentarz:
-
alu seas brzmi zupelnie inaczej niz alx
nawet seas 22tafc brzmi wciaz metalicznie. a alx jest wyjatkowo lagodny
ale fakt, stx moglby w koncu zamontowac tam siateczke. juz nie jedna osoba pokazywala uszkodzone kopulki
oby nie te z samochodowek bo nie za ladne
Zostaw komentarz:
-
Nie na temat...Z tą siateczką cenowo zaczyna się toto zbliżać do alu Seasa, więc może lepiej troszkę dopłacić i od razu taki wybrać do projektu?
Zostaw komentarz:
-
45mm i wpasowuje sie na srodek srubek
Zamieszczone przez Irek_N Zobacz postaTo jeszcze schowaj śrubki.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaPomierzyłeś i przetestowałeś też inne tanie głośniki do pozyskania siatek ochronnych?
innych ladnych nie znalazlem
PC/PCXa obecnie nie mam zeby sprawdzic
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaupgrade ALXa
siateczka pochodzi z tych glosnikow
http://allegro.pl/glosniki-wysokoton...962422117.html (GŁOŚNIKI WYSOKOTONOWE SOPRAN TWEETERY SYKI CYKACZE)
siateczka idealnie wpasowuje sie we front aluminiowy. trzyma sie tylko na przyciaganiu magnesu. opiera sie tuz za zawieszeniem wiec nie wplywa negatycznie na prace glosnika
Zostaw komentarz:
-
Panowie co powiecie na temat M.STX.5.1.250.8.F.A.FC.X, czyli GDM-15-250-8-AWX?
Ostatnio zastanawiam się czego użyć jako średniaka do kolumn 3W. Mam GDWK AWX i W.STX.12.2.500.8.F.S.MC. Pewnie powiecie że do tego by pasował M.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.MC.X, GDM 15 scx już osłuchałem, więc tak pacze, co by tu innego spróbować dodać.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaCzy masz możliwość zmierzenia takiej kopulki z siatką i bez? Czy taka siateczka wpływa na charakterystyke?
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaWygląda świetnie tylko trochę drogo (40zł) za dwie siateczki.
Zostaw komentarz:
-
Czy masz możliwość zmierzenia takiej kopulki z siatką i bez? Czy taka siateczka wpływa na charakterystyke?
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: