Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomocy przy zleceniu .....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

coś za coś, jak uda się z sesją to opracuje tanie 3way konkurencyjne dla 2 i 2.5way :P

Skomentuj

Ciekawy jestem co powiecie na taka propozycje, do zestawu XT1 zastosowac po 2 niskosrednie i jeden wysoki na kolumne, niskosrednie polaczone rownolegle, wiem ze to moze i kasa wyrzucona w bloto, ale ciekawi mnie takie rozwiazanie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez premorepa
        Ciekawy jestem co powiecie na taka propozycje, do zestawu XT1 zastosowac po 2 niskosrednie i jeden wysoki na kolumne, niskosrednie polaczone rownolegle, wiem ze to moze i kasa wyrzucona w bloto, ale ciekawi mnie takie rozwiazanie :)
        Tylko po co ? Skoro bierzesz się za gotowy projekt, wybierasz spośród całej masy różnych konstrukcji które można znaleść w internecie i wybierasz go chyba świadomie, to po co od razu kombinujesz jak go "popsuć"?

Skomentuj

:) zapytalem czysto teoretycznie, z czystej ciekawosci,a powodem bylo to ze bardzo mi sie podoba takie rozmieszczenie glosnikow, przy dwoch szt. ( jeden niskosredni i jeden wysoki) wyglada jakos ubogo :) ciekawy jestem waszej opinii :) chyba w tym celu tu wlasnie jestesmy....

Skomentuj

a co ze zwrotnica??

Skomentuj

premorepa, bezsensowny pomysł, zrealizować go można tylko po co ?
              Wolałbym te 300zł na sztuce na coś 8 calowego przeznaczyć i w 3 drogi wejść.

Skomentuj

Zamieszczone przez premorepa
                :) zapytalem czysto teoretycznie, z czystej ciekawosci,a powodem bylo to ze bardzo mi sie podoba takie rozmieszczenie glosnikow, przy dwoch szt. ( jeden niskosredni i jeden wysoki) wyglada jakos ubogo :) ciekawy jestem waszej opinii :) chyba w tym celu tu wlasnie jestesmy....
                To może zamiast XT1 poszukaj właśnie gotowego projektu z podwójnymi niskotonowymi. Pewnie coś znajdziesz. Ja na tym forum raczej gościnnie siedzę i raczej lubię odtwarzanie cudzych pomysłów, ale myślę że ktoś z tu obecnych może będzie miał jakiś gotowy projekt w tym układzie jaki Ci się podoba.

Jeśli chodzi o mnie to nie jestem zwolennikiem zmieniania cudzych pomysłów dlatego że chcę usłyszeć dokładnie to co usłyszał konstruktor-projektant danych głośników, szanuję jego projekt mimo wad, bo to jego dzieło, nie lubię natomiast poprawiać po kimś, bo jeśli miałbym to robić to wolałbym coś sam może stworzyć od początku.

Zresztą to poprawianie autorów często prowadzi do absurdu, bo np. gdy ktoś rzucił hasło zrobienia klonów Totem Mite to padły głosy- no dobrze, ale: dajmy inny wysokotonowy, bo tamten jest marny, zmienmy też nieco średnioniskotonowy bo znajdzie się też lepszy w podobnych pieniądzach, zwrotnica też do przeróbki zdecydowanie no i w rezultacie wypadałoby też na nowo wyliczyć objętość. To czy tu zostało cokolwiek z oryginału? To jakaś hipokryzja nazywać to klonem.

[ Dodano: 2008-01-28, 22:34 ]
                Przypomina mi to kabaret chyba Pietrzaka, a może Drozda, który kiedyś opowiadał, jak było z wiadomościami w minionych latach, za komuny. Mianowicie oficjalnie ogłoszona wiadomość była mniej więcej taka: Borys Iwanowicz z Petersburga wygrał na loterii czarną Wołgę. Gdy ktoś z obywateli zapytał czy to prawda, to odpowiadano TAK, ale: to nie był Borys Iwanowicz a Wania Leonowicz no i nie z Petersburga tylko z Moskwy. Poza tym wszystko by się zgadzało, z tym, że wygrał nie czarną wołgę, ale zieloną, no i jeśli już o tym mowa to nie wołgę ale rower, no i nie na loterii tylko na Placu Czerwonym. No i nie wygrał tylko mu ukradli. Ale poza tym wszystko się zgadza, obywatelom podawana jest zawsze prawda ;-)

Skomentuj

Czaruję...
                X